Şimdi Ara

Sinir Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Cevaba C denmiş açıklayabilir misiniz Sinir Sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apiha -- 4 Mart 2021; 7:50:53 >

• sinaps bir nöronun aksonu ile diğer nöronun dendrit ya da hücre gövdesi arasında oluyor.

cevap c

d şıkkında emin olamadım ama

• D çok saçma
  • Bencede gariplik var mesela efektör var reseptörler var bunlarla sinaps yapar o yüzden her zaman nöronlar arası olmaz bu doğru ama beyinde çift taraflı diyor yani aksondan dendrite değilde dendritten aksona mı oluyor
  • apiha A kullanıcısına yanıt

hocam bazı sinapslar dendrit-dendrit arasında olabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam. onunla alakalı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38EF7BE56 -- 4 Mart 2021; 8:33:19 >
  • Evet şimdi internetten baktım dendrit dendrit arasıda oluyormuş birde soma dendrit arası diyor ilk defa duydum, teşekkür ederim
  • apiha A kullanıcısına yanıt

rica ederim hocam, kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çook saçma bir soru bence çok ciddiye almayın.

Yayın evi nedir?

Ben lise müfredatının dışına çıktığını düşünüyorum,

C yanlış evet, sinapslar iki nöron arasında olmak zorunda değil, kas nöron, arasında da olabilir
    Veya iki nöron arasındaki sinapslar aksoaksonik(iki aksonlar arasında) dendrodentrik(ikidentrit arasında ) vs olabilir.

D doğru, evet,ama lisen müfredatına değil,

Lisede kimyasal sinaps anlatılır, ancak beyinde Elektriksel sinaps da bulunur, çift yönlü çalışabilir, ama dediğim gibi lise müfredatında anlatılmıyor, en azından 2 3 sene önce yoktu
  • D'de beyindeki elektriksel sinapsları kastediyorsa çift yönlü geçiş olabiliyor hocam sadece kimyasallar tek yönlü iletiyor bir de nöronlar akson-akson akson-dentrit akson-sinir gövdesi şeklinde baglanabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz zorlamışlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: an agony

Çook saçma bir soru bence çok ciddiye almayın.

Yayın evi nedir?

Ben lise müfredatının dışına çıktığını düşünüyorum,

C yanlış evet, sinapslar iki nöron arasında olmak zorunda değil, kas nöron, arasında da olabilir
    Veya iki nöron arasındaki sinapslar aksoaksonik(iki aksonlar arasında) dendrodentrik(ikidentrit arasında ) vs olabilir.

D doğru, evet,ama lisen müfredatına değil,

Lisede kimyasal sinaps anlatılır, ancak beyinde Elektriksel sinaps da bulunur, çift yönlü çalışabilir, ama dediğim gibi lise müfredatında anlatılmıyor, en azından 2 3 sene önce yoktu
    345 ayt soru bankası hocam,bencede gereksiz olmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.