Şimdi Ara

Sınırsız Su Kaynağı Buldum [SS'li] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
4
Favori
5.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Garip Biri

quote:

Orijinalden alıntı: onslaught23

Blocked.

Daha anlamını bilmiyodur bu velet

Tamam bittiyse ikileyebilirsin
  •  Sınırsız Su Kaynağı Buldum [SS'li]

Kafan güzelmiş kardeş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Garip Biri

quote:

Orijinalden alıntı: onslaught23

Blocked.

Daha anlamını bilmiyodur bu velet

Dostum birak eksilenme rekoru kiracak neredeyse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O şişenin dibindeki damlalar zaten dünyanın her yerinde buharlaşarak yağmur olarak yeryüzüne düşüyor. Sınırsız su kaynağını, daha fazla ve daha iyi yerlere baraj yaparak bulabiliriz bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Bloklayın lan, sizin gibiler Galile'yi de idam ettirdiler.

• Makine Mühendisiyim.Arkadaşın yazdığı mantıksız değil,evet biraz basit olarak anlatmış.Ama zaten çoğu fikirler basit bir mantıktan çıkmıyor mu?Aslında basit bir termodinamik kuralı.Günümüzde bolca kullanılan bir kural hemde.
    İkinci olarak Buzdolabı ile suyun ne alakası var çözemedim.Orada su değil soğutucu gaz kullanılır.(R500-R400,Freon 12 serileri gibi).Amaç zaten havayı soğutmaktır.Soğuyan havada yoğunlaşır haliyle.Soğuk su olması şart değil,soğuk bir madeni para olsa bile üzerinde su damlacıklarının oluştuğunu görebilirsiniz.
    Üçüncü olarak evde basit soğutucular yapabilirsiniz.Bir bardak sıcak su veya kahve'nin ısısıyla veya küçük bir mumla bile bir piston mekanizması oluşturarak pervaneyi döndürebilirsiniz (5 tl maliyeti bile olmaz) yada bu sıcak günlerde evinizde güneş enerjisi paneli ile (100-150 tl belki daha ucuzada bulabilirsiniz) hiç elektrik harcamadan soğuk hava üfleyen bir mekanizmada yapabilirsiniz.

• mogosan kullanıcısına yanıt
    Yanimda hevesli bir makina muhendisi olsa bitirme projesi bile yapabilirim bunu esasinda

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuş Lastiği

bu ne la şuna bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Yanimda hevesli bir makina muhendisi olsa bitirme projesi bile yapabilirim bunu esasinda

Piston mekanizması için starling engine işinizi görür.Tek silindir yeterli olacaktır.Silindiri kutu koladan çok rahat yapabilirsiniz.Diğerde ise itiş gücü yaratmak için küçük bir pervane veya düşük basınç sağlayan bir kompresör yetecektir.Ama tercihim pervane.Rpm'i çok yüksek olmasına gerek yok.Sonuçta güneş panelimizin çıkışına uygun olmak zorunda.
  • Soğutma çevrimini koyan bile olmuş. Soğutma çevrimiyle ne alakası var olayın.

Havadaki nemi suya çevirme projesiyle büyük kapsamda ihtiyaçları karşılayamazsınız. Ha hiç imkan ve çareniz yoktur, çöldesinizdir nemi suya çevirirsin. Yukarıda belgeselden kesit verilmiş (izlemiştim), oradaki olay afrika veya çöllerdeki az nüfuslu yerleşkeler için yeterli olabilir ama kasaba veya şehirler için düşünülemez. Yenilenebilir kaynak gibi görünsede öyle değil aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lyrazed

Soğutma çevrimini koyan bile olmuş. Soğutma çevrimiyle ne alakası var olayın.

Havadaki nemi suya çevirme projesiyle büyük kapsamda ihtiyaçları karşılayamazsınız. Ha hiç imkan ve çareniz yoktur, çöldesinizdir nemi suya çevirirsin. Yukarıda belgeselden kesit verilmiş (izlemiştim), oradaki olay afrika veya çöllerdeki az nüfuslu yerleşkeler için yeterli olabilir ama kasaba veya şehirler için düşünülemez. Yenilenebilir kaynak gibi görünsede öyle değil aslında.

Evet alakası yok :) Zaten bunu çöllerde yapmalarının sebebi ısıl geçişlerin çok sert olması ve insanların yaşmaması.Eğer bunu şehirde yapmaya kalkarsanız,belli bir dereceye kadar sorun çıkartmayacaktır.Ama bunu sınırsız bir kaynak olarak algılarsanız,bitki örtüsünden tutunda iklim tipine kadar değiştirsiniz o bölgeyi.Ama gereğinden fazla nemin alınmasının hiç bir sıkıntısı olmaz,aksine o bölgede yaşan insanları rahatlatır.Özellikle deniz kenarındaki bölgeler için.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınırsız su kaynağı bumu?
    500ml bi pet şişeden cikan kaç damla var ? o pet şişeyi buz tutturmak için ne kadar elektirik harcandı? ve buz haline kalmasi icin ne kadar elektirik gerekli?
    o elektiriği oluşturmak icin ne kadar su gerekli ? ve tekrar başa dön pet şişeden cikan damlalar o elektiriğe yetermi ? hadi yetti diyelim imkansiz ama yetti diyelim ancak kendi kendini besler sınırsızlık nerde?
    eğer şakaysa güldürmedi eğer ciddiysen allah şifa versi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 30 Haziran 2014; 15:07:52 >
  • bunu bende düşünmüştüm. acaba buzlu şişenin dışında oluşan su damlaları şişenin içinden mi azalıyor yoksa havada ki buharı mı alıyor, nasıl oluyor bu iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulan64ude -- 30 Haziran 2014; 15:10:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zuldrak

quote:

Orijinalden alıntı: Mutlucan96

Havadaki nem bitince ne olacak? Nem zaten suyun buharlaşmasıyla oluşuyor. Dediğin gibi dev bir şey yapsan (ki onu nasıl soğutacaksın) yağmuru erkenden elde etmiş olursun. Ayrıca o su mineralsiz olacaktır ve insana fayda sağlamayacaktır.

Benzer şeyi nem alma makineleri, klimalar gibi soğutucu cihazlar yapıyor. Ama siz klimadan akan suyu içseniz faydası olmaz. Saftır.

Çok fena şekilde yanılıyorsun.Suya yapay yolla mineral ekleyebilceğini hiç mi düşünemedin.ayrıca saf suyun bile yüzlerce hayati rolü vardır bi kaçı:1. Kan dokunun büyük bölümünü oluşturur ve maddelerin taşınmasında rol oynar.
    2. Metabolizma sonucu ortaya çıkan birçok zararlı atığın seyreltilmesinde ve vücuttan atılmasında görev yapar.
    3. Ortam sağlayarak besinlerin sindirimine yardımcı olur.
    4. Topraktaki maddelerin çözünmesini sağladığından bitkilerin ihtiyacı olan maddeleri kökleriyle almalarını kolaylaştırır.
    Suyun canlılar için önemini gösteren başka örnekler de vardır. Birçok büyük molekülün, küçük moleküllere parçalanması tepkimelerinde su kullanılır. Su, fotosentezde kullanılan ham maddelerden biridir. Ayrıca birçok kimyasal tepkime sulu ortamlarda gerçekleşir.

Yanılıyor muyum? Hem de fena bir şekilde?

Sizin yazdıklarınız doğru ama benim yazdıklarımı yalanlamıyor. Ben sonradan mineral eklenemeyeceğini söylemedim. Havadaki nemi yoğuşturmanın bugün için anlamsız olduğunu vurgulamak isterim. Yoktan su var etmiyorsunuz zaten yağmur olarak düşecek nemi suya dönüştürüyorsunuz. Yağmura dönüşmeyen nem de boşa değildir. İnsan sağlığı için hava belli bir miktarda nemli olması gerekir. Nem seviyesi %100'e ulaşmadıkça yoğuşma/yağmur gerçekleşmeyecektir. Bunu basit bir şekilde konuyu açan arkadaşa açıklamak istedim o kadar. Şişenin dışında oluşan suyu içmesin istedim boşu boşuna.

• gayet mantıklı geliyo ilk bakışta ama yapılması gerçekten zor olduğu için çoğu kişi alay etmiş.alay edenler sizce bu dediği şeyin neresi saçma
  • dışarıdaki buharın enerjisiyle buz eriyor bu sırada kinetik enerjisi azalan buhar molekülleri suya dönüşüyor bu yüzden.

• Arkandaym kankyy
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicakyemek

/>

Cam mı siliyo o?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.