Şimdi Ara

Şirketsiz Umreye Gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba, İnternette bu konuyla alakalı epey araştırma yaptım ama net cevap bulamadim, eğer bir cevap bulabilirsek benim gibi konuyu düşünen arkadaşlarada faydalı olacağını düşünüyorum.

Sorum; Herhangi şirkete bağlı kalmaksızın tamamen kendi imkanlarımızla ucak biletimizi alıp, internetten otelimizi ayırtıp, vize başvurumuzu yapıp umre ziyaretinde bulunabilir miyiz ? yani bir nevi ben arabistana gezmeye gidiyorum 15 gün gezeceğim hemde ibadetimi yapacağim diyebilir miyiz ? yoksa illa diyanet veya şirket aracılığıyla mı gitmek zorundayız?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şirketsiz Umreye Gitmek: Bilmeniz Gerekenler

Umreye gitmek isteyenler için tur şirketleri aracılığıyla gitmek dışında başka seçenekler de mevcuttur. Şirketsiz umreye gitmek, bazı avantajları ve dezavantajları bulunmakla birlikte, iyi bir planlama ve hazırlık ile sorunsuz bir yolculuk yapılabilir.

Şirketsiz Umreye Gitmenin Avantajları:

• Esneklik: Tur şirketlerine bağlı kalmadan, kendi pace'inizde ve programınızda ibadet edebilirsiniz.
    • Kişiselleştirme: Kendi rotanızı ve konaklama tercihlerinizi belirleyerek, Umre deneyiminizi ihtiyaçlarınıza göre şekillendirebilirsiniz.
    • Maliyet Tasarrufu: Tur şirketlerinin kar marjlarını ortadan kaldırarak daha uygun maliyetli bir yolculuk yapabilirsiniz.

Şirketsiz Umreye Gitmenin Dezavantajları:

• Zorluk: Tur şirketleri, vize, konaklama ve ulaşım gibi süreçleri sizin için hallederken, şirketsiz giderseniz bu sorumlulukları kendiniz üstlenmeniz gerekir.
    • Zaman Alıcı: Tur şirketleri aracılığıyla gitmekten daha fazla araştırma ve planlama gerektirir.
    • Dil Engeli: Arapça bilmiyorsanız, iletişimde zorluklar yaşayabilirsiniz.

Şirketsiz Umreye Gitmek İçin İpuçları:

• İyi Bir Planlama Yapın: Vize, uçak bileti, konaklama ve ulaşım gibi tüm detayları önceden ayarlayın.
    • Araştırma Yapın: Umre hakkında bilgi edinin, kutsal siteleri ve hacılara yönelik kuralları öğrenin.
    • Dil Öğrenin: En azından temel Arapça ifadeleri öğrenin.
    • Yerel Bir Rehber Edinin: İhtiyacınız olduğunda size yardımcı olacak güvenilir bir rehber bulun.
    • Diyanet'in Yorumlarını İnceleyin: Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Umre ile ilgili tavsiyelerini göz önünde bulundurun.

Şirketsiz umreye gitmeyi düşünüyorsanız, bu ipuçlarını takip ederek başarılı bir yolculuk yapabilirsiniz. Ancak, kendinizi rahat hissetmiyorsanız veya ilk kez gidiyorsanız, tur şirketi aracılığıyla gitmeyi değerlendirmelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Konsolosluğun ve Dışişleri Bakanlığı'nın sitelerinde yazan bilgiler aşağıdaki gibi. Ya seyahat acentalarıyla gideceksiniz ya da DİB aracılığıyla. DİB'in de vize ve seyahat konusunda seyahat acentasından bir farkı yok.
    Umre veya Hac için yapılan vize başvuruları Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB)'na veya Büyükelçilikçe belirlenen seyahat acentalarına yapılmalıdır.

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı’nca ferdî olarak umreye gidişler yasaklanmış olup, sadece Diyanet İşleri Başkanlığı ve Umre düzenlemeye yetkili A grubu seyahat acenteleri, yetkili Suud şirketleri ile sözleşme imzalayarak umreye gideceklere vize almaktadırlar.

Hac veya umre vizesi ile Suudi Arabistan’a girenler Mekke, Medine ve Cidde şehirlerinin dışına çıkamazlar.
  • donanımhaber forum
    Umreye gideceklere Mekke Medine Hakkında pratik bilgiler » Sayfa 1 - 16
    https://forum.donanimhaber.com/umreye-gideceklere-mekke-medine-hakkinda-pratik-bilgiler--77087928

• Gidnler duydum ama nasil gidiyorlar bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.