Şimdi Ara

Sıralı sistemde Lpg ayarının bozulması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
25.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bilgisayarla yapılan sıralı sisitem ayarı hangi durumlarda,neden bozulur?
    Ne kadar sıklıkla kontrole götürmeliyim?Belirli bir zamanı varmıdır?
    Mutlaka aracın benzin ecu'suna göre mi ayar yapılır?
    İlk yapılan ayar ne ise son yapılan ayar değişir mi?
    Teşekkürler,

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sıralı Sistem LPG Ayarının Bozulması

Sıralı sistem LPG'li araçlarda, gaz ayarının bozulması çeşitli sorunlara neden olabilir.

Gaz Ayarı Bozuk Olduğu Nasıl Anlaşılır?

• Motor arıza lambasının yanması
    • Motorun rölantide düzensiz çalışması
    • Gaz pedalına tepki vermede gecikme
    • Yakıt tüketiminin artması
    • Egzoz emisyonlarının artması

LPG Ayarı Bozulursa Ne Olur?

Bozuk LPG ayarı, motor performansını olumsuz etkileyebilir.

• Motor hasarı
    • Katalitik konvertör arızası
    • Yakıt sisteminde sorunlar
    • Güç kaybı
    • Artan emisyonlar

Sıralı Sistem LPG Ayarının Bozulmasına Neden Olan Faktörler

Sıralı sistem LPG ayarının bozulmasına neden olabilecek çeşitli faktörler vardır:

• Yanlış ayarlanmış regülatör
    • Arızalı enjektörler
    • Hava filtresinin kirliliği
    • Yakıt kalitesinin düşük olması

LPG Ayarının Bozulmasını Önleme

LPG ayarının bozulmasını önlemek için düzenli bakım yaptırmak çok önemlidir. LPG sisteminin bir uzmana kontrol ettirilmesi, herhangi bir sorunun erken tespit edilmesini ve giderilmesini sağlayacaktır.

Yukarıdaki belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, aracınızı bir oto tamircisine götürerek LPG ayarının kontrol ettirilmesi ve gerekirse ayarlanması önerilir. Bu, motorunuzun düzgün çalışmasını ve LPG sisteminizin verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Peki ilk yapılan ayar nasıl bozulur?
    Bir de ince ayar nedir?İnce ayar aracın ecu değerleri ile oynamak anlamına gelmiyor mu?
  • Arkadaşım;
    Bu ayar olayından bıktım usandım. Artık ayara götürmeyecem. Bozulduğu zaman benzine geçip 3-4 gün benzinle binip sonra tekrar LPG ye alıcam . O ayar 15-20 gün gidiyor. sonra yine soğuk çalışma sorunu. Bu sefer gene benzine geç 3-4 gün . gene LPG ye al. Uğraş dur.
    Sanayide ustalar. 2 depo LPG bir depo benzin diyorlar. Bence bu iş ayarların bozulduğunu müşteri farketmesin diye tavsiye ediliyor.
    Dediğim gibi pes ettim. Zira beş defa ayar yaptılar. en fazla 1 ayda bozuyor. Başka marka benzin alıyosun , bozuyo. İçine enjektör temizleyici at bozuyo. aynı marka alsan bile , Benzinciye gelen hep aynı benzin olmadığı için gene bozuyo. Ohooo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: carenfly

Arkadaşım;
    Bu ayar olayından bıktım usandım. Artık ayara götürmeyecem. Bozulduğu zaman benzine geçip 3-4 gün benzinle binip sonra tekrar LPG ye alıcam . O ayar 15-20 gün gidiyor. sonra yine soğuk çalışma sorunu. Bu sefer gene benzine geç 3-4 gün . gene LPG ye al. Uğraş dur.
    Sanayide ustalar. 2 depo LPG bir depo benzin diyorlar. Bence bu iş ayarların bozulduğunu müşteri farketmesin diye tavsiye ediliyor.
    Dediğim gibi pes ettim. Zira beş defa ayar yaptılar. en fazla 1 ayda bozuyor. Başka marka benzin alıyosun , bozuyo. İçine enjektör temizleyici at bozuyo. aynı marka alsan bile , Benzinciye gelen hep aynı benzin olmadığı için gene bozuyo. Ohooo.

Hangi marka sistem var merak ettim.
    Benim aracı lpg montajından sonra bir kere bile götürmedim, yaklaşık 22000 km oldu,sadece yakında gaz filtresi değişecek.

• BRC seq24.
    sorun yaşamayalım diye en iyisini aldık. sinir olduk.
  • http://www.2a-lpg.com/

istersen buradaki yetkli ile bi görüş.
  • 25000 km içinde ve 2 sefer gaz ayarı yaptırdım. o da servisinde 5 dk sürdü. hiçbir ücret ödemedim. benim araba orijinal lpgli albea. servsitekilere neden gaz ayarı bozulur diye sordum. aldığım cevap "kalitesiz lpg kullanımından." oldu. 6 aydır aynı yerden lpg alıyorum hiçbir sorunum da yok. ayarsızlık olunca da serviste 5 dk içinde lpg programını yeniden yüklüyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ordaki yetkili ile görüştük. Son iki ayarı zaten merkez servisleri yaptı. Ayrıca o forumdaki aktif üyelerden biriyim. sayelerinde LPG profesörü olduk.
    Ben sorunu şu şekilde yorumluyorum;
    Fransız (Renault) , İtalyan (Fiat) , Alman (Wolksvagen), Arabalarda bu LPG sistemi çok problemsiz. Zaten LPG firmalarıda genelde İtalyan menşeli. Bu nedenle bu arabaları iyi test edip , programı güzel yazmışlar.
    Ancak Japon , uzakdoğu arabalarında programda aksaklıklar var. Sanırım bu arabalar Avrupada daha az satılıyor, bence bu yüzden bu arabalarda ayarsızlık oluşuyor. Ben şimdiye kadar Hyundai ye binipte çok problemsiz , çok memnunum diyen görmedim. Ama Renocular ,harika, adamlar montajda ayar yapılıyor bir daha servise uğramıyor. Bizzat şaidim. Toyota , Honda , Hyundai bunlarda kötü ayardan dolayı soğuk çalışma sorunu oluşuyor.
    Uzakdoğu arabalarının Lambda sensörleri çok hassas , en ufak değişimde , yakıt tüketimini iyileştirmek için benzin hava karışım değerlerini değiştiriyor.
    Öyleki ; Yarım depo Bp Ultimate benzin 'e bir kutu enjektör temizleyici katıp , bir hafta bindim . LPG ye geçince ayar bozuldu. Bir hafta sonra soğuk motorun zor çalışması problemi başladı. Bence sorun şu nedenle oluştu. Ayar yapmaya giderken depoda , Opet 95 vardı , Ayar bu benzinle çalışmaya göre yapıldı. Dolayısıyla SFT dediğimiz, Anlık yakıt tüketimindeki oksijen , karbonmonoksit oranları , bu opet benzinine göreydi. Gidip BP den benzin alıp , enjektör temizleyici katınca , dolayısıyla egzost değerleri değişti. Lambda sensörü değişik değerler okudu ve ayarlar kaydı. Çünkü LPG ayarları Opet benzinine greydi.
    Arkadaşlar yukarıda söylediklerim 6 aydır uğraştığım LPG işlerinden sonra kurduğum teoridir. Bilimsel değildir. Benim yorumum budur. Yanılıyor olabilirim.

Diğer konu olan kötü LPG ise hikaye. Hep aynı yerden alıyorum. Aygaz alıyorum.
    Bende ayarları ücretsiz yaptırdım kendi servislerinde, Çalıştıramadıkları sisteme bir de paramı ödeyecektik.
    Ben bu konu ile ilgili olarak burada ki tüketiciyi koruma derneği ile de görüştüm . Her ayara veya arızaya gittiğimizde Arıza tespit tutanağı almalıymışız , Firmanın kaşesi imzası olan . Son ayarlarda buna dikkat ediyorum .Şu an beklemekteyim son yaptıkları ayar 18 gündür çalışıyor. Problemsiz. İnşallah ayarları tutmuştur.
    Sevgiler saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: fathTR

http://www.2a-lpg.com/

istersen buradaki yetkli ile bi görüş.

• Arakadaşım bende benzer sorunları yaşıyorum ve taktırdığın yeri çok merak ediyorum dediklerin kısmen doğru ama kısmen yanlış sen bir sonraki bozulmada en az 1000 km benzinde kullan ve öyle ayar yaptır eğer bu ayarı iyi bi usta yaparsa asla bozulmaz ama gaz parametrelerini çok iyi girmesi gerekiyor yine fakir veya zengin bırakırsa 500 km sonra sıkıntı tekrarlar..Yada doğrudan %25 karışımı zenginleştir bir zaman kullan başlarda bozuk çalışabilir gittikçe düzeliyorsa ne mutlu düzelme değilde daha da bozuluyorsa karışımı %40 fakirleştir ( ilk artırım olan %25 i de geri almak için yüksek oranda geri al) ve yine kullan düzelme hızlı bi şekilde gelecektir sen servise gittiğinde bozulmuş olan ecu değerlerine göre ayar yapılıyor ondan böyle oluyor ben bu sorunu benden önce lpg taktırmış birinin benim arabamla modeli aynı olan birinin roğramını yüklettim ve hemen %15 zenginleştirttim önce sıkıntılı sonra mükemmel oldu..

• Atlikonak ;
    Saolasın.
    Ben her ayardan önce arabaya yaklaşık 7-8 gün benzinle binip gittim. Bu arabanın benzinle düzelmesi , yaptığın km ile ilgili değil. Günle ilgili. Şöyle ki , benzinle birinci gün 120 km i 2. gün , 800 km yaptım üçüncü gün düzelmedi. ancak . daha sonraki başka bir ayarda Her gün sadece benzinle 10 km yol yaptım araba 3. günün sabahı düzeldi. Yani Bu SFT , LFT değerlerini düzeltme işi zamanla ilgili , km ile değil.
    Son ayarda bu 2a cıların merkez sevisi yol ayarıda yaptı Laptop ile. Bakalım bugün 19 gün oldu sorunsuz. Ancak dediğim gibi , depodaki benzin bitip , yeni benzin aldığımda bence bu ayar gene bozulacak. Tabi temennim olmaması.
    Bu anlattıklarımdan LPG düşmanı olduğum zannedilmesin arkadaşlar. Bu problemi daha önceden bilseydim. Gene de LPG yaptırırdım. Çünkü arabam km de 100 bin yakıyor. 10 ykr. Mecburum buna LPG ile binmeye. LPG yaptırdıktan sonra Arabam olduğunun farkına vardım. Ben razıyım 15 gün LPG ile 3 gün benzinle dönüşümlü binmeye.
    Hadi herkese sevgiler saygılar.

• Arabamın ayarı bugün bozuldu.
    Nazar değdirdiniz arabama

Atlikonak kardeşim;
    %15 zenginleştirdiğinde , başta sıkıntılı sonra mükemmel oldu diyorsun. Demekki değer zamanla değişiyor. Şu anda mükemmel olan bir süre sonra , dahada aşağı inip , bu sefer de fakir karışım hazırlamasın. Mesala ; 15-20 gün sonra?
    Sen bu %15 zengin ayarı ne kadar zamandır kullanıyosun?

Hadi sevgiler , saygılar.
  • İKİ AYDAN FAZLA OLDU BEN YOL BİLGİSAYARTINI REFERANS ALDIM BENZİN VE GAZ ANLIK TÜKETİMİ FARKI ÇOK BÜYÜKTÜ ONU HEMEN HEMEN KAFA KAFAYA GETİRDİ BU AYAR VE BİR SORUN YOK OLAZDA UMARIM ....HEM ÇEKİŞİDE ZAYIFTI ODA DÜZELDİ ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.