Şimdi Ara

Siralama Niye Kotu Gelsin??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TM için ne olur ben de hiç bilmiyorum. Matematik geçen seneden kolaydı ancak 2014 ile arasında çok uçurum yok abartmasınlar 2014'te inanılmaz kolay sorular vardı. Bu sınav biraz uğraştırıcıydı ancak kolaydı. Edebiyat 2015 ve 2014'ten kolaydı coğrafya ise 2-3 tık daha zordu. Geometri 2014'ten bariz zordu gençler abartmayın. TM sıralamaları 2014 seviyesinde gelebilir ancak daha iyi de gelebilir. Çünkü ben bu sene yaptığım ygs netimle 2014'te 40k oluyorken bu sene 60k oldum. Önümde sayısal yığılması bir hayli fazla. 3 Hafta bekleyip göreceğiz ama umutsuzluğa çok kapılmayın çok farketmicek bana kalırsa.
  • Hala 2014 diyorlar ayni seyi ygsde de soylediniz patladik hep beraber o yuzden realist olun ve 2010 siralamaniza %20 ekleyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LevonSerkis

TM için ne olur ben de hiç bilmiyorum. Matematik geçen seneden kolaydı ancak 2014 ile arasında çok uçurum yok abartmasınlar 2014'te inanılmaz kolay sorular vardı. Bu sınav biraz uğraştırıcıydı ancak kolaydı. Edebiyat 2015 ve 2014'ten kolaydı coğrafya ise 2-3 tık daha zordu. Geometri 2014'ten bariz zordu gençler abartmayın. TM sıralamaları 2014 seviyesinde gelebilir ancak daha iyi de gelebilir. Çünkü ben bu sene yaptığım ygs netimle 2014'te 40k oluyorken bu sene 60k oldum. Önümde sayısal yığılması bir hayli fazla. 3 Hafta bekleyip göreceğiz ama umutsuzluğa çok kapılmayın çok farketmicek bana kalırsa.

Aynen hocam 2016 lys1 i 2010 seviyesinde gorenleri hic anlayamiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Tmci dayi smurf

Hala 2014 diyorlar ayni seyi ygsde de soylediniz patladik hep beraber o yuzden realist olun ve 2010 siralamaniza %20 ekleyin

Kardes nickinden gordugum kadariyla tm sin. Konu genel olarak sayisal hatta mf3 uzerine yorumlandi. Mf de fen seciciydi tmde seici ders cografya haric yoktu. Hic edebiyat calismamama ragmen belli bir neti yapabildim edebiyatta.

• quote:

Orijinalden alıntı: navti

quote:

Orijinalden alıntı: LevonSerkis

TM için ne olur ben de hiç bilmiyorum. Matematik geçen seneden kolaydı ancak 2014 ile arasında çok uçurum yok abartmasınlar 2014'te inanılmaz kolay sorular vardı. Bu sınav biraz uğraştırıcıydı ancak kolaydı. Edebiyat 2015 ve 2014'ten kolaydı coğrafya ise 2-3 tık daha zordu. Geometri 2014'ten bariz zordu gençler abartmayın. TM sıralamaları 2014 seviyesinde gelebilir ancak daha iyi de gelebilir. Çünkü ben bu sene yaptığım ygs netimle 2014'te 40k oluyorken bu sene 60k oldum. Önümde sayısal yığılması bir hayli fazla. 3 Hafta bekleyip göreceğiz ama umutsuzluğa çok kapılmayın çok farketmicek bana kalırsa.

Aynen hocam 2016 lys1 i 2010 seviyesinde gorenleri hic anlayamiyorum...

Ben de anlamıyorum saçmalıyorlar. 2014 ile aynı seviye nerdeyse 2016 çok ufak farklar vardı. 2014'te de 1-2 seçici soru vardı bunda da öyle. Hatta 2014'ün trigonometri soruları çok daha kolaydı. İntegrali daha zordu sadece. 2010 ile kıyaslayanlar cidden saçmalıyor. 2016 kolaydı evet ama uğraştırıcı orta seviye bir sınavdı. Yani benim gibi zaman sorunu olanları çok güzel elediler normalde denemelerde 32-33 gelirken stresten 25-26 net yaptım. Bakalım sıralamalar nasıl gelecek TM'lerin önünde çok fazla sayısal olduğu için çok fazla ileriye de zıplayabiliriz, 2014'ten kötü derece de yapabiliriz. Bekleyip görecez.

• navti kullanıcısına yanıt
    Zaten tm de kurtarici sey suan sadece mat olacak baska hicbirsey olmaz. Edebiyatda 50 net altinda adam gormedim suan tm icinde

• Fiziğiniz 2015ten aslında zor değildi.Çoğu dershane hocası geçen sene böyle sorular geleceğini artık bunlara hazırlıklı olunması gerektiğini söylemişti ben iyi çocukların burada çok fark yaratacağını düşünüyorum he ama denilebilir ki o Zaman fizik zor doğru zor çünkü ortalama olarak yapılması düşük.Kimya her sene aynıdır değiştirmez.biyoloji bizim girdiğimiz sene ortalamaydı bu sene de bir tık üssü diyelim de siz 2015 matematiğiyle bunu kıyaslamaya lütfen bi zahmet kalkmayın NE 1 gömleği 3-4 gömlek üstün bi sınavdı bizimkisi.LYS Türkiye 1.si ile 2015 konuştuğumuzda -tanıdık okuldandı- aynısını onun da dediğini gördük.ayrıca Ygs olarak biz tarihinin zoruna girdik siz en kolayına.yok bi tık yok accık demeyin baya bi fark var öyle böyle değil.2014 matematik sorularına çözen biri olarak o matematikte böyle önüne gelenin fullediği tmcilerin 1-2y çıkardığı bir mat yoktu gayet seçiciydi matematiği hatırlıyorum gayet. Geçmiş senelere göre kıyaslamayın çok fazla çünkü bu sene sanırım meb ve ösym"haydi çocuklar üniversiteye" politikası sergiledi yoksa bu kadar kolay olmasının bu rezaletin başka bi açıklaması yok

• Suleymanca S kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sene fizik kimya biyo 2015 ten zordu açık ve net. Zordan kastım daha çeldirici,düşündürücü ve yanlış yapma olasılığı yüksek sorular. Bu senenin matematik ve geometrisi geçen seneye göre çok daha kolaydı ama onlarında 2014 ten çok farkı yoktu. 2016 ygs ile 2014 ygsnin de çok farklı yoktu. Ha bu demek değildir ki sıralamalar 2014le eşdeğer olacak fakat sınavın 2014ten çok çok farklı olduğunu söylemek yanlış olur.

• Arkadaşlar bu senenin fiziğine kimse kolay diyemez geçen seneden kolay da diyemez. Bu sene geçen seneden daha iyi yaptığım halde söylüyorum bunu kolay değildi.
    Biyolojide aynı şekilde geçen sene forumda birden fazla biyoloji sorusunun tartışıldığını hatırlıyo musunuz, bir tek böcekli bi soru vardı o soruyu da bilen yaptı yapamayan boş bıraktı.
    Bu sene mitoz, üre,göç,36,protein sent,kan basıncı yaklaşık 6 soru üzerinde epeyce tartışma yaşandı hala yaşanıyor.
    Kimya hemen hemen aynıydı geçen sene de 25.5 yapmıştım bu senede öyle. Ama bu sene içinde geçen seneden kolaydı diyemem.
    Ygs matematik ve geometri 2015 e göre kolaydı tamam zaten kimse sıralamaların 15 gibi olacağını söylemiyor.
    Ygs zamanı forumdaki arkadaşlara göre ilk 10k ya zor gireceğimi düşünüyordum 2.5k sıralama geldi. Lys de aynı şey olur demiyorum ama burada yazanlara çok fazla itibar etmemek gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Realperen

Geçen senede girdim bu senede fizik geçen seneden kimya kadar olmasada kolaydı. Hani kimya ortalaması 2net artacaksa fizik 1 artar oranlarsan. Zerre kmya çalışmadan 18net yaptım. Geçen senede aynısını biyolojiden yapmıştım. Fizik netim 13ten 16ya çıktı bu sene. Biyo netim 18den 7ye düştü xd. Mat geo çalışmayı sevdiğim için ne edebiyat ne fen çalıştım doğru düzgün. Fizik çalıştım sadece biraz ondada 2soruda şık değişir diye umuyorum.

iyi sallıyon ha 10 net yapmıssın kolay dıyorsun be hocam
  • Bakın ne iyimsee olucam ne kötümser. Ne biliyorsam yazıyorum. Ben mezunum ve geçen seneki ygs lysye girmiş biri olarak ygsyi ayrı tutuyorum, lys matematik geo kesinlikle 2015ten kolaydi zaten onda hemfikiriz. Ama fiziğe gelecek olursan geçen sene sadece nisandan sonra ciddi bir çalışma yaptım lys fizik için bu sene ise tam 4 tane sağlam kitap bitirdim ve aynı neti yaptım siz düşünün. Lys tarihinin en zor fizigiydi bana göre.
    Kimyaya gelirsek bence başa baş giderler her sene aynı diyip geçiyorum.
    Biyoloji ise ilk 5k haricinde daha 25 üstü duymadim ben. Bu sene de biyolojiye daha çok çalıştım ama net 5-6 tane celdirici ve yanlış yapilma orani çok yüksek soru vardı. Geçen seneden çok net olarak söylüyorum zordu kesinlikle.

Lys fen çoğu şeyi dengeledi özellikle mf3 e etkisinin %43 olduğunu göz önünde bulundurursak. Ilk 20k dakiler 2014e göre sıralamasina en fazla 2k eklesin, daha fazlası kötümserlik olur.

• Adam 2010 ve 2016 arasındaki katsayı farkını ve ek puan farkını bilmez hala tutturur 2010 gibi olacak diye. Ygsden sonra da gördük "çok kolay, şöyle fulledim böyle fulledim" diyenleri 390 ygs-5 puanına ilk 80k'ya giremezsin diyenleri bile gördük. Ancak o işler öyle olmuyor. Trollere fazla inanmayın ancak çok da iyimser olmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: bekamin

Bakın ne iyimsee olucam ne kötümser. Ne biliyorsam yazıyorum. Ben mezunum ve geçen seneki ygs lysye girmiş biri olarak ygsyi ayrı tutuyorum, lys matematik geo kesinlikle 2015ten kolaydi zaten onda hemfikiriz. Ama fiziğe gelecek olursan geçen sene sadece nisandan sonra ciddi bir çalışma yaptım lys fizik için bu sene ise tam 4 tane sağlam kitap bitirdim ve aynı neti yaptım siz düşünün. Lys tarihinin en zor fizigiydi bana göre.
    Biyoloji ise ilk 5k haricinde daha 25 üstü duymadim ben. Bu sene de biyolojiye daha çok çalıştım ama net 5-6 tane celdirici ve yanlış yapilma orani çok yüksek soru vardı. Geçen seneden çok net olarak söylüyorum zordu kesinlikle.

Lys fen çoğu şeyi dengeledi özellikle mf3 e etkisinin %43 olduğunu göz önünde bulundurursak. Ilk 20k dakiler 2014e göre sıralamasina en fazla 2k eklesin, daha fazlası kötümserlik olur.

Aynen hocam mf3 icin 2014 e cok yakin gelecegini dusunuyorum. Ve matematiginin 14 e gore daha kolay olmadigini dusunuyorum geometrinin ise 14den zor olduguna eminim. Mf 3 icin bazi arkadaslar tutturmus mat geo da mat geo, 2014de 30mat 10geoyla devlette tip okuyan biliyorum.

• LevonSerkis L kullanıcısına yanıt
    Tmlerde edebiyat yüzünden gereğinden fazla yığılma olur bence. Olan yine bize oluyor, ilk binde değilseniz bu sene bir netle bile binlerce kişiyi geçmeye hazır olun

• quote:

Orijinalden alıntı: takanze

Tmlerde edebiyat yüzünden gereğinden fazla yığılma olur bence. Olan yine bize oluyor, ilk binde değilseniz bu sene bir netle bile binlerce kişiyi geçmeye hazır olun

Katiliyorum kardes sayisal olmama ragmen edebiyat fena degildi. Ve cevremde sayisal sirasi kotu gelirde hukuk yazicak cok sayisal var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bekamin

Bakın ne iyimsee olucam ne kötümser. Ne biliyorsam yazıyorum. Ben mezunum ve geçen seneki ygs lysye girmiş biri olarak ygsyi ayrı tutuyorum, lys matematik geo kesinlikle 2015ten kolaydi zaten onda hemfikiriz. Ama fiziğe gelecek olursan geçen sene sadece nisandan sonra ciddi bir çalışma yaptım lys fizik için bu sene ise tam 4 tane sağlam kitap bitirdim ve aynı neti yaptım siz düşünün. Lys tarihinin en zor fizigiydi bana göre.

Aynen hocam mf3 icin 2014 e cok yakin gelecegini dusunuyorum. Ve matematiginin 14 e gore daha kolay olmadigini dusunuyorum geometrinin ise 14den zor olduguna eminim. Mf 3 icin bazi arkadaslar tutturmus mat geo da mat geo, 2014de 30mat 10geoyla devlette tip okuyan biliyorum.

Umarım birader ya umut ışığı oldu bu 😂

• Beyler konuya baktintan sonra bir yorum atip ciksaniz daha iyi olur. Herkesin kafasinda yeni fikirler olusabilmesi iyi bir sentez yapabilmemiz acisindan.

• 2014 lys ye girmiş biri olarak 2014 lys mat iki tık üstündedir 2016 matın. aynı zorlukta demek için soruları çözmüş olmanız gerekiyordu. şöyle örnek vereyim bu senenin 45-46 neti 2014 ün en fazla 40-41 netidir.. geometri için çok bir fark görmüyorum hemen hemen aynı zorluktaydı.

2016 fen iki üç tık üstündedir 2014 fenin. hemen bir örnek vereyim 2014 te ygs den sonra hiç çalışmadım desem yeridir. toplamda 54 civarı netim vardı biyoloji 23-7 yapmıştım. bu sene epeyce çalıştım 66 net civarı bekliyorum ve biyoloji 25-5 yaptım. zaten 4-5 tane seçici soru vardı sadece fiziğe zordu demek biraz saçma. kimyanın da organik kısmı kolay olmasına rağmen ilk kısımları zorladı beni belki fizik moral bozduğu için olabilir.

fenin matematikten daha etkili olduğunu düşünürsek aynı zamanda 2014 ygs nin de 2016 dan daha zor olduğunu düşünürek sıralamaların benzer geleceğini düşünüyorum. ama 2014 ten daha iyi beklemek biraz hayalperestlik olur giren sayısı falan da farklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: hyj

2014 lys ye girmiş biri olarak 2014 lys mat iki tık üstündedir 2016 matın. aynı zorlukta demek için soruları çözmüş olmanız gerekiyordu. şöyle örnek vereyim bu senenin 45-46 neti 2014 ün en fazla 40-41 netidir.. geometri için çok bir fark görmüyorum hemen hemen aynı zorluktaydı.

2016 fen iki üç tık üstündedir 2014 fenin. hemen bir örnek vereyim 2014 te ygs den sonra hiç çalışmadım desem yeridir. toplamda 54 civarı netim vardı biyoloji 23-7 yapmıştım. bu sene epeyce çalıştım 66 net civarı bekliyorum ve biyoloji 25-5 yaptım. zaten 4-5 tane seçici soru vardı sadece fiziğe zordu demek biraz saçma. kimyanın da organik kısmı kolay olmasına rağmen ilk kısımları zorladı beni belki fizik moral bozduğu için olabilir.

fenin matematikten daha etkili olduğunu düşünürsek aynı zamanda 2014 ygs nin de 2016 dan daha zor olduğunu düşünürek sıralamaların benzer geleceğini düşünüyorum. ama 2014 ten daha iyi beklemek biraz hayalperestlik olur giren sayısı falan da farklı.

Hocam genel olarak yorumun mantikli ama mat icin katilmiyorum. Acaba calistigin icin kolay gelmis olabilir mi 2016 mat. Sonucta anladigim kadariyla mezuna kalmis yada uni birakmissin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hyj

2014 lys ye girmiş biri olarak 2014 lys mat iki tık üstündedir 2016 matın. aynı zorlukta demek için soruları çözmüş olmanız gerekiyordu. şöyle örnek vereyim bu senenin 45-46 neti 2014 ün en fazla 40-41 netidir.. geometri için çok bir fark görmüyorum hemen hemen aynı zorluktaydı.

Hocam genel olarak yorumun mantikli ama mat icin katilmiyorum. Acaba calistigin icin kolay gelmis olabilir mi 2016 mat. Sonucta anladigim kadariyla mezuna kalmis yada uni birakmissin.

olabilir aslında. yani bana o sene zor gelmişti yetiştirememiştim. ama o sene böyle 80ler havada uçuşmuyordu. yani yine de 2014 biraz daha zordu.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.