eve yeni lg smart tv aldım. tv yi salona koyduk. fakat tv nin bulunduğu yere kablosuz internet ulaşmıyor. salonun bir kısmında az da olsa sinyal var. ben sinyali çoğaltıp tv ye ulaştırmak istiyorum. tv de internet yanında dosya paylaşımlarındanda faydalanmak istiyorum.kullandığım modem airties rt 205. modemin yerini değiştiremiyorum çünkü ethernet ile masaüstü bilgisayara bağlı. 11n teknoloji çekim alanını çoğaltıyormuş. bu özellikli bir modem (airteis 5453) mi alsam yoksa araya bir access point mı alsam. modem eski olduğundan access pointle uyuşmazlık frekans teknoloji zor kurulım gibi. en pratik şekilde nasıl tv ye sinyalleri ulaştırabilirim.
sadbilS
kullanıcısına yanıt
en iyisi ve kolayı range exter cihaz alman. bunun için airtesin 90 lira civarında olan modeli var veya tplink 830r. bunlar kablosuz alanı genişletirler. modem alman sorunu tam çözmez. araya bu cihazı koyarsın ozaman sorun kalmaz. 830r alırsan kurulumu anltarım
cevabın için teşekkür ederim. range exter ile AP ayrı şeyler sanırım. range exter bir repeater mantığımı. söylediğindeki mantık şu sanırım. mevcut modemin çekim alanı içinde söylediğin cihazı koyarak modemin sinyallerini alarak kabolsuz olarak tv nin bulunduğu yere ulaştırmak. dediğin gibi durumlarda mevcut modem ile düzgün çalışırmı. mesala modemim eski teknoloji farkından randımanlı çalışmaması, uyumsuzluk vb gibi. aratırmalarıma göre benim modem 802.11b/g yi destekiyormuş. güncel modemlarde de 11n varmış. bu iki arasında yarı yarıya kapsama farkı varmış. pratikte nasıl bir durum olur bilmiyorum ama 11n li modem yararlı olur mu diye düşündüm. aldıktan sonra sorun yaşamamak için uğraşıyorum.