Şimdi Ara

Sınırsız Su Kaynağı Buldum [SS'li] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
4
Favori
5.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Romen Diyojen

forumdaki koyunları görüyosun blocked yazmış en üstteki üç gramlık ingilizcesiyle belkide tek bildiği kelime, sürüsü de beğenmiş. havadaki su buharının yoğunlaşmasını sağlayan bir sistem kurulabilir verdiğin örneği baz alırsak. gayet mantıklı. hatta bende geçenlerde aynı şeyi düşünüyodum. bununla ilgili bi haber daha vardı afrikada yaşayan bir böcek türü kanatlarının arasında havadaki nemi tutup günde 1-2 damla suya yoğunlaştırarak su ihtiyacını karşılayabiliyomuş. bilimadamları bu böceğin yapısını inceleiyor. forumun yaş ortalaması 8'e düştüğü için kıt zekalarını anlayışla karşıla

Ben forum seviyesine düşürerek yazdım ama gene anlamadılar. Hatırlayamıyorum ama bir güney amerika ülkesinde böyle bir sistemi billboardlara koymuşlar, altına da çeşme koymuşlar, millet su içebiliyormuş mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kanka sende mike sürülcek akıl yok

• BraveHeart B kullanıcısına yanıt
    Diğerleri gibi olmaman, üretici olman yeter. Ki zaten mantıksız konuşmuyorsun havayı suya çevirmek işte en basit haliyle. Düşünmeye devam dostum
  • vay be
  • tebrik ederim bence hemen tübita'a başvur ne yapılması gerektiğini sor. Dünyaya açmak lazım bu fikri
  • Havadaki suyu yoğuşturmak işte. İçileceğini sanmam gerçi, mineralsiz falan normal su. Saf da değil de işe yaramaz. Tuz yok, mineral yok. Klimadan çıkan su da bununla aynı, çiçekleri suluyoruz biz klima suyuyla. Az da olsa kâr ediyoruz aylık su faturasından. Düşün kardeşim düşün, diğerlerine kulak asma. Düşünmek güzeldir, en azından kafanı çalıştırıyorsun.

• Dondurmak icin elektrik gerekli elektron üremek Icinse su. Ne anladım bu isten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amaaaaaaaaaaaaa
  • Düşünme özürlü insanlara birşeyler anlatmak ne kadar zor baştaki şu yorumları yapanlar d*L israfısınz sizin yüzünzden millet konu açmaya çekiniyor

• Ciddi yorumlar, tavsiyeler bekliyorum öyle bir sistem yapalım ki 1 yılda amorti etsin kendini. Ben elektrik mühendisiyim, birkaç makine ve kimya mühendisi arkadaşa ihtiyacım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Ciddi yorumlar, tavsiyeler bekliyorum öyle bir sistem yapalım ki 1 yılda amorti etsin kendini. Ben elektrik mühendisiyim, birkaç makine ve kimya mühendisi arkadaşa ihtiyacım var.

Bir kaç falcı veya kızıldereli bulup yağmur duasına çıksan daha mantıklı sonuçta aynı su gelecek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ciddi yorumlar, tavsiyeler bekliyorum öyle bir sistem yapalım ki 1 yılda amorti etsin kendini. Ben elektrik mühendisiyim, birkaç makine ve kimya mühendisi arkadaşa ihtiyacım var.

elektrik mühendisiysen compressionlu distill sisteminden haberin olmalı havadaki su buharı oranı zaten %1 onu da dünyadaki en zor şey olan hacim soğutmayla verimi öldürdün
    />

• quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

quote:

elektrik mühendisiysen compressionlu distill sisteminden haberin olmalı havadaki su buharı oranı zaten %1 onu da dünyadaki en zor şey olan hacim soğutmayla verimi öldürdün
    />

Bu sistemi gidip nem oranı az olan yere yapmayacağız zaten, antalya gibi nem oranı yüksek yerlere koyacağız. Millet gelir su içer en azından bedavaya. Dediğin sistemi duymadım ama bakayım şimdi

• pm at projeye ortağım

• Swonz kullanıcısına yanıt
    Mühendissen olur bak, izmirdeyden daha da iyi olur

• quote:

quote:

quote:

/>

Bu sistemi gidip nem oranı az olan yere yapmayacağız zaten, antalya gibi nem oranı yüksek yerlere koyacağız. Millet gelir su içer en azından bedavaya. Dediğin sistemi duymadım ama bakayım şimdi

%1 ne demek biliyomusun relative humid 100% bile olsa değeri verdim zaten. kurutmaya bir kere başla zaten doyma sınırı olacak 40% daha aşağıya indirmek kat kat daha zor olmaya başlaycak kirli suları arıtmaktan en az 100kat verimsiz

• quote:

quote:

quote:

quote:

/>

%1 ne demek biliyomusun relative humid 100% bile olsa değeri verdim zaten. kurutmaya bir kere başla zaten doyma sınırı olacak 40% daha aşağıya indirmek kat kat daha zor olmaya başlaycak kirli suları arıtmaktan en az 100kat verimsiz

100% diyelim, teorik düşününce 100 litre havanın 1 litresi mi su buharı oluyor yani ?

• @BraveHeart burda cevap vermiştik:http://forum.donanimhaber.com/m_80849344/f_/key_buzdolab%25FD//tm.htm#80849344
    quote:

işlemin ismi kısaca havadaki su buharını yoğunlaştırmaktır. ortalama bir nemdeki havanın ağırlıkça yaklaşık %1'i su buharıdır. buzdolabı gibi soğuk ortamlarda bu su buharının bir kısmı sıvı suya dönüşür (tahmin edebileceğiniz gibi bu dönüşümün ardından içerideki havanın nem oranı düşer). tüm dünya atmosferindeki hava miktarı ve bunun %1'inin su moleküllerinden oluştuğu göz önüne alındığında potansiyel büyük gibi gözükebilir fakat bu işlem, havadaki nemi düşürmeye karşılık geldiği için büyük ölçekte uygulandığında mutlaka doyma sınırına erişecektir. zira nemi bir yerden sonra düşürmek zorlaşacaktır ve daha henüz çok az miktarda su yoğunlaştırabilmiş iken doyma durumuna çok erken ulaşılacaktır. sonuç olarak soğutarak havadaki su buharından su elde etme yöntemi, kirli suları arıtmaktan çok daha maliyetlidir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.