Şimdi Ara

SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.225
Cevap
13
Favori
81.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: casper0657

Merhaba Faruk ustam,
    Ben sorunumdan kısaca bahsedeyim. Hyundai elentra 2005 model aracımda zavoli kitte ilk çalıştırmada problem yaşıyorum.6-7 marştan sonra alıyor biraz benzinde silkiniyor sonra gaza geçince problem yok. Sonra tekrar çalıştır gayet düzgün ilk marşta alıyor. Aradan 5-6 saat geçtikten sonra araba soğuyunca yine ilk çalıştırma çok zor gerçeklişiyor. Lpg anahtarına basılı tuttuğumuzdada ilk marşta çalışıyor. Aracın gidişi ile ilgili hiç bir problem yaşatmıyor yolda silkeleme ve kesik kesik gibi bir durum olmuyor. Isındımı herşey normal...
    Aracın içindeki eskimiş yakıttan olur dediler benzini bitirip 97 oktan aldım sorun devam etti.
    Bir kaç gün sonra
    Gaz vanasını depodan kapattım. Sorun yine devam etti.

Şimdi ise gaz vanasını kapatıp sigortayı söktüğümde problem ortadan kalktı. Araç ilk çalıştırmada benzinde normal olarak çalışıyor.

Bundan sonra ne yapmalıyım. Sorunun kaynağı nedir nasıl çözüme kavuşturacağım. Benzin pompasındandır diyen ustaları yanıltmış gibi görünüyor. İyiki benzin pompasını elletmedik. Sanırım

Şimdiden teşekkür ederim

Problemim çözüldü. Sigorta 2 gün çıkartıp benzinde gezdim zavoli servisine gittiğimde regülatör den bi hortum çıkarılıp sabunlu suyla kontrol yapıldı kaçak yok ve sorun olmadığını söylediler. Araç o gün bugündür ilk yarım marşta çalışıyor. Şükürler olsun...

2 gün tüp vanası kapalı sigorta çıkık benzinde gezince araç normale döndü diyebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ustam megane 2 aldim birkac hafta once 2005 model 1.6 16 valf arabada okcan marka lpg var fakat debriyaja bastigimda her seferinde olmamak kaydiyla yada kirmizi isikta durdugmda arac stop ediyor bursada bulamadim bu okcan lpg servisini ne yapmam gerekir yardimci olabilirmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ghia16

Ustam megane 2 aldim birkac hafta once 2005 model 1.6 16 valf arabada okcan marka lpg var fakat debriyaja bastigimda her seferinde olmamak kaydiyla yada kirmizi isikta durdugmda arac stop ediyor bursada bulamadim bu okcan lpg servisini ne yapmam gerekir yardimci olabilirmisiniz

İşte araba alırken yaptığımız en büyük yanlış. Her zaman söylerim. Araba alırken boya değişen var mı yoksa iyi pazarlık yap al, boya değişen varsa alma alırsan da fiyatı kirabildigin kadar kır sıkı pazarlık yap al. Adam arabasına iyi bakmış mı, masrafı var mı? Arac lpgli ise Hangi marka lpg takmış, lpg servisi sıkıntısı yaşar mıyım? Bunlar sorgulanmıyor. Oncelikle arabasını önemseyen bir insan gider prins brc zavoli lovato landirenzo gibi iyi bir marka taktirir. Zamanında bu hatayı ben de yapmış fema lpg takılı focus1 almıştım. Aynı sorun vardı. Sorunu gideremeden bayiye takasa verip sıfır focus aldım. Bayiden aldığım satış danışmanı sorunu özel serviste yaptırmış araba düzelmiş. Söylediğine göre kranklar ayarsızmış.

• usta aracımda gasıtaly var, şu ana kadar sorunsuz çalışıyordu. son zamanlarda ara ara gaza geçmeme sorunu yapmaya başladı, lpg. ye geçiyor ama gaz gelmiyor araba yığılıp kalıyor, şimdi hiç geçmiyor, map denendi olmadı, uzun işi var dediler, neden olabilir?
    gaz hiç gelmiyor,lpg. anahtarda gaza geçti gösteriyor , ustalar kendi aralarında konuşurken açtımı, gaz geldimi diye konuşmalar geçti, yardımlarınız için tşk.ler.
  • basskan B kullanıcısına yanıt
    Sn basskan ;
    Eğer lpg 'ye geçmediyseniz soru regülatör değil. Araçtan kaynaklanıyor. Motorun sente durumunu ve motor sıcaklık sensörünü kontrol ettiriniz. Krank sensörüde aynı arızay sebeb olur ciddi anlamda kontrol edilmesi gerekiyor.

FARUK USTA OTOGAZ
    ŞEHİTLER CAD. NO:104
    ALSANCAK-İZMİR
    Tel:02324781313
    FAKS:02324796491
    CEP:05462710820
    ZAVOLİ-CANGAS- YETKİLİ SERVİS VE BAYİİ
  • Ehveniser kullanıcısına yanıt
    Sn Ehveniser ;

Aracınız da emme manifoldu hava alıyor olabilir. Bir başka neden ise Ayarsızlık ve lpg enjektörlerinde sıkıntı olabilir. Bunun için gerekli kontorlerin yapılması gerekiyor.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • ghia16 kullanıcısına yanıt
    Sn ghia ;

Malesef bulmanız zor internetten araştırma yapıp en yakın servisi bulmanız gerekiyor sonuç alamaz iseniz değişim yapılması en doğrusudur.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • zuzese Z kullanıcısına yanıt
    Sn zuzese ;

Bunun birçok nedeni mevutu lpg enjektörleri genelde butür orunlar yaşatır bunuın için bilgisayara bağlanıp değerleri görmemiz gerekiyor.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Faruk usta; 2005 model ford fiesta sahibiyim üstünde stefannelli marka tüp var. Bugün her vites değiştirmek için debriyaja bastigimda rölanti düşerek stop etti bunun çözümü nedir? Bulunduğum yerde stefannelli bayii bulamadım yazılımsal bir hata olabilir mi ?

• faruk ustam selamlar
    enjektörlerden manifolta giden hortumların uzun olması performansı düşürüyor diye bir yorum aldım
    nedir bu işin aslı?
    lpg ustama sorduğumda brc markada fark etmez ama yerlilerde olumsuz etkiler demişti
  • Mehtek M kullanıcısına yanıt
    Sn mehtek ;

Stafanelli bulmak biraz zor internetten bulunduğunuz yere yakın yerlerde belki bulabilirisiniz. Arızası muhtemelen eğer benzin sorun yok ise lpg enejektörlerinden yapma durumu olabilir. Yinede her durumda bilgisayara bağlantı yapılması gerekiyor. İyi akşamlar dilerim.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • DarK PaSSenGeR kullanıcısına yanıt
    Sn DarK PaSSenGeR ;

Yorum doğru olabildiğince yakın ve hortumlar eşit mesafede olmalıdır. Enjektör tpine göre değişkenlik sözkonusu olabilir. Fakat temel prensip dediğim gibi eşit ve olabildiğince kısa olmalı.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Faruk ustam ben arabamı 4 gundur filan benzinde kullaniyorum ve 2 defa aynı şekilde stop etti benzinde hata daha az oldu gaz ile benzinde kullandığında motor sogukken bin devrin üzerinde çalışıyor rolantide soğuk motorda herhangi bir şekilde stop etme olmuyor fakat motor ısındıkça rölanti devri dusuyor ve stop etmeye başlıyor gazda 500 devrin altına dusuyor benzinde 700-800 aralığında kalıyor genellikle sorunun rölanti motoru veya sensorunde olması gerekmiyor mu her gittiğim usta enjektör diyor aynı şeyi benzinde de yapıyor bunların enjektorleri farklı değil mi ? @farukusta

• Mehtek M kullanıcısına yanıt
    Sn Mehtek ;
    Aracnızın marka model tipini belirtiriseniz yardımcı olabiliriz.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Faruk USta işin özünü çok güzel açıklamışsın.Çok teşekkürler.
  • Sn forum kullanıcıları sorularınızı yöneltir iken lütfen lpg sisteminizin marka ve modeli aynı zamanda aracınızın MARKA-MODEL YILI- TİPİ VE MOTOR ÖZELLİĞİNİ mutlaka belirtiniz.

Tekrar iyi günler dileriz.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • FARUK USTA F kullanıcısına yanıt
    2012 model otomatik fiat punto
    lpg marka model tavsiyeniz nedir?
    teşekkürler..
  • fbsrkc06 kullanıcısına yanıt
    Sn fbsrkc06 ;

Aracınıza yerli ve italyan olması fark etmiyor önemli olan cihaz kalitesi kadar montaj kalitesi ve servis kalitesidir. Montaj sonrası hizmeti en iyi verecek servisi ve markayı tercih etmenizdir. Bu durumda ZAVOLİ VE CANGAS bayileri çok sıkı denetlenip olabildiğince en iyi hizmeti vermektedirler.

İzmir içinde iseniz size yardımcı olabiliriz.

İyi günler dileriz.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Ustam merhabalar,

Aracım 98 model polo AFH motor. Araçta Tomasetto kit, 3ohm enjektör mevcut. Aracı aldığımda bir sürü montaj hatası vardı. Hataları gidererek usta oldum diyebilirim :)

Aracımın lpg regülatörü 5 ay önce değişti. Regülatör güzel ısınıyor, enjektör hortumları eşit ve kısa, harita ayarları da gayet düzgün.

Bu araç Lpg de sorunlu bir araç olarak biliniyor. Benim sorunum Lpg de motor soğukken stop etmesi. Motor ısınınca hiçbir sorun yok, yola devam. Lpg geçiş ısısını arttırdım ancak yine fayda etmedi. Benzinde aynı sorunu yapmıyor. Enjektörler geçene sene orjinal Rail marka enjektör ile değiştirildi. Yakışından ve performansından memnunum ancak tek sıkıntım soğuk motorda stop problemi.

Sizce sorunun kaynağı ne olabilir?
  • FARUK USTA F kullanıcısına yanıt
    Selamlar
    Ankaradayım yönlendireceğiniz yer varmı?
    teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.