Şimdi Ara

Sıralı Otogaz Sistemi Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, yeni(2. el) bir araba aldım ve fabrika çıkışlı z..li otogaz sistemi var. Göstergeler anladığım kadarıyla sağdaki (turuncu yanıp sönen) benzin, soldaki lpg, üstteki ise lpg tankın doluluğu. Sorum şu, lpg değil de benzinli kullanmak istersem, o düğmeden bir ayar mı yapmam gerekiyor?Ayrıca nedir bu butonun fonksiyonları?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi storm-1322 -- 10 Mayıs 2013; 17:20:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: storm-1322

Merhabalar, yeni(2. el) bir araba aldım ve fabrika çıkışlı z..li otogaz sistemi var. Göstergeler anladığım kadarıyla sağdaki (turuncu yanıp sönen) benzin, soldaki lpg, üstteki ise lpg tankın doluluğu. Sorum şu, lpg değil de benzinli kullanmak istersem, o düğmeden bir ayar mı yapmam gerekiyor?Ayrıca nedir bu butonun fonksiyonları?

Düğmeye basıp sadece sağda sarı ışığın yanmasını diğerlerinin sönmesini sağlarsanız araç benzine geçer, ayarı değiştirmediğiniz sürece benzinde kalır. Tekrar düğmeye basarak soldaki ve yukarıdaki gösterge ışıklarının yanmasını sağlarsanız LPG sistemini aktif etmiş olursunuz. LPG bitip de uyarı sesi verip benzine geçtiğinde sesi duymak istemiyorsanız bu düğmeye basarak lpg sistemini devre dışı bırakmış oluyorsunuz. Fonksiyonu budur.

• Teşekkür ederim. Peki düğmeye basma işini kontak açıkken mi yapmalıyım, rölantide çalışırken veya hareket halindeyken de olur mu?
  • quote:

Teşekkür ederim. Peki düğmeye basma işini kontak açıkken mi yapmalıyım, rölantide çalışırken veya hareket halindeyken de olur mu?

Kontak kapalı iken zaten tüm sistem kapalıdır, dolayısıyla bassanız da bir aktivite olmaz. Araç çalışırken rölantide veya hareket halinde iken yapmalısınız. Bazan yolda giderken lpg bitti uyarısı sinyali geliyor, petrole gidene kadar bu sesi dinlememek için hemen düğmeye basıp zaten benzinde devam eden aracımı tamamen benzine alıp lpg sistemini devre dışı bırakarak bu sesten kurtuluyorum. Ancak lpg alındıktan sonra aracı çalıştırıp tekrar lpg yi devreye almazsanız (bazan ben de unutup benzinde devam ediyorum) benzinde devam edersiniz aklınızda bulunsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: coskunismail

quote:

Teşekkür ederim. Peki düğmeye basma işini kontak açıkken mi yapmalıyım, rölantide çalışırken veya hareket halindeyken de olur mu?

Kontak kapalı iken zaten tüm sistem kapalıdır, dolayısıyla bassanız da bir aktivite olmaz. Araç çalışırken rölantide veya hareket halinde iken yapmalısınız. Bazan yolda giderken lpg bitti uyarısı sinyali geliyor, petrole gidene kadar bu sesi dinlememek için hemen düğmeye basıp zaten benzinde devam eden aracımı tamamen benzine alıp lpg sistemini devre dışı bırakarak bu sesten kurtuluyorum. Ancak lpg alındıktan sonra aracı çalıştırıp tekrar lpg yi devreye almazsanız (bazan ben de unutup benzinde devam ediyorum) benzinde devam edersiniz aklınızda bulunsun.

Çok teşekkür ederim, aklımda soru işareti kalmadı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.