Şimdi Ara

SİS FARI ELEKTRİK BAĞLANTISI (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
38.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Herkese iyi günler. Zamanım oldukça forumdan uzak kalmamaya çalışıyorum ve sayenizde coğu şey hakkında bilgi sahibi oldum. Ben dün kendi aracıma internet üzerinden sis farı satın aldım. Bu gün tamponda sis farı takacağım yerlerin ayarlamasını yaptım. yarın ise sis farının elektrik aksamının bağlanmasıyla mesgul olucam. Ancak siparişim beklediğim şekilde gelmedi. ben kendim forumdan da yararlanarak bi şema cizmiştim. verdiğim sipariste herşey ayarlı bir şekilde geldi. rolesi sigortası hepsinin bağlantısı yapılmış sadece benim bunu arabaya monte etmem kalmış. ama görevini kavrayamadığım bir kaç kablo var. kalıcı bir zarara yol açmak istemiyorum. ben bütün kabloları zemine yayarak bir şema oluşturdum bildiklerimi yazdım. sizden de yanlış bildiğim varsa düzeltmenizi yoksa diğer kabloların görevlerinin ne oluğu nasıl kullanmam gerektiği hakkında bilgi almak istedim. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden çok teşekkürler
     SİS FARI ELEKTRİK BAĞLANTISI (Yardım) SİS FARI ELEKTRİK BAĞLANTISI (Yardım) SİS FARI ELEKTRİK BAĞLANTISI (Yardım) SİS FARI ELEKTRİK BAĞLANTISI (Yardım) SİS FARI ELEKTRİK BAĞLANTISI (Yardım)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sis Farı Elektrik Bağlantısı

Sis farları, görüşün zayıf olduğu durumlarda görüş alanını iyileştirmek için kullanılan önemli bir araçtır. Sis farlarının elektrik bağlantısı, aracın güvenli ve verimli çalışması için çok önemlidir.

Sis Farı Tesisatı Çekme

Sis farlarını araca monte etmeden önce, tesisatın çekilmesi gerekir. Bu, genellikle aracın ön tamponundan ve motor bölmesinden kabloların geçirilmesini içerir. Tesisat şemaları, aracınıza özel doğru kabloları ve bağlantı noktalarını belirlemenize yardımcı olabilir.

Tofaş Sis Farı Elektrik Bağlantısı

Tofaş otomobillerinde sis farı elektrik bağlantısı, diğer araçlardan biraz farklılık gösterebilir. Bu nedenle, aracınız için özel bir sis farı bağlantı şeması bulmanız önerilir.

Sis Farı Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Sis farı bağlantısı, temel elektrik bilgisi gerektirir. Genel olarak, aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

• Aküyü bağlantısını kesin.
    • Sis farlarını araca takın.
    • Tesisat kablolarını aracın önünden motor bölmesine doğru çekin.
    • Kabloları doğru bağlantı noktalarına bağlayın.
    • Aküyü tekrar bağlayın.

Sis Farı Nasıl Takılır?

Sis farlarını takmak, araç modeline bağlı olarak değişebilir. Genellikle, tamponu çıkarmanız ve sis farlarını belirlenmiş yuvalara takmanız gerekir. Tesisatın araca uygun şekilde çekilmesi ve bağlanması çok önemlidir.

Sis farlarının doğru şekilde elektrik bağlantısı yapıldığından emin olmak, güvenli ve etkili bir şekilde çalışmaları için gereklidir. Yukarıdaki adımları dikkatlice izleyerek ve aracınız için özel sis farı tesisatı şemasını kullanarak, sis farlarınızı başarıyla kurabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aracimin cogu elektrik isini kendim yapiuorum amatorce fakat sizin isin icinden cikamadim cok fazla kablo var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinoplu kullanıcısına yanıt
    Aslında yanılıyorsunuz. karışık değil. ben de kendim yaparım hep. ama dediğim gibi siparişim umduğum gibi gelmedi. hersey tertipli düzenli olarak geldi. şemada da görmüşşünüzdür kırmızı uzun bir kablo var. bi tek onun amacını çözemedim şu an. kontağa bağlantı olabilir diye düşünüyorum ama olmayabilirde. diğer kablolar renk renk b ağlanacak. şase kabloları araca bağlanacak. röle den çıkan kırmızı kablonun da + kutup kablosu olduğunu düşünüyorum
  • Birader o kırmızı kablo akuden çift cekeceksin. 1 ni role üzerinden sisleri yakacaksın. Diğerini röleyi çektirmek için kullanacaksınız. Röleyi çektirmek için anahtardan hat cekeceksin yani Kırmızının biri anahtar üzerinden geçecek. Sen anahtari açtığında role enerjilenip akuden gelen diğer kırmızı üzerinden sis yanacak.fotodaki hattı incele benim uğraşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LENCER -- 25 Ekim 2015; 19:19:10 >
  • dogan7754 D kullanıcısına yanıt
    tam anlayamadım dediğini. akuden aldığım bir elektriği de anahtara mı çekicem. gerek varmı ki böyle bişeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan7754

tam anlayamadım dediğini. akuden aldığım bir elektriği de anahtara mı çekicem. gerek varmı ki böyle bişeye
    Bu şema inceleyin tavan ampülü yazan yer sizin anahtar kabul edin.Siz anahtarı açtıgınzda sis yanmıyor.Röle tetiklenip kendi üzerinden sis i enerjiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LENCER -- 25 Ekim 2015; 19:30:56 >

• quote:

aracında daha önceden sisleri açan bir düzenek varmıydı bu önemli anahtar gibi..

yok ise sen röle düzeneğindeki artı ucu aküye eksi ucuda şasiye yani gövdeye bağlarsan sisler çalışır ama açıp kapatmak içinde bir anahtar lazım

bu durumda

aküye giden artı kablosu anahtarından seri dolaşacak ki

sen açtığında röle enerjilenip güç kontağından lambalar çalışsın

umarım anlamışsındır

yada anlatabilmiş olmayı umuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

aracında daha önceden sisleri açan bir düzenek varmıydı bu önemli anahtar gibi..

yok ise sen röle düzeneğindeki artı ucu aküye eksi ucuda şasiye yani gövdeye bağlarsan sisler çalışır ama açıp kapatmak içinde bir anahtar lazım

bu durumda

aküye giden artı kablosu anahtarından seri dolaşacak ki

sen açtığında röle enerjilenip güç kontağından lambalar çalışsın

umarım anlamışsındır

yada anlatabilmiş olmayı umuyorum.

Hayır sis anahtari yoktu. Paylaştığım fotolarda anahtar bulunuyor. ucunda kırmızı (arti kutup), siyah (şase) ve sarı bir kablo var. Sarı kablonun anahtarin acma kapama görevini yerine getirecek kablo olduğunu düşünüyorum. Zaten lambalardan gelen bir sari kablo var onunla bağlantı sağlanacak galiba. Şimdi sizin de dediginize göre Anahtara da bir arti kutup gerekiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: LENCER

Bu şema inceleyin tavan ampülü yazan yer sizin anahtar kabul edin.Siz anahtarı açtıgınzda sis yanmıyor.Röle tetiklenip kendi üzerinden sis i enerjiliyor.

Karışık bi tablo ama inceliycem

• Kutu içinden cikan role pek saglam olmayabilir sanki kablolar ince gibi eğer sis uzun yakarsaniz isinir. Bence siz 10 tl.hella role alın birtane anahtar alın göğüs altına uygulayın. Kolay gelsin.

• LENCER L kullanıcısına yanıt
    Kablolar iyi gibi ama röle yi değiştirsem iyi olucak galiba teşekkür ederim
  • quote:

Kutu içinden cikan role pek saglam olmayabilir sanki kablolar ince gibi eğer sis uzun yakarsaniz isinir. Bence siz 10 tl.hella role alın birtane anahtar alın göğüs altına uygulayın. Kolay gelsin.

Hocam bu gün elektrik bağlantısını hallettim. Sisler sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ancak şimdi ben anahtara giden +kutup u direkt aküden aldım. Ben bunu şimdi kontaktan almak istiyorum bunu nasıl yapabilirim. Konaktan nasıl alacağımı bilmiyorum

• quote:

quote:

Kutu içinden cikan role pek saglam olmayabilir sanki kablolar ince gibi eğer sis uzun yakarsaniz isinir. Bence siz 10 tl.hella role alın birtane anahtar alın göğüs altına uygulayın. Kolay gelsin.

Hocam bu gün elektrik bağlantısını hallettim. Sisler sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ancak şimdi ben anahtara giden +kutup u direkt aküden aldım. Ben bunu şimdi kontaktan almak istiyorum bunu nasıl yapabilirim. Konaktan nasıl alacağımı bilmiyorum

Gögüsün altından kontak anahtarına ulaşıp ölçü aleti ile bulman gerek.Kalın kablo aküden gelendir herzaman için.Kablaları soymana gerek yok toplu igne batır ölçü aletini probunu degir.Kolay gelsin.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    forumda hatalı sis farı bağlantısı yüzünden audisi yanan biri vardı. elektrik bağlantısı, hiçbir zaman doğrudan akü üzerinden yapılmamalı. sigorta kutusu çıkışlarını takip edip, sis farı için ayrılmış çıkışı kullanınız.

• quote:

bu şema doğru.
  • quote:

gel İstanbulda isen beraber yapalım..

olayın özü şu daha önceden bir sis lamban varsa bu kablonun artısı ile röleyi enerjilendireceksin..

bu rölenin güç kontağındanda lambayı çalıştıracaksın artısı aküden eksi şasiden olur kısaca

• LENCER L kullanıcısına yanıt
    cok teşekkür ederim
  • şu an sis farımı bağladım. sorunsuz bir şekilde çalışmakta. devre üzerinde sigorta bulunduğu için böyle bir şeyin olacağını sanmıyorum açıkçası. bu gün elektrikçiye gidip açma kapama yı kontağa bağlamasını istedim. o sırada da bağlantıyı gözden geçirdi bi sorun olmaz dedi. kontağa bağlama işinide yarın gel hallederiz dedi ama kendim yapmak istedim. uyarınız içinde teşekkürler
  • quote:

quote:

olayın özü şu daha önceden bir sis lamban varsa bu kablonun artısı ile röleyi enerjilendireceksin..

bu rölenin güç kontağındanda lambayı çalıştıracaksın artısı aküden eksi şasiden olur kısaca

bursada yım. tesisatı çektim ve sorunsuz çalışıyor sadece anahtarı direkt aküden aldım. kontağa bağlamak istiyorum. bunun hakkında bilgiye ihtiyacım var

• quote:

quote:

Bu şemanın aracıma uygulanmış hali.Yalnız kornaya basınca sislerin yanması için ayrı röle var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.