Şimdi Ara

Siralama Niye Kotu Gelsin???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler herkes tutturmus bu yil 2010 gibi gelicek diye ama. Bence siralamalar 14 gibi hatta daha da iyi gelicek. 2016 ve 2014 karsilastirirsak mat ve geo ayni seviyede (geo16dadahazorolabilir) fenler ise tartismasiz bir sekilde 14 den zor. Yanlis bilmiyosam ygs tr 1. Sinin 12y yaptigi bir fenden bahsediyoruz. 2013 gibi fizik fullemeyenin ilk 100 e giremedigi bi sinav degil. Hatta kisisel gorusum 2014 2015 ortalamasi gelicek diyor ama hayirlisi...

Up beyler ben bu isin kompetani degilim. Bende sizler gibi sinava girdim. Ama forumdaki sinava girmeyen insanlarin bile 2010 gibi gelicek demesi inanin cok arkadasimizin yaz tatilini zehir etmesine neden oluyo. Herkes kendince fikrini yazsin. Saygili bir cercevede tartisalim.

Yeni Gelenler Icin Genel Yorumum.
    Beyler benim ilk mesajdada yazidigim 2014 gibi gelme(belki daha iyi) mf3 icin cidden cok mantikli geliyor bana. Simdi bi cozumleme yapalim:
    2014 ve 2016 mat: Bence ayni seviyedeler ama hadi 2014 bi tik zor olsun.

2014 ve 2016 geo: 2016 bi tik usttu hadi en kotu ihtimalle ayni olduklari icin bunlari denk kabul edelim.

2014 ve 2016 fizik: beyler fizikte adamlar elemek icin ugrasmis resmen ln2, anakol, itme , yay dalgasi, hassas tarti ozellikle bu sorular gercekten cogu kisinin yapamadigi sorular 2014 de bu tarz sorular ben hatirlamiyorum hatirlayan varsa benide aydinlatsin.

2014 ve 2016 kimya: Bu ikisi cidden basa bas gorulebilir son uc yil icin 2016=2014>2015 denilebilir. Kimyada 25 e kadar yapmak seviyeli ogrenci icin olagan; ustu ise basari gerektiricek cinsten alf3 ve organikte 2 sorusu misal. Organikleri secici denebilir.

2014 ve 2016 biyoloji: Beyle bu karsilastirmaya 2015 e zor diyenler oldugu icin onu da aliyorum. Oncelikle 2015de dogru duzgun bir sistem sorusu yoktu(asi vb. Haric ne enzim vb.) Bu yilki sekilli ureme sorusu cok tartisilmasada yapilma orani dusuk sorulardan cevremde gozlemledigim kadariyla, kukurt sorusu dogru yapan yada emin olarak yapan nadir. Cevabi 36 olan soru sinav gunu forumda hatirlarsiniz cok tartisildi. Mitoz sorusu vb. Yani 2016 da biyolojide 5 tane oncelikli eleyici soru vardi denebilir.Uc yilin siralamasi 2016>2014>2015 .

Simdi bu 5 dersin siralamalari ve yorumlarina bakarak nacizane genel bir yorumda bulunucam, geometri ve kimyayi esit kabul ettik onlarin karsilastirmada etkenligi olmasi beklenmez. 2016 Biyolojinin bir tik ustunluguyle 2014 matematigin bi tik ustunlugunu notrlersek. Elde fizik 2016miz kaliyo sonuc ta tahmin ettiginiz uzere 2016 lys butun olarak daha zor. Tabii bu yorum mf3 icin gecerli 1 fkb nin 2 mata esit oldugunu dusunurseniz sizede sacma gelmez.

Ama mf4 de de durum pek farkli olmaz diye umuyorum tabi matematik ve geometri netinin iyi olmasi gerektigini unutmadan...

Not: beyler sinavin zorlugu normalde fende 5 soruda belli olur. Kimya ve biyoda oylede oldu. Ama fizik bu yil 10 soru sayilacak cinstendi...

Arkadaslar bisey daha eklemek istiyorum. Forumumuzda son zamanlarda osym arkadaslar baya artti. Net soyluyoruz direk sira soyluyorlar beni aydinlatir misiniz bu nasil bir beceridir Allah askina:) hele hele bazilari varki puanzada yil yil siralama soyluyoruz ; o sekilde tahmin yapamam bu yil farkli netleri soyle sirani veriyim diyolar:D

Edit:Alf3 iptal edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navti -- 15 Temmuz 2016; 16:48:36 >

• sadece fizik zordu bu sene başka bi zorluk varmıydı ?

2014 her açıdan(fizik dışında) 2016nın eline verir. Hele 2015 söylemiyorum bile
  • Kardes 2015 fenini cozdugune emin misin? Biyolojileride karsilastir istersen. 2016 da cok cok secici 4 5 soru vardi. Ikisinede girmis biri olarak soyluyorum.
  • 2014 lys mat ve geo bence daha zor 2016 dan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygsandlys

2014 lys mat ve geo bence daha zor 2016 dan
    ygs daha kolaydı o ne olacak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: psycho1905

ygs daha kolaydı o ne olacak ?

Hesaplarken ygsyi 2014e göre ayarla qnq
  • Dostum bende ikisine de girdim.Bu yıl matematik bariz bir şekilde daha kolay ama fenler hemen hemen aynı diyebilirim haklısın çok yukselmez ama bir miktar yükselir 2014e göre
  • Hocam ygs daha kolaydi evet ama bu lys siralamasi olusurken ciddi bir etken degil inanin buna. Ygs bir siralama sinavi ve 5-10k 10-15k arasinda ikiser net varsa bu osys sonucunun daha kotu gelecegini degil tam tersine lysnin daha baskin olacagini gosterir. Ilk 10k da inanin hic haketmeyen insanar vardi ygs de ben lys fenle onlarin cimbizlanacagini dusunuyorum...
  • Cancanlako kullanıcısına yanıt
    Yigilma ne olacak qnq
    sıralamayı mı ona göre alayım ?
  • Yz_Hakan Y kullanıcısına yanıt
    Hocam fenler ayni demissin ama ben 2014 de 10k da olup 22 23 fizik altinda yapan duymadim. Ama bu yil 20 ustu fizik cidden aranan bir net durumunda. Kimya icin haklisin 2014=2015=2016. Ama biyolojide 2016>2015>2014(kukurt sorusu, cevabi 36 olan alel sorusu, gen frekansi bunlar gercekten onceki yillarda muadili olmayan sorular)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigend

Yigilma ne olacak qnq

Çok bakmak istemiyorum ona knk 5bin önümdeki adamla aramda nasıl 6 puan falan varsa gerimdeki ilede aynı puan farkı var şartlar eşit
  • quote:

Orijinalden alıntı: psycho1905

sıralamayı mı ona göre alayım ?

Yeap
    Tmm yigilmanin ustunde netin varsa yirttin cok kisiyi gecebilirsin bi anda.
  • Usta inşallah dedigin gibi olur işimize gelir 😃
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigend

Tmm yigilmanin ustunde netin varsa yirttin cok kisiyi gecebilirsin bi anda.

Entry girdiğim adam yığılma üstündedir :D
  • 2014 gibi gelmesini beklerseniz 18 temmuzda uzulursunuz kotusune alistirin. 14 gibi gelirse de seviniriz yani(gelmez)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jordan Belfort -- 28 Haziran 2016; 3:45:02 >
  • Hocam 2014 sıralamamın 2 katını almamı söyledi hocalarım sen ne düşünüyorsun ?
  • Up beyler ben bu isin kompetani degilim. Bende sizler gibi sinava girdim. Ama forumdaki sinava girmeyen insanlarin bile 2010 gibi gelicek demesi inanin cok arkadasimizin yaz tatilini zehir etmesine neden oluyo. Herkes kendince fikrini yazsin. Saygili bir cercevede tartisalim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suleymanca

sadece fizik zordu bu sene başka bi zorluk varmıydı ?

2014 her açıdan(fizik dışında) 2016nın eline verir. Hele 2015 söylemiyorum bile

Açıkçası ne geoyu eline verir ne de kimyayı.
    Matematik de harbiden cok fark vardı ama diğerleri o kadar da değil.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.