Şimdi Ara

Sınırsız Su Kaynağı Buldum [SS'li] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
4
Favori
5.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Havadaki nem bitince ne olacak? Nem zaten suyun buharlaşmasıyla oluşuyor. Dediğin gibi dev bir şey yapsan (ki onu nasıl soğutacaksın) yağmuru erkenden elde etmiş olursun. Ayrıca o su mineralsiz olacaktır ve insana fayda sağlamayacaktır.

Benzer şeyi nem alma makineleri, klimalar gibi soğutucu cihazlar yapıyor. Ama siz klimadan akan suyu içseniz faydası olmaz. Saftır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlucan96 -- 30 Haziran 2014; 4:53:05 >
  • Ciddi ciddi buluş olduğunu düşünenler var :D
    Bir de blocked yazana laf sokuyorlar.
  • mağaradan çıkışın hayırlı olsun panpa
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastGunslinger

/>

karnıma ağrılar girdi

• bu işin maliyeti yok mu kardeş soğutma masraflarıyla üreteceğin çok cüzi miktarlarda suyu satsan zarara girersin
    . ama iyi fikir gerçi düşünmüşsün en azından

mesela aynı şekilde denizdeki tuzlu suyu arındırıp kullanalım demiştim aklıma öyle bir fikir yatmıştı ama arındırmak çok pahalı bir işlem. onun gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

quote:

Ciddi yorumlar, tavsiyeler bekliyorum öyle bir sistem yapalım ki 1 yılda amorti etsin kendini. Ben elektrik mühendisiyim, birkaç makine ve kimya mühendisi arkadaşa ihtiyacım var.

elektrik mühendisiysen compressionlu distill sisteminden haberin olmalı havadaki su buharı oranı zaten %1 onu da dünyadaki en zor şey olan hacim soğutmayla verimi öldürdün
    />

Bu sistemi gidip nem oranı az olan yere yapmayacağız zaten, antalya gibi nem oranı yüksek yerlere koyacağız. Millet gelir su içer en azından bedavaya. Dediğin sistemi duymadım ama bakayım şimdi

Orduya yapın varya Türkiyenin günlük ihtaycını elde edersiniz o derece nem var

• forumun kafa yapısı işte, gazete okumaz, haber izlemez, bilim bilmez, okula gitmez, 40 saat oyun oynar ama gelir ne olduğu hakkında en ufak bilgisi olmadan inanarak yorum atar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi buzluğun içindeki buz havadan geliyor sende haklısın

Hll qnq

• Yapıcı yorumlarla gelin biraz ya lütfen

• Su ısınınca su oluşmaz

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Ne oluşur gazoz mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mutlucan96

Havadaki nem bitince ne olacak? Nem zaten suyun buharlaşmasıyla oluşuyor. Dediğin gibi dev bir şey yapsan (ki onu nasıl soğutacaksın) yağmuru erkenden elde etmiş olursun. Ayrıca o su mineralsiz olacaktır ve insana fayda sağlamayacaktır.

Benzer şeyi nem alma makineleri, klimalar gibi soğutucu cihazlar yapıyor. Ama siz klimadan akan suyu içseniz faydası olmaz. Saftır.

Çok fena şekilde yanılıyorsun.Suya yapay yolla mineral ekleyebilceğini hiç mi düşünemedin.ayrıca saf suyun bile yüzlerce hayati rolü vardır bi kaçı:1. Kan dokunun büyük bölümünü oluşturur ve maddelerin taşınmasında rol oynar.
    2. Metabolizma sonucu ortaya çıkan birçok zararlı atığın seyreltilmesinde ve vücuttan atılmasında görev yapar.
    3. Ortam sağlayarak besinlerin sindirimine yardımcı olur.
    4. Topraktaki maddelerin çözünmesini sağladığından bitkilerin ihtiyacı olan maddeleri kökleriyle almalarını kolaylaştırır.
    Suyun canlılar için önemini gösteren başka örnekler de vardır. Birçok büyük molekülün, küçük moleküllere parçalanması tepkimelerinde su kullanılır. Su, fotosentezde kullanılan ham maddelerden biridir. Ayrıca birçok kimyasal tepkime sulu ortamlarda gerçekleşir.

• Romen Diyojen kullanıcısına yanıt
    Kendi sürünü hitap ettin sanırım, şu artılayanları. Ayrıca Blocked yazınca üç gramlık İngilizce bildiğim kanısına nereden vardın ?
  • Şakaysa komik değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: onslaught23

Kendi sürünü hitap ettin sanırım, şu artılayanları. Ayrıca Blocked yazınca üç gramlık İngilizce bildiğim kanısına nereden vardın ?

Bak ben sana söyleyeyim şöyle anladı arkadaş: Hiç bir fikrin olmadığı için veya bu sayede ne tür bir su sıkıntısının onune geçilebileceğini düşünemediğin için(tabi pet şişeyle değil bunla aynı prensipte sistemle) hadi bunuda geçtim blok geç yapmak yerine yazma ihtiyacı duyucak kadar velet oldugun için ardından keko gibi smileyler kullandıgın için yaşının 12 üzeri olmadıgını belli ederek ne oldugunu ve ingilizceni gösterdin sincap

• quote:

Orijinalden alıntı: Zuldrak

quote:

Bak ben sana söyleyeyim şöyle anladı arkadaş: Hiç bir fikrin olmadığı için veya bu sayede ne tür bir su sıkıntısının onune geçilebileceğini düşünemediğin için(tabi pet şişeyle değil bunla aynı prensipte sistemle) hadi bunuda geçtim blok geç yapmak yerine yazma ihtiyacı duyucak kadar velet oldugun için ardından keko gibi smileyler kullandıgın için yaşının 12 üzeri olmadıgını belli ederek ne oldugunu ve ingilizceni gösterdin sincap

Smiley kullanmak da kekoluk olmuş :D Hadi blocklandın sen de ikile

• quote:

Beyler buzluğa şişe atmıştım soğusun içeyim diye, unutmuşum. 2 saat sonra aldım ve donmuş tamamen. Sonra odama getirdim, ısınınca içeyim diye. Buz çözülmeye başladıkça şişe terledi ve dışında su oluşmaya başladı. Bunlardan milyonlarca yaparsak İstanbul'un günlük su ihtiyacını bile karşılayabiliriz bence.

Sınırsız Su Kaynağı Buldum [SS'li]

alican yorma kafanı böyle şeylere

• Atakama çölünde yaşayan bir kabile su ihtiyacını havadaki nemi yakalayarak sağlıyor tam senin ki gibi olmasada mantık aynı ama onlar örümcek ağından esinlenmişler.Bence düşüncen saçma değil ama sunumda sorun var.Kabiledeki herifler tepelere büyük ağlar kuruyorlar bu ağlar okyanustaki nemli hava ve çöldeki yüksek sıcaklığın birleşmesiyle oluşan sisi tutuyor ve günde 500 litre su sağlıyor

• quote:

Blocked.

Forumda bloklamadığın kaldı mı

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.