Bildirim
Sinir Sistemi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
sinaps bir nöronun aksonu ile diğer nöronun dendrit ya da hücre gövdesi arasında oluyor.
cevap c
d şıkkında emin olamadım ama
-
D çok saçma -
Bencede gariplik var mesela efektör var reseptörler var bunlarla sinaps yapar o yüzden her zaman nöronlar arası olmaz bu doğru ama beyinde çift taraflı diyor yani aksondan dendrite değilde dendritten aksona mı oluyor -
hocam bazı sinapslar dendrit-dendrit arasında olabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam. onunla alakalı olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38EF7BE56 -- 4 Mart 2021; 8:33:19 > -
Evet şimdi internetten baktım dendrit dendrit arasıda oluyormuş birde soma dendrit arası diyor ilk defa duydum, teşekkür ederim -
rica ederim hocam, kolay gelsin.
-
Çook saçma bir soru bence çok ciddiye almayın.
Yayın evi nedir?
Ben lise müfredatının dışına çıktığını düşünüyorum,
C yanlış evet, sinapslar iki nöron arasında olmak zorunda değil, kas nöron, arasında da olabilir
Veya iki nöron arasındaki sinapslar aksoaksonik(iki aksonlar arasında) dendrodentrik(ikidentrit arasında ) vs olabilir.
D doğru, evet,ama lisen müfredatına değil,
Lisede kimyasal sinaps anlatılır, ancak beyinde Elektriksel sinaps da bulunur, çift yönlü çalışabilir, ama dediğim gibi lise müfredatında anlatılmıyor, en azından 2 3 sene önce yoktu -
D'de beyindeki elektriksel sinapsları kastediyorsa çift yönlü geçiş olabiliyor hocam sadece kimyasallar tek yönlü iletiyor bir de nöronlar akson-akson akson-dentrit akson-sinir gövdesi şeklinde baglanabiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gereksiz zorlamışlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
345 ayt soru bankası hocam,bencede gereksiz olmuşquote:
Orijinalden alıntı: an agony
Çook saçma bir soru bence çok ciddiye almayın.
Yayın evi nedir?
Ben lise müfredatının dışına çıktığını düşünüyorum,
C yanlış evet, sinapslar iki nöron arasında olmak zorunda değil, kas nöron, arasında da olabilir
Veya iki nöron arasındaki sinapslar aksoaksonik(iki aksonlar arasında) dendrodentrik(ikidentrit arasında ) vs olabilir.
D doğru, evet,ama lisen müfredatına değil,
Lisede kimyasal sinaps anlatılır, ancak beyinde Elektriksel sinaps da bulunur, çift yönlü çalışabilir, ama dediğim gibi lise müfredatında anlatılmıyor, en azından 2 3 sene önce yoktu
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X