Şimdi Ara

Sinyal Verme Alışkanlığı Olmayanlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trafikte çok faydası olan sinyal lambalarını çoğu insan kullanmıyor nedense.Sollamalarda, dönüşlerde vs. hiç sinyal vermeden o kadar rahat yoluna devam eden vurdumduymaz kişiler var ki bu ne rahatlık diye bakakalıyorum.

Bazen bir kavşaktasınız ve karşınızda bir araç durmuş veya yavaş yavaş geliyor..Ne yapacak nereye gidecek, düz mü devam edecek bir yere mi dönecek belli değil.Sonra o kadar rahat dönüyor ki, hani sinyal vermediğine göre düz devam edecek heralde diye düşünürseniz birkaç saniye sonra burun buruna gelirsiniz.Hiç mi rahatsız olmazlar acaba? Futbol sahasının ortasında araba kullandıklarını sanan tipler tabi bunlar.

Teknoloji ile de böyle birşeyi sağlayamazsın ki.Adamın sinyal veresi yoksa vermiyor işte..Sinir olmamak elde değil..

• Arkadan her zamanki gibi kornaya yüklenince kendine geliyorlar ama sinir zıplamış bi kere. O da sinir olsun uyuz olsun.
  • Bende tam tersi çok fazla kullanıyorum sinyalizasyonu araçta. Her şerit değişiminde , yol isterken , yol verirken , otoparklarda , park ederken , parktan çıkarken , acil durumda trafik durduğunda bu liste uzayabilir. Alışkanlık meselesi. Aracı altına alırken çok önemli görülmeyen bir özellik olunca alıştıktan sonra insanlar huylarını değiştiremiyorlar. Alışmak sevmekten daha zor geliyor diyorum ve konuya noktayı koyuyorum .

Sevgiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Arkadan her zamanki gibi kornaya yüklenince kendine geliyorlar ama sinir zıplamış bi kere. O da sinir olsun uyuz olsun.
    başıma geldiğinde adamı durdurup,yanına geçip,kolu işaret ederek madem bir işe yaramıyor münasip bir tarafına sokta işe yarasın diyesim gelir...Bizim insanımız iyi şöfördür
  • Durmaz insan hayvan olunca diye bi şarkısı varsı sanki athena gurubunun...

Aynı durumdan ben de yakınıyorum ancak yapacak birşey yok.

Alışkanlığı edinmeyen, sinyali basit, gereksiz gören, kurallara uymayan sürücü,

Bu alışkanlığı vermeyip, önemine dikkat çekmeyip trafiğe salan sürücü kursları,

Daha sonra denetimlerde bu gibi şeyleri "olağan" karşılayan trafik ekipleri

suçluluk sırasına göre konumlandırılmıştır bana göre.

Hele ki trafik ekiplerinin bazı durumları bu ülkede üzgünüm ama "acınası" derecededir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Arkadan her zamanki gibi kornaya yüklenince kendine geliyorlar ama sinir zıplamış bi kere. O da sinir olsun uyuz olsun.
    Evet maalesef sinyal kullananların sayısı az. Sinyal kullanmayı acemilik olarak mı görüyorlar acaba...Şahsen bende alışkanlık oldu. Boş yolda bile sinyal veriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezmen -- 15 Haziran 2009; 0:11:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezmen

Evet maalesef sinyal kullananların sayısı az. Sinyal kullanmayı acemilik olarak mı görüyorlar acaba...Şahsen bende alışkanlık oldu. Boş yolda bile sinyal veriyorum.

Alıntıları Göster
    Sinyal kullanmak yerine el kol ayak bacak bilimum eklem çıkartırız camdan , aracın burnunu sokar bir şekilde o yolu alırız. Türk insanı yol istemez ALIR. Taksici , dolmuşçuları toplayıp sinyalizasyon dersi verilsin bence herkes kullanmaya başlar : )

• quote:

Alıntıları Göster
    Şuan aracımın ciddi anlamda zarar görmüş bir iç aksamı yok.
    Sinyal kolu dışında

Sol tarafta sinyakl kolu,sağda silecek kolu var ama ne yazıkki sinyal kolu bitmiş vaziyette
    Sağ tarafta ise hiçbir sorun yok.

Bende sinyali çok kullananlardanım.
    Aslında sinyal lambalarının kontolü kola değilde direksiyona entegre edilse sinyal kullanımı %50 artar.

Haksızmıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf

Sinyal kullanmak yerine el kol ayak bacak bilimum eklem çıkartırız camdan , aracın burnunu sokar bir şekilde o yolu alırız. Türk insanı yol istemez ALIR. Taksici , dolmuşçuları toplayıp sinyalizasyon dersi verilsin bence herkes kullanmaya başlar : )

Alıntıları Göster
    Sinyal kullanmamakta direnen tüm şoförlere denk geldiğim zaman iyi dileklerimi iletirim.

Elimden bu kadarı geliyor, ben de es geçmiyorum.
  • quote:

Alıntıları Göster
    ben de çok sinyal kullanırım, isterse sabahın 5'i olsun in cin top oynasın fark etmez. sağdan yola çıkacak bir sürücü sinyal veriyorsa dururum ama vermiyorsa görmem bile. yaya ikende elimle sinyal hareketi yaparım vermeyenlere veya dönmesine 5 metra kalıpta verenlere. napalım öyle kötü ehliyet verme sistemi varki, sırf cebi dolsun devletin yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: OverDrıve

Şuan aracımın ciddi anlamda zarar görmüş bir iç aksamı yok.
    Sinyal kolu dışında

Sol tarafta sinyakl kolu,sağda silecek kolu var ama ne yazıkki sinyal kolu bitmiş vaziyette
    Sağ tarafta ise hiçbir sorun yok.

Bende sinyali çok kullananlardanım.
    Aslında sinyal lambalarının kontolü kola değilde direksiyona entegre edilse sinyal kullanımı %50 artar.

Haksızmıyım?

Alıntıları Göster
    Sinyal kullanımı beyinde başlar ve biter bence overdrive

Marifet kolu taşımakta değil yani

Daha fazla konuşmayacağım.

He bir de şu tipler var, dönerken, yani dirensiyonu çevirirken sinyal koluna parmak atan tipler

ki bunlar da ulan bari yakmadı demesinler diyip yakan tipler, ki bunları o sinyal kolları ile

aynı odaya kapatmak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf

Alıntıları Göster
    Çok önemli bir konuya değinmişsiniz..Sinyal kullanma alışkanlığı olmayan 'sığır'lardan bende şikayetçiyim..Sinyal kolu bitarafına kaçmış bunların..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 15 Haziran 2009; 0:23:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ghosttailor

Çok önemli bir konuya değinmişsiniz..Sinyal kullanma alışkanlığı olmayan 'sığır'lardan bende şikayetçiyim..Sinyal kolu bitarafına kaçmış bunların..

Alıntıları Göster
    Bolu'da satılan araçların sinyal opsiyonlu olarak satılmasını ve satış fiyatı üzerinden
    sinyal fiyatının düşmesini istiyorum. Yazık adamlara kullanmadıkları özelliğe
    para veriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: edgar davids

Bolu'da satılan araçların sinyal opsiyonlu olarak satılmasını ve satış fiyatı üzerinden
    para veriyorlar.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: edgar davids

para veriyorlar.

İnan bana Sakarya kadar kötü bir trafik yoktur ülkemizde...Bir çok akrabam 54 plakasını gördümmü kırmızı alarma geçiyorum diyor bana

• quote:

Orijinalden alıntı: edgar davids

para veriyorlar.

Alıntıları Göster
    Şu haliyle avrupa birliğine girmek için yırtınan devlet büyüklerime acıyorum...

Tamam adamlar her yönden bizden üstün değil ancak oturmuş sistemleri var...

Bizde öğret öğretebilirsen trafikteki kuralsız 4 ayaklılara trafik kurallarını

• quote:

Orijinalden alıntı: extremeenvy

Şu haliyle avrupa birliğine girmek için yırtınan devlet büyüklerime acıyorum...

Tamam adamlar her yönden bizden üstün değil ancak oturmuş sistemleri var...

Bizde öğret öğretebilirsen trafikteki kuralsız 4 ayaklılara trafik kurallarını

Alıntıları Göster
    Babam sitenin içinde bile sinyal veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2F5323DB8

Alıntıları Göster
    Ben de sinyali çok kullanıyorum ve çok da mutluyum, birde şu farlarını açık unutmuşsun diyenler yok mu bu devirde bir de onları halletsek süper olacak. Hatta sanayide bir usta tanıdım eleman benim farlara kafayı taktı yani sırf bu farlar açık diye arabalar arıza yapıyor dedi bana şok oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2F5323DB8

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Göktuğ AYAS

İşte bu alışkanlıktan ileri geliyor Göktuğ.

Zira aynı alışkanlık bende de var.Yani istemli bi hareket değil sanki.

Nasıl ki manuel vites araç kullanan biri vites değiştirirken debrijaya basma,

vitese geçirme ve debriyajdan ayağını kaldırma gibi işleri artık vücut tarafından

düşünülmeden, otomatik olarak yapılıyor ise bu da aynı o şekilde.

Aynı şeyleri ben yapıyorum çünkü.Aslında en doğrusu da bence bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: extremeenvy

quote:

Orjinalden alıntı: Göktuğ AYAS

İşte bu alışkanlıktan ileri geliyor Göktuğ.

Zira aynı alışkanlık bende de var.Yani istemli bi hareket değil sanki.

Nasıl ki manuel vites araç kullanan biri vites değiştirirken debrijaya basma,

vitese geçirme ve debriyajdan ayağını kaldırma gibi işleri artık vücut tarafından

düşünülmeden, otomatik olarak yapılıyor ise bu da aynı o şekilde.

Aynı şeyleri ben yapıyorum çünkü.Aslında en doğrusu da bence bu.

Alıntıları Göster
    Ben sinyal vermeyen insanlarin, sinyal kolunu $ekil itibariyle ki$isel ihtiyaclarini gidermek icin kullandiklarini du$unuyorum. Ozellikle taksi + dolmu$ $oforleri, ne dogru duzgun $eritlerinde gitmeyi biliyorlar, ne sinyal veriyorlar, etraflarinda tek bir insana saygilari yok. Du$unebiliyo musunuz, mu$terisi olmadigi zaman 30 km/h'la giden, trafigi yava$latan, araclarin birbirlerine girmesine neden olan, mu$terisi oldugu zaman ise bi an once ondan kurtulup yeni mu$teriler alabilmek icin deli gibi hiz yapan, onunuze kiran insanlar guruhu. Adam sola donecek, 3 $eritli yolun en sagindan kav$aga giriyor. Ondan sonra direkt ustunuze kirip sola gecmeye cali$iyorlar. Zaten 30 saniye yanan ye$il i$igin 5-6 saniyesini kendi keyifleri icin i$gal ediyorlar. 3-5 saniye dememek lazim, milyonlarca aracin bulundugu Istanbul'da bu 3-5 saniyeleri toplarsaniz, kar$iniza toplamda deh$et bir zaman kaybi cikar.

Bu anlattiklarim $imdilik aklima gelenler. Yani sinyal haric o kadar cok ayrinti var ki, trafikte kufur kulturunuzu mukemmel hale getirmemek elde degil.

Herkesin de dedigi gibi, en onemlisi ali$kanlik. Mesela emniyet kemeri. Benim icin emniyet kemeri o kadar buyuk bir ali$kanlik ki, araca biner binmez bagliyorum. Diyelim aracimi 5 metre ileriye cekmem gerekiyo, araca biniyorum, bi bakmi$im emniyet kemerim takili Komik bi goruntu olu$turuyo dahi diyebiliriz. Sinyal de ayni $ekilde. Bir de, aracimda "otoban sinyali" diye bi$ey var. sinyal koluna bir kere hafif olarak dokundugunuzda 3 kere yaniyor ve sonuyor. Sinyali ver ve tekrar kapat derdi olmuyor. Ben de $erit degi$tirirken surekli bunu kullaniyorum, gayet da rahat oluyor.

Kisacasi, bir cok $oforun (ozellikle de trafikte cok zaman geciren taksici + dolmu$/otobus $oforleri) hem egitime, egitimden daha onemli olarak da psikolojik rehabilitasyona ciddi olarak ihtiyac var. Trafik sorununun cozulmesi sadece toplu ta$ima + duzgun yollar vs... gibi yapisal onlemlerle degil, ayni zamanda kurallara uyan, etrafindaki diger insanlara saygi duyan $oforlerle mumkun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaRiS -- 15 Haziran 2009; 1:33:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

Ben sinyal vermeyen insanlarin, sinyal kolunu $ekil itibariyle ki$isel ihtiyaclarini gidermek icin kullandiklarini du$unuyorum. Ozellikle taksi + dolmu$ $oforleri, ne dogru duzgun $eritlerinde gitmeyi biliyorlar, ne sinyal veriyorlar, etraflarinda tek bir insana saygilari yok. Du$unebiliyo musunuz, mu$terisi olmadigi zaman 30 km/h'la giden, trafigi yava$latan, araclarin birbirlerine girmesine neden olan, mu$terisi oldugu zaman ise bi an once ondan kurtulup yeni mu$teriler alabilmek icin deli gibi hiz yapan, onunuze kiran insanlar guruhu. Adam sola donecek, 3 $eritli yolun en sagindan kav$aga giriyor. Ondan sonra direkt ustunuze kirip sola gecmeye cali$iyorlar. Zaten 30 saniye yanan ye$il i$igin 5-6 saniyesini kendi keyifleri icin i$gal ediyorlar. 3-5 saniye dememek lazim, milyonlarca aracin bulundugu Istanbul'da bu 3-5 saniyeleri toplarsaniz, kar$iniza toplamda deh$et bir zaman kaybi cikar.

Bu anlattiklarim $imdilik aklima gelenler. Yani sinyal haric o kadar cok ayrinti var ki, trafikte kufur kulturunuzu mukemmel hale getirmemek elde degil.

Herkesin de dedigi gibi, en onemlisi ali$kanlik. Mesela emniyet kemeri. Benim icin emniyet kemeri o kadar buyuk bir ali$kanlik ki, araca biner binmez bagliyorum. Diyelim aracimi 5 metre ileriye cekmem gerekiyo, araca biniyorum, bi bakmi$im emniyet kemerim takili Komik bi goruntu olu$turuyo dahi diyebiliriz. Sinyal de ayni $ekilde. Bir de, aracimda "otoban sinyali" diye bi$ey var. sinyal koluna bir kere hafif olarak dokundugunuzda 3 kere yaniyor ve sonuyor. Sinyali ver ve tekrar kapat derdi olmuyor. Ben de $erit degi$tirirken surekli bunu kullaniyorum, gayet da rahat oluyor.

Kisacasi, bir cok $oforun (ozellikle de trafikte cok zaman geciren taksici + dolmu$/otobus $oforleri) hem egitime, egitimden daha onemli olarak da psikolojik rehabilitasyona ciddi olarak ihtiyac var. Trafik sorununun cozulmesi sadece toplu ta$ima + duzgun yollar vs... gibi yapisal onlemlerle degil, ayni zamanda kurallara uyan, etrafindaki diger insanlara saygi duyan $oforlerle mumkun.

Alıntıları Göster
    Sorsanız "sabahtan akşama kadar trafikte sen de olsan bıkarsın" sözünün arkasına

sığınmaya çalışırlar sevgili bulker.

Sanki o koltuğa birileri onları ekmek parası için, silah zoruyla oturtuyor.

Denetim olmazsa böyle işler sürekli olacak.Sadece bu meslekte değil.

Doktor sahtekarlık yapacak, sahte reçete ilaç vs işine girecek,

Makina mühendisi uygunsuz araca lpg ruhsatı verecek,

Dişçi ve doktor yaptığı işin vergisini vermeyecek ama lüks araçlarda gezecek,

İnşaat mühendisi cebine giren TL lerin hatrına bina projesini yeniden düzenleyecek, onay verecek,

Çevre mühendisi nehri zehre bulamasına rağmen fabrikaya "çakma" arıtma tesisi projesi çizecek, ayarlayacak,

Öğretmen bazı öğrencileri "hatır" için dersten geçirecek,

vs vs...

Böyle namussuzlar, ahlaksızlar olduğu sürece, denetlenmediği ya da denetlenemediği için

ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı yapacak hiçbirşey yok maalesef.

Bi deprem olur binalar yıkılır binlerce kişi ölür, ah vah edilir, belki işi yaparken hile hurdaya bulaşan

tövbe eder, ama yine bildiğini okur acısı geçince, çığlıklar dinince...

Bir insanda önce meslek naumusu olacak.

Bir doktor 17-18 yaşındaki liseli kıza botoks yapıyorsa; bu öncelikle liseli kızın cahilliği,

doktorun ise meslek ahlakından yoksunluğundan kaynaklanır.

Mecburiyet var ise bi derece.Ancak ben hiç de etik bulmadım.

Para her kapıyı açar demişler ya, işte her insanın da bi fiyatı vardır böyle...

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.