İşletim sistemi olarak windows 8 ve TTNET'in vermiş olduğu Zyxel H7YM adsl modemini kullanmaktayım. Son zamanlarda nedendir bilmiyorum internet bağlantım sınırlı duruma düşmektedir.Sorun için Telekom müşteri hizmetleri ile görüştüğümde problemin dns kaynaklı olduğunu söyleyip yeni bir dns numarası vermişlerdi.Normalde ben otomatik dns ile rahatlıkla internete bağlanırken şimdi neden internete bağla- namadığım diye teknik hizmet sorumlusuna soru yönelttiğimde cevabı modemden kaynaklanabileceği olmuştu.
Bununla birlikte yeni dns eklemek de sorunu maalesef çözemedi.Ara ara benim internet bağlantım yeniden sınırlı durumuna düşmeye devam ediyor.Bağlantı yeniden sınırlı olduğunda dns numarasını otomatiğe alıyor,otomatikte sorun çıktığı zaman da yeni dns numarası ataması yapıyorum.Böyle bir kısır döngünün içine girmiş bulunmaktayım. Network ve ağ konularında pek bir bilgim bulunmadığı için sorun hakkında bir fikir de yürütemiyorum.Ne dersiniz sizce de telekom yetkilisinin söylediği gibi sorun modem kaynaklı mı yoksa başka bir şeyden de olabilir mi ?.
Burdaki dns serverlarından birini seçip modem arayüzünden girip modemi ve bilgisayarı kapatıp açın. Sorun devam ediyor mu?
Modemin arayüzüne giriş de sorun yaşadım çünkü bi ara modem şifresini bir arkadaşım cihaz kurulumu için değiştirmişti.Ben de modemi yeniden fabrika ayarlarına geri döndürmek için modeme reset attım.Yeniden otomatik dns ile internete bağlanmaya devam edeceğim.Eğer bir sorun olursa buraya yazarım teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme