Şimdi Ara

SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.225
Cevap
13
Favori
81.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler aracıma Atiker nanofast taktırdım.Lpg kullanımında herhangi bir şikayetim yok.Ancak araca benzin atıyorum mesela 20 tl kadar.Ancak 20 kere falan çalıştırmaya yetiyor bu kadar benzin tüketmesi normalmidir aracın ilk çalışırken? Sıcak havada 3 sn de soğuk havada 15-20 snde lpg ye geçiyor.Araç giderken hiç benzin tüketiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: groll

İyi günler aracıma Atiker nanofast taktırdım.Lpg kullanımında herhangi bir şikayetim yok.Ancak araca benzin atıyorum mesela 20 tl kadar.Ancak 20 kere falan çalıştırmaya yetiyor bu kadar benzin tüketmesi normalmidir aracın ilk çalışırken? Sıcak havada 3 sn de soğuk havada 15-20 snde lpg ye geçiyor.Araç giderken hiç benzin tüketiyor mu?
    Selamlar, bende dün atiker taktırdım aracıma, 2004 Marea Exclusive, fakat akşamına yolda kaldım. Yaklaşık bi 50 km gittim araç stop etti. Dahada çalışmadı marş alıyor fakat araç çalışmıyor ve daha önceden yanan lpg gaz göstergesi yanmıyor, basit bir elektiriksel arıza mı yoksa daha derin bir sorun mu var teşekkürler.
  • askanbey A kullanıcısına yanıt
    Sn askanbey ;

Aracınızda muhtemelen regülatör arızalı biz genel olarak farklı cangas marka regülatör kullanarak sorunu çözmekteyiz.
    İyi geceler dilerim.

FARUK USTA OTOGAZ
    ŞEHİTLER CAD. NO:104
    ALSANCAK-İZMİR
    TEL:02324781313
    FAKS:02324796491
    CEP:05462710820
    ZAVOLİ-CANGAS- YETKİLİ SERVİS VE BAYİ
  • batlı B kullanıcısına yanıt
    Sn batlı motor numarsı yani kodunu yazar iseniz net bilgi verebiliriz.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • groll G kullanıcısına yanıt
    Sn groll;

Sizde aracınızın marka model motor tipini belirtirseniz net bilgi verebiliriz.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Dinamo Mesken D kullanıcısına yanıt
    Sn Dinamo Mesken ;

Bunun birçok nedeni mevcut sırası ile ,

Araçta su kalmadığı için hararetten stop edip çalışmamazlık yapabilir
    aracın krank sensörü arıza yapabilir , montaj esnasında bir kablo kısa devre yapıp sıkıntı verebilir en son belki bir nedenden dolayı sigorta atmıştır. Bunlar için detaylı inceleme yapılamsı gerekir.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Sn forum kullanıcıları bu sayfadan sorduğunuz sorulara doğru net çabuk cevap almak istiyor iseniz lütfen aracınızın marka model ve motor tipi hatta mevcut kilometresini de belirtiniz. Birde sizlere tavsiyem mümkün ise motor kısmında bir iki resim çekip yükleme yaparsanız daha iyi olur çünkü bazı hassas montaj deyatları mevcut .

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Bizi bu adresten de takip edebilirsiniz.

https://www.facebook.com/pages/Faruk-Usta-Otogaz-Zavoli-Ve-Cangas-Yetkili-Bayii/206477259543647

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • FARUK USTA F kullanıcısına yanıt
    Araç 2005 audi a3 1.6 8v
  • groll G kullanıcısına yanıt
    Araç geçişleri normal sayılır. Benzin tüketimi biraz fazla incelenmesi gerekiyor.
    FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Merhaba Faruk ustam,
    Ben sorunumdan kısaca bahsedeyim. Hyundai elentra 2005 model aracımda zavoli kitte ilk çalıştırmada problem yaşıyorum.6-7 marştan sonra alıyor biraz benzinde silkiniyor sonra gaza geçince problem yok. Sonra tekrar çalıştır gayet düzgün ilk marşta alıyor. Aradan 5-6 saat geçtikten sonra araba soğuyunca yine ilk çalıştırma çok zor gerçeklişiyor. Lpg anahtarına basılı tuttuğumuzdada ilk marşta çalışıyor. Aracın gidişi ile ilgili hiç bir problem yaşatmıyor yolda silkeleme ve kesik kesik gibi bir durum olmuyor. Isındımı herşey normal...
    Aracın içindeki eskimiş yakıttan olur dediler benzini bitirip 97 oktan aldım sorun devam etti.
    Bir kaç gün sonra
    Gaz vanasını depodan kapattım. Sorun yine devam etti.

Şimdi ise gaz vanasını kapatıp sigortayı söktüğümde problem ortadan kalktı. Araç ilk çalıştırmada benzinde normal olarak çalışıyor.

Bundan sonra ne yapmalıyım. Sorunun kaynağı nedir nasıl çözüme kavuşturacağım. Benzin pompasındandır diyen ustaları yanıltmış gibi görünüyor. İyiki benzin pompasını elletmedik. Sanırım

Şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• FARUK USTA F kullanıcısına yanıt
    Faruk usta saygılar
    2004 opel astra 1.4 club 16v araç
    brc simit tank şamandırası arızalandı tamir ediyor musunuz yoksa direk değişim mi gerek. Ben de Karşıyaka dayım

• Merhaba,

Benim problemim atiker sıralı otogaz sistemiyle ilgili. Arabayı çalıştırdığım zaman istop ediyordu. Sonra tamirciye götürdüm. Buji kablolarını değiştirdi ve enjeksiyonu baştan aşağıya temizledi. Arabanın istop sorunu düzeldi. Fakat şuan ise arabayı ilk çalıştırdığımda sorunsuz olarak giden araba ikinci çalıştırmada enjektör hatası veriyor ve sanki tek enjektörden çalışıyormuş gibi çok yavaş ilerliyor. Tamirciye sorduğumda lpg ciye göster dedi. Fakat sizce sorun ne olabilir? Bu arada araç 2001 fiat palio 1.2
  • casper0657 kullanıcısına yanıt
    Sn casper0657 ;

Aracınız da stop ettğiniz anda emme manifolduna yakıt sızsırma ihtimali mevcut bunun için gerekli testlerin yapılması gerekiyor. Aynı zamanda aracın değerlerine bakıkıp ( LTFT VE STFT )DEĞERLERİNE bakılarak ayar yapılmalıdır.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Orada Olmayan Adam O kullanıcısına yanıt
    Sn Orada Olmayan Adam ;

Arızanın durumuna göre göre tamir veya yapılmaktadır.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • mehmet_altunel M kullanıcısına yanıt
    Sn mehmet_altunel ;

Bunun bir çok nedeni mevcut muhtemelen aracınızın beyin adaptasyonu bozuk olabilir. Eğer benzinde iyi lpg de bozuk çalışyor ise o zaman lpg sistemin de arıza mevcut.
    Arıza her iki yakıtta ( benzin - lpg) ise ozman dediğim gibi nedenlerine bakılmalı. Bu şekilde bir arıza var ise aranızın kutup başını çıkarıp on dakika bekleyiniz durum düzelmez ise diğer nedenlere bakılmalıdır.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • faruk ustam selamlar;
    yakın zamanda bir araç aldım, lpg tesisatında elden geçmesi gereken muhtemel yerler nereler olur? lpg filtresi dışında?
    bu parçaların rutin kontrol aralığı ne kadardır?
  • DarK PaSSenGeR kullanıcısına yanıt
    Sn DarK PaSSenGeR ;

Öncelikle hayırlı olsun. Lpg sistemlerinde özellikle lpg hortumları ve gaz hortumları kontrol edilmelidir. Bunun dışında genel de 50.000 kilometre lpg kullanımlarında regülatör kontrolü ve lpg enjektörleri elden geçirilmelidir.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Faruk usta selamlar benim arabam reno laguna 2000 model reno motor benim sıkıntım şu bir ay öncesi arabam triger n sente atlattı yapıldı teslim aldıktan dört gün sonra bir sabah araba çalışmama gibi bir sıkıntıya girdi elektrik elektronik tüm yerler kontrol edildi tabi bu arada da 250 km oldu arabayı LPG ile hiç kullanmadim ve LPG yede gecirmedim aracı ama sıkıntımız devam ediyor bir forumda gördüm rugulator arızası olabilir diye bendede böyle bir olasılık varmıdır ? arabayı ilk marsta benzinde çalıştırmamaktadır bir sorun yaparmi dediğim gibi sabah ilk marsta alan araba artık almıyor şimdide LPG sigortasını soktuk bakalım ha bu arada arabadaki LPG dandirenzo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basskan -- 5 Eylül 2015; 9:29:52 >
  • BMW E87 116i otomatik vites aracıma Landirenzo OBD ve yağlamalı sistem lpg kiti uygulandı.

araç vites park halindeyken veya rölanti vaziyetinde yürürken , rölanti dalgalanıp stop etme yapıyor.

sebebi ne olabilir ? teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.