Bir ara gönüllü trafik denetçileri gibi bir uygulama vardı sanırım. Örneğin trafik cezası olmayan, belli eğitim seviyesindeki kişiler seçilebilir. Bu tür kural ihlalini yapan araçları tespit edip ceza kesebilmeliler ya da trafik polislerinin sayısı artmalı.
Sinyal vermeyen "Aklı Evvel" sürücüler bu durumu zahmet verici bir eylem olarak görüyorlar herhalde. Çünkü başka hiçbir mantıklı açıklaması veya izahı yok bu işin. Şimdi elini sinyal koluna götürecen kolu aşağıya veya yukarıya hareket ettirecen de ohoooo bissürü iş. İyi ki sinyal kendinden geri atıp kapanıyor dönüşler de birde öyle olmasa ne yapardık Ya da biz hepimiz yanlış biliyoruz, sinyal kolu denen zamazingo belkide sadece tesbih asmaya veya yağ değişim kartı takmaya yarayordur
sinyal vermeyenlere allah bela versin diyeceeeem, trafikte başkasına zarar verecekler şimdi.. kıt akıllı, eksik beyinli, gereksiz, ezik, düşüncesiz, bencil vs vs sıfatlarından beğendiğinizi seçin.
ha gecenin, sabahın kör bi vakti olur, yolda araba-yaya hiç birşey olmaz, o başka. ona lafım yok. ama oraya çok da güzel bir sebepten konulmuş o aleti, vaktinde yerinde kullanmayana çok lafım var.
geçen ana yol değil ama, geniçe git gel iki şeritli yoldan refüjlü yola çıkacağım, sola dönüp diğer şeride geçmek üzere bekliyorum, kırmızı ışıktan boşalan araba grubu soldan soldan geliyor. ben de İNSANIM ya, bekliyorum ki geçsinler ben geçeyim.. BENİM GİBİ İNSAN olan ilk bir - iki araba sola sinyal vererek döndü, bir tanesi de dönmeden doğru gitti. geri kalan 7-8 adet geri kıt eksiklerin hepsi sinyal vermeden gelip gelip sağa döndü, aralıklarla geçtikleri için de biz iki İNSAN orada bunları geçit törenini izliyoruz. en sonuncu da döndükten sonra yol bomboş kaldı ama ben kuduruyorum, artık dayanamayarak kafamı camdan çıkarıp bütün gücümle bağırdım "allah belanızı versin, yok mu lan sinyaliniz" diye...
hala da sinirliyim..
Bencede adam sol serıtte bı bakıyosunuz bırden sagda bırden duruyo yanı kazaya davetıye bır kucucuk sınyal lambasını yakmaktan acız oluyo ınsanlar bazen..
Denetim sıfır...
İnsanımızın hali ortada...
Sonuç budur...
İstediğiniz kadar sinirlenin, durum değişmez. Ancak denetim olursa...
Geçen sene köy yolunda ilerliyorum. Vakit akşam karanlığı... Öndeki arac eski model reno 12... Sahibi her virajda sinyal veriyor. Sanıyorum adamcağız acemi... Olsun, hiç sinyal vermemekten iyidir dimi...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
"ve yine bir ´´MADE IN TURKEY´´ konusu " ----------------------------------------------------- GERİ KALMIŞLIK KONUSU.
quote:
Orjinalden alıntı: set
Geçen sene köy yolunda ilerliyorum. Vakit akşam karanlığı... Öndeki arac eski model reno 12... Sahibi her virajda sinyal veriyor. Sanıyorum adamcağız acemi... Olsun, hiç sinyal vermemekten iyidir dimi...
Yok artık
quote:
Orjinalden alıntı: hezerfen
"ve yine bir ´´MADE IN TURKEY´´ konusu " ----------------------------------------------------- GERİ KALMIŞLIK KONUSU.
Ama bunu düzeltmek bizim elimizde... Pek çoğumuzun yakını bunu yapıyordur. Onları güzelce uyarmakla başlayabiliriz işe...
aaa öyle demeyin bizim millet müneccim olduğu için önündeki arabanın 2 saniye sonra sağa yada sola döneceğini bilir
arkadaşlar hikaye alıntıdır.(güzel insan HALİT KIVANÇ):trafikle ilgili bir programına almanyada yaşayan BURSALI bir vatandaşımız ısrarla katılır.söz kendisine verilince şu olayı anlatır. caddede gezerken bir ilan görür."araba kullanan ayılar".vatandaşımız trafikkolik olduğu için ilanı verilen sirke gider.gösteriler tamamlanır sıra ayının araba(otomobil)kullanmasına gelir.pistte bir otomobil ayı yanına gelir araca biner marşa basar çalıştırır.ve pistte turlamaya başlar.iş biter aracı istop eder ve iner.vatandaşımız merakını yenemez.sirk sahibini bulur ve sorar:bu ayı trafiktede araba kullanabilirmi? sirk sahibinin cevabı:BİZ AYIYA ARABA KULLANMAYI ÖĞRETTİK TRAFİĞİ ÖĞRETEMEDİK.
quote:
Orjinalden alıntı: BlackEdition
quote:
Orjinalden alıntı: edgar davids
Bolu'da satılan araçların sinyal opsiyonlu olarak satılmasını ve satış fiyatı üzerinden sinyal fiyatının düşmesini istiyorum. Yazık adamlara kullanmadıkları özelliğe para veriyorlar.
İnan bana Sakarya kadar kötü bir trafik yoktur ülkemizde...Bir çok akrabam 54 plakasını gördümmü kırmızı alarma geçiyorum diyor bana
izmitdeyim 54 YV plakalardan bıktım artık gördümmü kaçıyorum
izmirde manisa kavşağını(osman kibar kavşağı) bilen bilir. kavşağın bi manisaya doğru giden bide bornovaya doğru dönen yeri vardır. kampüsten çıkıpta kavşağa girince eğer en iç şeride girerseniz ve bornovaya gidecekseniz sorun yok çünkü en içten dönüşe devam edersiniz. ama herzaman en iç şeride girilmiyor, işte o zaman asıl mesele başlıyor. solunuzda(yani en iç şeritte) kalan bazı sinyal verme özürlüler manisaya doğru devam edecek olsalar bile hiç sinyal vermeden dümdüz gitmeye kalkıyorlar(sanki herkes manisaya doğru gidecekmiş gibi) ve hep görürüm yan taraftan diğer araca giriyorlar. sinyalin diğer araçlara bi uyarı niteliğinde olduğunun benimsenmesi gerekli. haa sen sinyali verdin karşıdaki de hiç dikkat etmeden dümdüz devam etti vurdu, o da artık onun .....liği.
quote:
Orjinalden alıntı: maestro_34
aaa öyle demeyin bizim millet müneccim olduğu için önündeki arabanın 2 saniye sonra sağa yada sola döneceğini bilir
ben ehliyet veren yetkilililerden olsam böyle bir soruyuda eklerdim.önünüzdeki aracın 2 saniye sonra netarafa döneceğini nasıl anlarsınız?
quote:
Orjinalden alıntı: ErEtE
izmirde manisa kavşağını(osman kibar kavşağı) bilen bilir. kavşağın bi manisaya doğru giden bide bornovaya doğru dönen yeri vardır. kampüsten çıkıpta kavşağa girince eğer en iç şeride girerseniz ve bornovaya gidecekseniz sorun yok çünkü en içten dönüşe devam edersiniz. ama herzaman en iç şeride girilmiyor, işte o zaman asıl mesele başlıyor. solunuzda(yani en iç şeritte) kalan bazı sinyal verme özürlüler manisaya doğru devam edecek olsalar bile hiç sinyal vermeden dümdüz gitmeye kalkıyorlar(sanki herkes manisaya doğru gidecekmiş gibi) ve hep görürüm yan taraftan diğer araca giriyorlar. sinyalin diğer araçlara bi uyarı niteliğinde olduğunun benimsenmesi gerekli. haa sen sinyali verdin karşıdaki de hiç dikkat etmeden dümdüz devam etti vurdu, o da artık onun .....liği.
ki ege üniversitesi hastanesi kavşağında da bunun aynısı var fakat orada durum çok daha vahim.
quote:
Orjinalden alıntı: set
quote:
Orjinalden alıntı: hezerfen
Ama bunu düzeltmek bizim elimizde... Pek çoğumuzun yakını bunu yapıyordur. Onları güzelce uyarmakla başlayabiliriz işe...
hocam birşeyi gözardı ediyoruz.yakınımızı düzeltmekte elbette katkı sağlar.bir yoldur. benim diyeceğim daha başka:ilk-orta-lise(şimdiki isimlerini bilmiyorum bağışlayın)eğitiminde okadar eften püften dersler varki.onların birinin yerine zorunlu TRAFİK DERSİ konulamazmıydı.hergün onlarca bizden birimizi kurban veriyoruz.biz okadar ucuzmuyuz?trafik dersi konulmayacak kadar.
yukarıda yazdığım fıkra gibi olayı bizatihi dinledim-izledim
Dönerken serit degiştirirken hatta tek yöne dönüşlerde bile sinyal veririm en azından etrafımdaki sürücüler ne yapacagımı bilir.Eger biri sinyal yakarak benden yol isterse veririm eyvallah ama sinyal yakmadan önüme gecmesine izin vermem kolay kolay gecse bile kornaya sürekli asılırım belki yanlıs yaptıgını anlar diye.Sinyal konusu benim için cok önemlidir.Bazı kendini bilmez sürücüler sinyali yakmadan dönüş yaparlar içimden o kadar laf sayarım.Sanki yapacagı cok zor bişey.
Fahri trafik müfettişlerine her ceza yazışı için 3tl verseler, deste deste kağıt alırlar 1 günde de hepsi dolar.Günümüzün en popüler mesleği de fahri trafik müfettişliği olur.
Böylelikle millet de acı acı kırmızı da durulacağını, sinyal verileceğini, şeridi ortalayıp gidilmeyeceğini, ışığı geçip yaya geçidi üzerinde durulmayacağını vs vs öğrenir, öğrenmek zorunda kalır.
Hocam keske hersey dedikleriniz gibi olsa ama nerde işte.Devlet benzine zam yaparak para alıyor koyun bakalım fahri trafik müfettişlerini de trafik magandalarına cezalarını yazsın.Böylece bizde rahatlarız.
quote:
Orjinalden alıntı: liarda
Fahri trafik müfettişlerine her ceza yazışı için 3tl verseler, deste deste kağıt alırlar 1 günde de hepsi dolar.Günümüzün en popüler mesleği de fahri trafik müfettişliği olur.
Böylelikle millet de acı acı kırmızı da durulacağını, sinyal verileceğini, şeridi ortalayıp gidilmeyeceğini, ışığı geçip yaya geçidi üzerinde durulmayacağını vs vs öğrenir, öğrenmek zorunda kalır.
son yıllarda sinyal verme alışkanlığının arttığını görüyorum.Bu belkide istanbul içindir diğer illerde veya taşra için birşey söyleyemeceğim