Şimdi Ara

Eğitim kalitesini arttıracak mükemmel bir yol buldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quiz, vize ve final tarihleri belirsiz olsun hocalar kafasına göre bir anda sınav yapsın. Dersin assesment kısmını hocadan başkası bilmesin yani kaç vize final quiz olacağını hoca belirlesin. Okuyan ile okumayan belli olur, bence muhteşem bi fikir. odtü, boun, koç gibi top okullarda bile millet derse gitmiyor bu ne arkadaş. bilkent dışında devam zorunluluğu olan okul yok herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 5 Ocak 2025; 19:39:49 >

• baba

niye zorla iş yapılıyor

dersten verim almıyorsam gitmem.

Sınavlar kalitesiz. Kaliteli sınav(lar)a girince fark ettim.

"İdealist" insanlar öyle tonlarca değil, 3-5 istisna varsa var. Gerçekler maalesef acı.

• Beğendim, gayet mantıklı  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teorikte iyi hoş ama tr'de ters teper

• Bilkent ctiste uygulanmaya başlansın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ragebait

• ArthurDayne. kullanıcısına yanıt

ctis'te %80-90 devam zorunluluğu var zaten, gerek kalmıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

trol amacım yok ciddi öneri.

• Eğitim kalitesi verimsiz dersleri verimli hale getirecek çözümler üretince mi artacak yoksa öğrencinin işini zorlaştıran bu tarz yaklaşımlarla mı düzelecek?

Eğitim kalitesi neden düşük, derse katılım az olduğu için mi yoksa materyalin anlatım biçimi, dersin işleniş biçimi verimsiz olduğu için mi düşük? Bu soruya bir cevap bulmak lazım önce

• İyice kafayı sıyıralım yani

• Felaket kotu bir fikir hicbir okulun denememesine sasirmamali

• Bizim okulda da düzenli derse giden az kişiden biriyim. Derse katılım 10% - 20% aralığında oluyor, derste quiz yapılıyorsa quize girmek için geliyorlar. Ders çok verimsizse; mesela ders notunun slidelarını gostermek şeklinde geçiyorsa ben de gitmeyi bırakıyorum.

Siz Bilkent'te, az kontenjanlı, hocaların kaliteli olduğu ve öğrenciye insan gibi davrandığı, derslerin yüksek kalitede işlendiği yerde okuduğunuz için devam iyi bir şeymiş gibi düşünüyorsunuz, ama derse giren en zayıf elemanın hoca olduğu durumlarda mesela cidden çekilmiyor.

Mühendislik açısından, işe yarayacak öneri olsun diye yoklamanın yüz tanımayla yapılmasını tavsiye etmiştim. Kolaylıkla hile yapılabilen sistemlerin herhangi bir durumda kullanılmasını sevmiyorum.

Ideal olan durum; kaliteli ders videosu, hibrit eğitim, f2f sınavlar, yoklama yok, kaliteli ders, kaliteli sınav, hileye karşı işlevli önlemler ve kaliteli hocayla olur. Aslında bence GPA olayına da gerek yok, her dersi geçmek zor olsun, geçti kaldı şeklinde işlesin sistem, boşuna stres yaratmaya gerek yok zaten sadece US'teki top okullara, notları şişirilmiş Amerikalı öğrencilerle rekabet ederek girmeye çalışırken işe yarıyor.

Sonuçta da haftanın yarısında partileyip şişirme 3.7 GPA yapan Amerikalı vs gunde 18 saat çalışan 160 IQ Çinli öğrencinin aynı duzeyde sayıldığı bir sonuca ulaşıyorlar, parasız yabancı öğrenci olarak aynı yere gitmeye çalıştığınızda...

Eğitimin amacı; okula insanları getirmek değil, eğitimi insanlara ulaştırmak olmalı. Mevcut teknoloji varken daha ne kadar derslerin videosunu koymamaya devam edecekler merakla durumu izliyorum. Şu an tamamen şekilcilikten ötürü öğrenci sınıfa gelecek mantığı devam ediyor. Hemen hemen hiçbir okulun YOK'un devam şartlarına uymaması yine de iyi bir şey.

Okuyan ile okumayanın ayrılmasını istiyorsanız gereken şey; ders geçmenin zorlaştırılmasıdır. Her gireni mezun etmeyen üniversiteler gerekiyor, gerektiğinde öğrenciyi atmaları lazım. Bu durum özel okulların hiç işine gelmez. Bunların hiçbirini biz göremeden geleneksel üniversite eğitimi tarih olacak bence  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 6 Ocak 2025; 7:24:30 >

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Hocam sen öyle diyorsan doğrudur. Mantıklı gibi gelmişti 

• bekle bugün meb ile ülkü ocakları protokol imzaladı , uçuşa geçeceğiz ülkecek (!)

• Kanka çok mantıksız olur şimdi hocanın teki artniyetli olsa bunun önüne nasıl geçeceksin hangi denetleme sistemi ile?

• Bu adamin hala banlı olması

uzun dönem çıkmış

İntikamı ağır olucak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Son 14 saat kaldı

• Saçma olması bir yana bunu söyleme nedenin bu dönem derslere önceden çalışıp hazır olman. Senin işine geliyor yani.

Olması gereken insanları mevcut eğitim sistemine daha da zorlamak değil. Gerçekten sistemi kaliteli, yenilikçi ve verimli bir hale getirmek

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.