Şimdi Ara

Sinyal Verme Alışkanlığı Olmayanlar.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: extremeenvy

quote:

Orjinalden alıntı: Göktuğ AYAS

Babam sitenin içinde bile sinyal veriyor

İşte bu alışkanlıktan ileri geliyor Göktuğ.

Zira aynı alışkanlık bende de var.Yani istemli bi hareket değil sanki.

Nasıl ki manuel vites araç kullanan biri vites değiştirirken debrijaya basma,

vitese geçirme ve debriyajdan ayağını kaldırma gibi işleri artık vücut tarafından

düşünülmeden, otomatik olarak yapılıyor ise bu da aynı o şekilde.

Aynı şeyleri ben yapıyorum çünkü.Aslında en doğrusu da bence bu.

Bu gün gene sordum "farkında bile değilim" dedi, haklısın alışkanlık olmuş

mesela çoluk çocuk top oynuyo nerden bilsinler arabamın döneceğini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F5323DB8 -- 17 Haziran 2009; 1:14:10 >

• Bazı odunlar var sinyal vermeden pat önümüze geçiyor.Kaza olunca da gelip kardeşim kör müsün görmüyormusun benim geldiğimi derler
  • Trafikten uzaklaştırmak lazım aslında böylelerini ...
  • Ben de tehlikeler atlattım bu yüzden.Sinyal vermeyenden çok yanlış sinyal verenden korkuyorum.Çünkü özellikle kavşaklarda temkinliyim;ama bir kere yanlış yöne sinyal veren biri yüzünden az kalsın 100 km/h hızda sürtecektim adama.Sonuçları kötü olabilirdi.

Sinyal kullanma alışkanlığı bazılarında hiç yok,sanki yol babasının malı.

1)Sinyal vermeyenler,
    2)Yolda giderken dibime girip korna ve selektör ile taciz edenler,
    3)Çakma Xenon farlar ile gözümü alanlar,
    4)Takip mesafesinden bihaber olanlar,
    5)Işıklarda beklerken,sarı yandığı anda kornaya basanlar,
    6)Sollama kurallarına uymayanlar

Bunlar hepimiz için tehlike oluşturuyor ne yazık ki.
  • ben gerektiğinde sinyal veririm, ancak özellikle e-5 te sinyal verip yan şeride geçmeye kalkıştığınız zaman o şeritteki insan müsveddesi kırmızı görmüş boğa gibi gaza abanarak önüne geçmenizi aklınca engelleyerek kazaya mahal veriyor. bu yüzden her zaman sinyal vermek iyi değildir. bu şuna benzer söyleyeceksen doğruyu söyle ama her doğruyu da söylemek lazım değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: W_R_11

ben gerektiğinde sinyal veririm, ancak özellikle e-5 te sinyal verip yan şeride geçmeye kalkıştığınız zaman o şeritteki insan müsveddesi kırmızı görmüş boğa gibi gaza abanarak önüne geçmenizi aklınca engelleyerek kazaya mahal veriyor. bu yüzden her zaman sinyal vermek iyi değildir. bu şuna benzer söyleyeceksen doğruyu söyle ama her doğruyu da söylemek lazım değil.

evet çok güzel bir noktaya değindin böyle hayvanlar yüzünden pek çok kez sapak kaçırdığım olmuştur hız sınırının 30 km olduğu yerde bile sinyali görünce sen geçme diye hemen gaza abanırlar karşımdaki ve arkamdakiler rahatsız olmasın diye bir sonraki sapaktan dönüp kilometrelerce yolu geri dönmüşlüğüm çok olmuştur ben günde yarım saat araç kullanarak sinirlerim tavan yapıyorsa günde 10-12 saat direksiyon sallayan taksiciler ne yapsın.

• kimileri hiç sinyal vermez sizi slalom yaparak geçer,motor sürücüleri,agresif genç hatcback araç sahipleri,kimileri direk önünüze kırar,kimiside önünüzde bir anda bir tarafa kırmış bu nasıl bir müneccim duyguki hissedesiniz,hissedilmeyenler akşam heberlere konu oluyor malesef.evet sizlerden bahsediyorum hani o biz sabit hızla giderken arkadan gelip makas hareketiyle geçiyorsunuzya bir de işmiş gibi sellektör atmıyorlarmı hızını artırma cinsten sanki biz dubayız o hız denemesi yapıyor.aracın içinde ailem olmasa inadına üstüne kırmak geliyor böyle sorumsuzların.
  • Sinyal vermeyenler ayrı bir arıza birde şöyle tipler var dönüşleriyle sinyali vermeleri bir olur direksiyonu çevirirken sinyal kolunun üzerinden geçerken parmağını kola takarak "tık" diye sinyallerini verirler halbuki araba zaten dönüş için çoktan yarı hamlesini yapmıştır sonrada bir şey oldumu "sinyal vermişiz birder görmüyomusun" al başına bela ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnarKin

Sinyal vermeyenler ayrı bir arıza birde şöyle tipler var dönüşleriyle sinyali vermeleri bir olur direksiyonu çevirirken sinyal kolunun üzerinden geçerken parmağını kola takarak "tık" diye sinyallerini verirler halbuki araba zaten dönüş için çoktan yarı hamlesini yapmıştır sonrada bir şey oldumu "sinyal vermişiz birder görmüyomusun" al başına bela ..

Aynen ya geçmeleriyle sinyal vermeleri bir oluyor.Öndeki araçla mesafe bırakmak istiyorum ama bu seferde boşluğa uçuşuyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: toraman78

Sinyal vermeyen "Aklı Evvel" sürücüler bu durumu zahmet verici bir eylem olarak görüyorlar herhalde. Çünkü başka hiçbir mantıklı açıklaması veya izahı yok bu işin. Şimdi elini sinyal koluna götürecen kolu aşağıya veya yukarıya hareket ettirecen de ohoooo bissürü iş. İyi ki sinyal kendinden geri atıp kapanıyor dönüşler de birde öyle olmasa ne yapardık Ya da biz hepimiz yanlış biliyoruz, sinyal kolu denen zamazingo belkide sadece tesbih asmaya veya yağ değişim kartı takmaya yarayordur

kırk yıllık kani olur mu yani

• ara sokakta e-5 te şurda burda yol boş olsa dahi sinyal vermeye çalışıyorum.. bazen ise ne yalan söyliyeyim dalgınlığıma geliyor...

ama yüzdeye vursam yüzde 90 sinyal veririm ..

bence önemli bir ayrıntı bu sinyal konusu yani..
  • quote:

Orjinalden alıntı: set

Geçen sene köy yolunda ilerliyorum. Vakit akşam karanlığı... Öndeki arac eski model reno 12... Sahibi her virajda sinyal veriyor. Sanıyorum adamcağız acemi... Olsun, hiç sinyal vermemekten iyidir dimi...

reno 12 lerde , günümüz teknolojisinde bile olmayan bir sistem mevcut haberiniz yok mu.. virajlarda sinyaller otomatik yanar..

• quote:

Orjinalden alıntı: darkseed

quote:

Orjinalden alıntı: W_R_11

ben gerektiğinde sinyal veririm, ancak özellikle e-5 te sinyal verip yan şeride geçmeye kalkıştığınız zaman o şeritteki insan müsveddesi kırmızı görmüş boğa gibi gaza abanarak önüne geçmenizi aklınca engelleyerek kazaya mahal veriyor. bu yüzden her zaman sinyal vermek iyi değildir. bu şuna benzer söyleyeceksen doğruyu söyle ama her doğruyu da söylemek lazım değil.

evet çok güzel bir noktaya değindin böyle hayvanlar yüzünden pek çok kez sapak kaçırdığım olmuştur hız sınırının 30 km olduğu yerde bile sinyali görünce sen geçme diye hemen gaza abanırlar karşımdaki ve arkamdakiler rahatsız olmasın diye bir sonraki sapaktan dönüp kilometrelerce yolu geri dönmüşlüğüm çok olmuştur ben günde yarım saat araç kullanarak sinirlerim tavan yapıyorsa günde 10-12 saat direksiyon sallayan taksiciler ne yapsın.

E-5'te sinyal verme olayı tartışılır bence.

Evet bazı görgüsüzler sinyal verdiğiniz zaman önüne geçmeyesiniz diye abanıyor belki ama bu yine de kural ihlali yapmayı gerektirmemeli.Yani şerit değiştireceksek bunu kuralına göre yapmalıyız bence.

Sinyal vermeden aniden şerit değiştirirsek arkadan gelen araç kullanıcısının tepkisini düşünün.Sapak kaçırmamak için daha gerideyken şerit değiştirmeye başlamak daha iyi çözüm olur gibi.Maalesef söz ettiğiniz anlayışsızlar yüzünden sapağa 100m kala şerit değiştirmek imkansız oluyor.Bunun için daha erkenden girişimde bulunulmalı.

Taksici kardeşlerimize de Allah sabırlar versin tabi kolay değil bunca saat direksiyon sallamak ama bir de taksicilerden çekenlere Allah daha çok sabırlar versin.Eğri oturup doğru konuşalım.Taksicilerin nerden baksanız %95'i insanı çileden çıkaran sürücüler.Bunu kendileri de çok iyi biliyordur aslında, bundan eminim. Yolcusu varsa tam gaz gider bir an önce yeni yolcu almak için.Yolcusu yoksa sağdan ağır ağır gider hatta bazen pat diye durur, yolcu arar.Hele yolun kenarına (daha doğrusu kenarı ile ortası arasına) geçmiş müşteri gelir diye bekleyen taksici kardeşlerimiz yok mu.Orası onlar için yol değil buğday tarlasının orta yeri sanki..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.