Şimdi Ara

Sınırlı bağlantı sorunu ve DNS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşletim sistemi olarak windows 8 ve TTNET'in vermiş olduğu Zyxel H7YM adsl modemini kullanmaktayım.
    Son zamanlarda nedendir bilmiyorum internet bağlantım sınırlı duruma düşmektedir.Sorun için Telekom
    müşteri hizmetleri ile görüştüğümde problemin dns kaynaklı olduğunu söyleyip yeni bir dns numarası
    vermişlerdi.Normalde ben otomatik dns ile rahatlıkla internete bağlanırken şimdi neden internete bağla-
    namadığım diye teknik hizmet sorumlusuna soru yönelttiğimde cevabı modemden kaynaklanabileceği olmuştu.

Bununla birlikte yeni dns eklemek de sorunu maalesef çözemedi.Ara ara benim internet bağlantım yeniden sınırlı
    durumuna düşmeye devam ediyor.Bağlantı yeniden sınırlı olduğunda dns numarasını otomatiğe alıyor,otomatikte sorun
    çıktığı zaman da yeni dns numarası ataması yapıyorum.Böyle bir kısır döngünün içine girmiş bulunmaktayım.
    Network ve ağ konularında pek bir bilgim bulunmadığı için sorun hakkında bir fikir de yürütemiyorum.Ne dersiniz
    sizce de telekom yetkilisinin söylediği gibi sorun modem kaynaklı mı yoksa başka bir şeyden de olabilir mi ?.

• https://www.lifewire.com/free-and-public-dns-servers-2626062

Burdaki dns serverlarından birini seçip modem arayüzünden girip modemi ve bilgisayarı kapatıp açın. Sorun devam ediyor mu?
  • Modemin arayüzüne giriş de sorun yaşadım çünkü bi ara modem şifresini bir arkadaşım cihaz kurulumu için değiştirmişti.Ben de modemi yeniden fabrika ayarlarına geri döndürmek için modeme reset attım.Yeniden otomatik dns ile internete bağlanmaya devam edeceğim.Eğer bir sorun olursa buraya yazarım teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.