Şimdi Ara

SIPS ve WHIPS sorusu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2000 model s40 1.8 model aracımı alırken satısı 6 hava yastığının olduğunu yazmıştı.ben de aracı aldıktan sonra dikkatli bakınca hava yastıklarının 6 adet olduğunu göremedim..
    Arabamdaki koltukların yanlarında yazan SIPS yan hava yastıkları olduğunu öğrendim..

SIPS ve WHIPS sorusu

Peki koltuk başlarındaki WHIPS denen ve arkadan çarpmalarda boyun zedelenmelerini önleyecek sistem hava yastığı olarak adlandırılır mı?
    Kısaca aracımda kaç hava yastığı var ..?:)

SIPS ve WHIPS sorusu

arabanın kapı iç tarafında hava yastıklarının olduğu yerde 2010 tarihi bakım tarihinimi belirtmek istiyor..
    Bilgi olan arkadaşlar cevaplandırırse sevinirim..

SIPS ve WHIPS sorusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teblig -- 9 Mart 2011; 23:50:03 >

• sanırım 2010da bakım yapılması lazımmış airbaglere hocam bir götürün servise
  • sips de whips de havayastığı değil.

sips side impact protection system demek yani yandan gelen darbeleri şasinin absorbe etmesini sağlayan bir sistem.

whips de dediğiniz gibi boyun zedelenmelerini engelleyen sistem.

aracınız da 4 ya da 6 havayastığının olmasının pratikte bir önemi yok, yan havayastıkları ya tek parça halinde olup hem gövdeyi hem de kafayı korur, ya da 2 ayrı parça halinde yine aynı görevi görür.

aracınızın havyastığı bileşenleri 2010 ekim ayında kontrol edilmesi ve-veya değiştirilmesi gerekiyormuş.
  • teşekkürler arkadaşlar..
    cahilliğimi hoş görün ama bilmek istiyorum..
    şi,mdi benim arabada kaç hava yastığı var?
    sürücü ve yolcu hava yastıkları ile 2 tane mi?

Bu arada hava yastıkları bakımları ortalama ne kadar fiyat tutar?
  • hocam hava yastığı olan yerlerde orada hava yastığı olduğunu belirten bir şey olur zaten, dikkatlice bir bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloody Mary

hocam hava yastığı olan yerlerde orada hava yastığı olduğunu belirten bir şey olur zaten, dikkatlice bir bakın.

baktım ama airbag yazısı göremedim..
    sanırım benim araç 2 hava yastıklı olan türden..
    ben SIPS i yan hava yastığı sanırdım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: teblig

quote:

hocam hava yastığı olan yerlerde orada hava yastığı olduğunu belirten bir şey olur zaten, dikkatlice bir bakın.

sips hava yastığı demek değil( havayastığı srs olarak geçer), sips yandan gelen darbelerin etkisini azaltmayı hedefleyen komple bir sistemin adı

diğer taraftan sips'in içine yan havayastıkları da dahil(miş),yani aracınızda yan havayastıkları mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

quote:

sips hava yastığı demek değil( havayastığı srs olarak geçer), sips yandan gelen darbelerin etkisini azaltmayı hedefleyen komple bir sistemin adı

diğer taraftan sips'in içine yan havayastıkları da dahil(miş),yani aracınızda yan havayastıkları mevcut.

yan hava yastıklarının dahil olduğunu nasıl anladınız?
    soranlara cevap verebilmem için...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

quote:

yan hava yastıklarının dahil olduğunu nasıl anladınız?
    soranlara cevap verebilmem için...

http://new.volvocars.com/ownersdocs/2000/2000_SV40/00sv40_01b.htm#pg8

• bilgiledirdiğiniz için teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.