Şimdi Ara

Sınırsız Su Kaynağı Buldum [SS'li] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
4
Favori
5.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

quote:

Ciddi yorumlar, tavsiyeler bekliyorum öyle bir sistem yapalım ki 1 yılda amorti etsin kendini. Ben elektrik mühendisiyim, birkaç makine ve kimya mühendisi arkadaşa ihtiyacım var.

elektrik mühendisiysen compressionlu distill sisteminden haberin olmalı havadaki su buharı oranı zaten %1 onu da dünyadaki en zor şey olan hacim soğutmayla verimi öldürdün
    />

Bu sistemi gidip nem oranı az olan yere yapmayacağız zaten, antalya gibi nem oranı yüksek yerlere koyacağız. Millet gelir su içer en azından bedavaya. Dediğin sistemi duymadım ama bakayım şimdi

%1 ne demek biliyomusun relative humid 100% bile olsa değeri verdim zaten. kurutmaya bir kere başla zaten doyma sınırı olacak 40% daha aşağıya indirmek kat kat daha zor olmaya başlaycak kirli suları arıtmaktan en az 100kat verimsiz

100% diyelim, teorik düşününce 100 litre havanın 1 litresi mi su buharı oluyor yani ?

ağırlık oranı 1%. atmosferin aynı yüksekliğinde eşit basınçta dersen de hacimce biraz daha fazla 1%den

• @BraveHeart burda cevap vermiştik:http://forum.donanimhaber.com/m_80849344/f_/key_buzdolab%25FD//tm.htm#80849344
    quote:

işlemin ismi kısaca havadaki su buharını yoğunlaştırmaktır. ortalama bir nemdeki havanın ağırlıkça yaklaşık %1'i su buharıdır. buzdolabı gibi soğuk ortamlarda bu su buharının bir kısmı sıvı suya dönüşür (tahmin edebileceğiniz gibi bu dönüşümün ardından içerideki havanın nem oranı düşer). tüm dünya atmosferindeki hava miktarı ve bunun %1'inin su moleküllerinden oluştuğu göz önüne alındığında potansiyel büyük gibi gözükebilir fakat bu işlem, havadaki nemi düşürmeye karşılık geldiği için büyük ölçekte uygulandığında mutlaka doyma sınırına erişecektir. zira nemi bir yerden sonra düşürmek zorlaşacaktır ve daha henüz çok az miktarda su yoğunlaştırabilmiş iken doyma durumuna çok erken ulaşılacaktır. sonuç olarak soğutarak havadaki su buharından su elde etme yöntemi, kirli suları arıtmaktan çok daha maliyetlidir.
    @BraveHeart

• Ben bunu dusuneyim yarin stajdayken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deniz suyundan içme suyu yapma projesini Türkiye de yaparsanız daha iyi olur bence

• Bu olayı bilmediğini bana söyleme dostum ,ama güzel tarafından bakalım en azından artık biliyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

Bu olayı bilmediğini bana söyleme dostum ,ama güzel tarafından bakalım en azından artık biliyorsun

Var mı Türkiyede

• quote:

Orijinalden alıntı: -NightFLY

maliyetleri hesaplayalım
    1 lt su elde etmek için litrelerce su dondurmak lazım. yani bir sürü enerji gerekecektir. yani elde edeceğin su maliyetleri karşılamaz.
    İstanbul'a yetecek kadar su üretecek nemi nereden bulacaksın ki?

Katılıyorum
    +olarak eğer öyle bir sistem yapılırsa nemi azaltacağından yağmurun da azalması lazım teorik olarak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence baya mantıklı.Dediğin büyük bir sistem olarak kunlanılabilirse başarılı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: GuKaMa

quote:

Orijinalden alıntı: -NightFLY

maliyetleri hesaplayalım
    1 lt su elde etmek için litrelerce su dondurmak lazım. yani bir sürü enerji gerekecektir. yani elde edeceğin su maliyetleri karşılamaz.
    İstanbul'a yetecek kadar su üretecek nemi nereden bulacaksın ki?

Katılıyorum
    +olarak eğer öyle bir sistem yapılırsa nemi azaltacağından yağmurun da azalması lazım teorik olarak

Arkadaş bu buluşuyla dünyanın sonunu getirebilir o halde.Havada nem azalırsa biyolojik döngü tehlikeye girer

Ne tür bir manyak sın lan sen ?
  • bu kadar kafa yormanıza gerek yok deniz suyunu içme suyuna çeviren tesis kurarsanız olur ama onada baya para lazım ihaleyi başka şirkete verip 30yıl işletmesine izin verirseniz su sıkıntısı kalmaz diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: onslaught23

Blocked.

HAHAHA gece gece çok güldüm. BU nedir yav

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potur -- 30 Haziran 2014; 2:27:41 >
  • şu forumda bilgili insanları payşlaşım yapan insanları ve birilerine yardım eden insanları görmek kadar güzel birşey yok
  • Ben de merak ettim

• . NASA ya başvur

• BraveHeart B kullanıcısına yanıt
    Oda da ki nem su ya dönüşüyor aynı yağmur prensibi

• bu üretmi için bu çok maliyetli emin ol havadaki nemden su üretmeyi düşünen tek sen değilsin bunun için cihazlarda üretildi havadan su diye aratırsan bulabilirsin önemli olan nekadar maliyetle üretildiği
    ha senin dediğinde dalga geçilecek birşey değil hiçbirşey düşünmeyenlerin dalga geçmelerine aldırma

ediit
    http://www.trthaber.com/videolar/havadan-su-ureten-en-hafif-cihaz-4823.html

bu ve benzeri birçok haber bulunabiliyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fx_57,5 -- 30 Haziran 2014; 4:06:28 >
  • Tuncel Kurtiz'in anlatımıyla , havadaki nemi suya dönüştürme projesi , belgesel ( 3 dk )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker07 -- 30 Haziran 2014; 4:14:54 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.