Şimdi Ara

sıralamam 8494...İTÜ UÇAK GELİR Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2012 itü

uçak--turkce...5458---9700...kontenjan35
    ucak---ıng------2890---7600....kontenjan35

2013 itü

ucak---turkce...kontenjan 35

sıralama ne kadar duser sızce...ucak muh yazcak cok ınsan duyuyorm..2.makıne yazıcam...uçak gelme ıhtımalı nedır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akınbaylı -- 10 Temmuz 2013; 2:08:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: akınbaylı

mf4...8494 oldum....

2012 itü

uçak--turkce...5458---9700...kontenjan35
    ucak---ıng------2890---7600....kontenjan35

2013 itü

ucak---turkce...kontenjan 35

sıralama ne kadar duser sızce...ucak muh yazcak cok ınsan duyuyorm..2.makıne yazıcam...uçak gelme ıhtımalı nedır ?

biraz geç ama olsun uçak maalesef zor hatta makinanın altına bile bir emniyet sibobu koy derim belli olmaz bizim bu okulun işi bizim ölüm tuhaf biraz yükselebilir de düşebilir de
  • itü ucak
    ıtü makıne
    odtu havaclk
    odtu ınsaat

yazdım sırayla....aralara da uçuk terchler koydm ve ekstradan bırkaç bölm....büyk ıhtımal bunlardan bırı gelcek
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3141592653 -- 29 Temmuz 2013; 14:39:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3141592653

tutmazsa mutlu ol derim, itü uçak mezunlarının diploma sattığını falan duydum. bu ülkede bi airbus bi boeing yok ne yazık ki, klimacı falan olabilirsin (tanıdık var). keşke iyice araştırsaydın. zaten uçak tutmaz yani, sıralamasının düşmesi için bi sebep yok. herkes uçak mühendisliğini bi şey sanıp yüksek puanlarla saldırıp işsiz kalıyor. bence makine kesin tutar. şanslıymışsın

Yok ya Hahahaha :D
    Çok biliyon kardeşim sen :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam işşiz kalınan bır bolum olsaydı...oğrencıler tercıh etmezdı..ve yeternce de arastrdm..airbustan fln gırmısın de...sadece ucak sırketlernde degıl otomotiv ve ımalat sektornde de calısyolar...saten dunyada topu topu 3-4 ulke ucak uretıyor bıldgm kadaryla ;)...yurt dısı ımkanları genıs
    benm yapmam gereken 5 yıllık unı hayatımı dolu dolu gecırmem ve ingilizcemi geliştirmem...şu ana kadar ıngılızceye hak ettıgı calısmayı veremedm :D..bu dogru ama artk ogrenmek ıstıyorm....neyse hayrlısı terchlerı yaptk soncları beklıcez smdı...fıkrın ıcın teskr gene de...
    saten su ana kadar herkesı dınleseydm terch yapamıcaktm :D...
  • akınbaylı A kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum sana inşallah uçak gelir sana önünde 5-6 kişi var forumlarda gözüken umarım sonlarda da olsa girersin
  • ucak gelmedı makına geldı
  • quote:

tutmazsa mutlu ol derim, itü uçak mezunlarının diploma sattığını falan duydum. bu ülkede bi airbus bi boeing yok ne yazık ki, klimacı falan olabilirsin (tanıdık var). keşke iyice araştırsaydın. zaten uçak tutmaz yani, sıralamasının düşmesi için bi sebep yok. herkes uçak mühendisliğini bi şey sanıp yüksek puanlarla saldırıp işsiz kalıyor. bence makine kesin tutar. şanslıymışsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• akınbaylı A kullanıcısına yanıt
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3141592653 -- 29 Temmuz 2013; 14:40:06 >
  • quote:

otomotiv ve imalatta çalışacaksan uçakta işin ne? makineci ol hepsiyle uğraş. uçak sıfatıyla kendinizi sınırlamayın. dersler şöyle hede böyle hödö demenizin de anlamı yok, makineci değilsiniz. makineci aranan yerde 2. sıradasınız. gerçi makine tutmuş zaten geçmiş olsun

Uçak mühendisleri diploma satıyor diyen arkadaş amacın nedir ? Diplomayı kim nereye neden satıyor ? Kim ne yapsın başkasının adına ait olan uçak mühendisliği diplomasını ? eczane mi açacak ? dalga mı geçiyorsun evladım? lise talebesi misin sen ? Bilmediğin konular hakkında yorum yapmamayı öğretmediler mi sana ? Uçak mühendisleri de birer makina mühendisidir, tıpkı otomotiv mühendisleri gibi. Kendi alanlarında da çalıştıkları TAI Roketsan TEI, Vestel savunma gibi irili ufaklı ar-ge firmaları ve havayolu firmaları vardır. mezun sayısı diğer mühendisliklerin aksine çok azdır. İnsanları yanlış bilgilendirme. Bilmiyorsan git öğren.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dasmond -- 26 Temmuz 2013; 12:13:48 >

• neyse
  • quote:

Söylemiyim söylemiyim diyorum ama illa söyleteceksiniz yahu. Adam Aynştayn. Ayrıca klimacı nedir yahu? Bu kadar komik olmayın, güldürmüyor çünkü Ne günlere kaldık yahu uçakçılara pilot olunuyor, klimacı olunuyor diyenler var, uzaycılara anten tamircisi, teknisyen olunuyor diyenler var. Te Allah'ım, cahillik diz boyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 27 Temmuz 2013; 0:11:57 >

• -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3141592653 -- 29 Temmuz 2013; 14:40:21 >
  • O mesaj eski zamanlarda yazılmış durumda. Senin klimacı tanıdığın da büyük ihtimalle uçak gövde motor gibi birşeyi bitirmiş ve kendisini mühendis oltak tanıtıyordur. İş durumuna gelince ben son sınıfım ve mezun olm arkadşlarım iş sıkıntısı çekmedi. Renaultun türkiye ceosu uçak mühendisidir, otokar, ford gibi firmlarda çalışan ikinci kademeden tanıdıklrım var. Senin en üst düzey gördüğün thy teknik şuan için avrupanın en iyi havayollarındn bir tanesi ve aivil havcılık türkiyenin en hızlı gelişen sektörüdür. TAI Roketsan gibi savunma sanayi şirketlerini niye görmüyorsun ? Ya da vestel savunma tubitak sage ? Buralarda iyi maaş veriliyor. Yine diğer havayolu şirketlerinde de öyle onur air gibi ve buralar artık sadece uçak ve uzay mühendislerini işe alma konusunda özen gösteriyor. THY tekniğin ilanlarına bakarsan görebilirsin bu durumu. Biz bir tarafımızdan uydurmuyoruz bu yerlere mezun olduğu gibi giren arkadaşlarımız da var, biraz bekleyip yüksek lisans yaptıktan sonra giren de. Sözlüklerden gördüklerini burada paylaşarak lütfen bize cevap vermeye çalışma. Biz zaten uçak mühendisliği 10 numara demiyoruz, o bahsettiğimi firmalara girmek için diploma yetmiyor. Emek göstermek ve bunun için de bu bölümü az da olaa sevmek şart. Senin dediğin gibi makincıları seçerler bizi seçmezler gibi bir durum yok, birçok yapısal analiz şirketinin fakültede sunum yaptığını ve stajyer ilanı verdiğine şahidiz. Ben kimseye makina mühendialiği okumayın da demiyorum. otomotivde çalışmak isteyen biri için içinde otomotiv dalı da olan bir makina mühendisliği bölümünü seçmelerini tavsiye ederim. zaten her ne kadar adları makina mühendisi olsa da onlarda son sınıfta bir konu üzerine dallara ayrılıyor otomotiv, konstrikyon, ısı-akışkan gibi. yani kimsenin genel makina mühendisi olduğu yok zaten. biz de makina mühendisliğinin bir kolunda okumuş oluyoruz, ancak bu bizi farklı bir mühendis yapmıyor bilmem anlatabildim mi ? Bu foruma sırf uçak mühendisliğini kötülemek için kaydolmadın umarım.

Ek: bir de şu var tabi. Makina mühendisliğini bitirmiş ve alakasız işler yapan onlarca örnek gösterebilirim. Yani senin dediğin kişi gerçektwn bir uçak mühendisiyse bunu söylerken işsiz kalan makinacılardan, bambaşka işler yapan makinacılardan bahsetmemen komik, aklına mı gelmedi acaba? Benim bir tanıdığım tenis raketi satıyor, bir diğeri ev eşyaları satıyor mesela ? Napıcaz şimdi? Arkadaşlar makina mühendisi olmasın mı ? Bu durumda önemli olan üniversite ve de kişinin kendisidir.

Bu arada uçak mühendisleri diploma kiralıyor diyecek kadar bilgisiz tecrübediz bir lise öğrencisine bir daha cevap yazmayacağım. Bu bölüme gelmek isteyen genç arkadaşlar yaşan yanlış bilgilerle etkilenmesin diye yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dasmond -- 28 Temmuz 2013; 23:16:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.