Şimdi Ara

Şirkete kayitli aracin plaka değişimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar , ben aldiğim aracimi bizim şirketin üstüne kaydini yaptirdim ve aracim 59 plaka şuan.Ancak pişman oldum ve çoğu zaman istanbul ve izmirde olduğum için 34 yada 35 plaka almak istiyorum.Babam araç plakasinin şirket nerdeyse oraya kayitli olmasi gerektiğini söylüyor ama bunu bir yolu olmali.Bu konu hakkinda fikir sahibi olan arkadaşlar yardimci olurlarsa sevinirim.
    Teşekkürler

• Yokmu bilgisi olan hiçbir arkadaş , daha önce plaka devri yapmiş olan filan?
  • Araç şirket adına ise,şirket yetkilisi imza sirküleri ile plaka işlemlerini yapabilir.Ancak babanızın dediği doğru,şirket hangi ildeyse plaka o ile ait olmak zorunda.
  • Yani herhangi bir yolu yok bunun dediğinize göre , teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChymerA

Yani herhangi bir yolu yok bunun dediğinize göre , teşekkür ederim.

Aracı şirketten şahsınıza geçirirsiniz,bu esnada yeni adresi dilediğiniz şehirde verirsiniz,plaka otomatik olarak değişir
  • quote:

Orjinalden alıntı: dranov

quote:

Orjinalden alıntı: ChymerA

Yani herhangi bir yolu yok bunun dediğinize göre , teşekkür ederim.

Aracı şirketten şahsınıza geçirirsiniz,bu esnada yeni adresi dilediğiniz şehirde verirsiniz,plaka otomatik olarak değişir

Güzel hoş söylüyorsun da işte benzin tüketimlerinde birkısmı vergiden düşüyor bilgiğin gibi, o biraz kafami kariştiriyor , acaba değermi değmezmi diye.
  • Aracı kendi adına alırsın, daha sonra aracı şirkete kiralarsın. Hem benzini düşersin vergiden hem de kira ödemesi olarak geliri düşük çıkar şirketin. Böylece gelir vergisi de düşük çıkar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: teet

Aracı kendi adına alırsın, daha sonra aracı şirkete kiralarsın. Hem benzini düşersin vergiden hem de kira ödemesi olarak geliri düşük çıkar şirketin. Böylece gelir vergisi de düşük çıkar.

Aracı kendi adınıza kayıt yaptırıp, şirkete kiraya verirseniz; kira tutarının %20 si oranında stopaj ödeyeceksiniz unutmayın. Gerçi bu tutarı karınızdan düşürebilirsiniz. Ayrıca eğer şirket ortağı iseniz kira tutarına dikkat edin piyasanın üzerinde yada altında olursa vergi kaçırma yada örtülü kazanç nedeniyle başınız ağrıyabilir.
  • şirketin merkeziyle aracın palakası aynı yerde olacak diye bir şart yok

adam gidip başka bir ilin plakasını şirketin üzerine kayıt edebilir
  • Çok teşekkürler arkadaşlar bilgiler için , birazdan gidip bizim muhasebeciyle konuşayim bu kira işini , artilari neler eksileri neler öğrenip ona göre işlemleri başlatirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sdrturhan

şirketin merkeziyle aracın palakası aynı yerde olacak diye bir şart yok

adam gidip başka bir ilin plakasını şirketin üzerine kayıt edebilir

Türkiyede plakalar araç sahiplerinin ikametgahı üzerine kuruludur, Şirketlerin ikametgah adresleride Ticaret sicil gazetesinde yayınlanmış merkez yada şube adresleridir. Şirket herhangi bir ilin plakasını taşıyan araç alabilir ama bunu trafik tesciline kayıt ederken mutlaka imza sirküleri, vergi levhası ve ticaret sicil gazetesi istenir ve burada yazan adreslerle ruhsatta yazan adresler aynı olmak durumunda.

Eğer şirketin farklı illerde şubeleri varsa bu şubeler adına da kayıt ve tescil yaptırılabilir.

Örnek soruyu soran arkadaşımızın istanbul yada izmirde şubesi olsaydı aracını bu illerdeki şubeleri adına kayıt ettirip plakasını o ilin plakası olarak alabilirdi...

• İstanbul'da şirket adına kayıtlı olan bir aracımız var ancak araç mühürlü. (kredi ile alınmış) biz bu aracın plakasını nasıl değiştirebiliriz ya da şirket araçları arasında plaka takası olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChymerA

Arkadaşlar merhabalar , ben aldiğim aracimi bizim şirketin üstüne kaydini yaptirdim ve aracim 59 plaka şuan.Ancak pişman oldum ve çoğu zaman istanbul ve izmirde olduğum için 34 yada 35 plaka almak istiyorum.Babam araç plakasinin şirket nerdeyse oraya kayitli olmasi gerektiğini söylüyor ama bunu bir yolu olmali.Bu konu hakkinda fikir sahibi olan arkadaşlar yardimci olurlarsa sevinirim.
    Teşekkürler

Bence böyle şeylere gerek yok ama illa yapmak istiyorum diyorsan;
    Önce aracı şirketten kendine sat.
    Sonra git İstanbul da oturuyorsan eğer 34 plaka al.
    Sonra tekrar aracı şirketine sat.Plaka değişme zorunluluğu yok.

Bu kadar.
  • 59 plaka olmasının bir sakıncası mı var?
    İstanbul'da bir sürü başka şehre ait plakalı araçlar var.
    Trafikte polisler falan sorun mu çıkarıyor?
    Yoksa başka bir sebep mi var?
    Yani İstanbul'da istanbul dışı plaka ile gezmek sorun olur mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.