Şimdi Ara

sis-sağnak-yağış-karlı-havalar dışında Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çevirenler!!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
244
Cevap
0
Favori
12.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki

sis-sağnak-yağış-karlı-havalar dışında Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çevirenler!!!

(En Son Oy Tarihi: 9.2.2017)
Giriş

Orijinalden alıntı: cagrimir

Tek farı bozuk olup uzunları yakanlarıda unumayın.

Cok iyi bir ornek! Eski normal araclara birsey demiyorum fazla, insanin cebinde 10 lira bile olmadigi zaman oluyor, tamir ettirememistir, ama diger araclara ozellikle ticari araclara acimam ani fren yaparim, arkamda akli cikar!
  • quote:

Orijinalden alıntı: rumelian

quote:

Orijinalden alıntı: cagrimir

Tek farı bozuk olup uzunları yakanlarıda unumayın.

Cok iyi bir ornek! Eski normal araclara birsey demiyorum fazla, insanin cebinde 10 lira bile olmadigi zaman oluyor, tamir ettirememistir, ama diger araclara ozellikle ticari araclara acimam ani fren yaparim, arkamda akli cikar!

Farı bozuk kimseye acimayacaksin. Bozuk far ile yola çıkılmaz. Farlarin bozuksa çıkmayacaksın yola.
  • Bulunduğum yerde bı minibüsler var akıllara zarar araba komple neon dolu kırmızı mavi yeşil pavyonda okadar ışık bulamazsın elektrikci dükkanının cemakeni sanki sen sis farina kurban ol bence:)))))
  • bu sis farı konu ve LPG konularından artık kusacağım, hep aynı şeyler...

yumurtamı tavuktan çıkar, tavuk mu yumurtadan......

aslında sis farı yönetmeliklerde belirlenen durumlar dışında kullanılamaz. Başka da yoruma gerek yok,

halen niye uzatılıyor, niye ısrarla yasak çiğnenmeye çalışıyor anlayabilmiş değilim.....
  • Arka sis farları rahatsız ediyor beni.
    Ön sis farları ise xenon değilse rahatsız etmiyor.
    Aracımı alalı neredeyse 5 sene olacak, herhalde 3 veya 4 kere yakmışımdır, o da sis olunca.
    Sis farı görmeye değil de görülmeye yarıyor sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

bu sis farı konu ve LPG konularından artık kusacağım, hep aynı şeyler...

aslında sis farı yönetmeliklerde belirlenen durumlar dışında kullanılamaz. Başka da yoruma gerek yok,

halen niye uzatılıyor, niye ısrarla yasak çiğnenmeye çalışıyor anlayabilmiş değilim.....

hocam o yonetmeliklerin değişmesi değil uygulanması lazım sonuçta muayeneden geçmeyen hersey e trafik polisleri ceza kesse yolda trafikte bunlar bu kadar olmaz dı çakma xenon yasak değilmi yasak muayeneden geçiyormu geçmiyor trafik polisi bu aracın farları uygun değil deyip bağlama hakkı varmı var ama yappamıyorlar görevlerini inannı insanları kör etmek için bazıları inadına takıyor o çakma zenonları hem sis farlarına hemde uzun kısa farlarına

fabraik açıkışlı orjinal olur far ayarı da olur direk göze değilde yola verir ışığı tamam onlar zaten kusursuz ama bu pazardan 30 liraya alıp arabada ne kadar ampul varsa hepsini zenonla değiştiren insan musvettelerine başka türlü nasıl tepki verebiliriz imza toplayıp kara yolları genel mudurluğune mi sikayette bulunalım

Artık eds ler çakma zenonlu araçlarada ceza kesebilsin diye gerçi anca foto çekip siyah beyaz resmini eve yolluyorlar o da kırmızı ışık yada hız sınırını aşınca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 21 Kasım 2011; 9:50:58 >

• Açıkcası otomobilin standart ön sis farı daha hiç gözümü almadı.

Arka sisler için aynı şeyi söylemek mümkün değil, göz çıkarıyor ve yakanları anlayamıyorum. Eğer önümde böyle biri varsa, önüne geçip ben de yakıyorum. Ancak deneyimlerim şunu gösterdi, bunların %90 ı anlamıyor olayı, rahatsız oluyor ve selektör yapıyor ama yine de arka sisi kapatmıyor.

Ön sis farlarından ziyade, merceksiz xenon kullananlar ve far ayarı bozuk olanlar asıl problem. Örneğin merceksiz xenon sahiplerinin yediği küfürü kimse yemiyordur.

Yine ayarsız farı olanlar, özellikle minibüsler. Arkanızda ise yandınız.

Bu işin kökünde, trafik ve şoförlük adabının bitmiş olması yatıyor.

Ben 1998 den beri ehliyet sahibiyim, ondan önce de otomobil kullanıyordum. Eskiden de far ayarı bozuk arabalar vardı trafikte, ama önündeki araba el kol hareketleri ile sitem ettiğinde, "ne diyorsun lan sen" diye saldırılmaz, bilakis özür dilenir en kısa zamanda far ayarı yapılırdı.

Eskiden de arka sislerini açanlar olurdu, ama selektör yapınca arkasındaki ile kavga edilmez, acaba bir sorun mu var diye sorulur akabinde sis farları söndürülürdü.

Şimdi her arabada bir polat alemdar, bir memati var. Yargıdaki zaafiyet, çıkarcılara fayda olarak dönüyor ülkemizde. Eğer hukuk düzgün işlese, kanunlar uygulansa, düzgün denetim olsa bu işler böyle olmaz.

İstanbulda yaşıyorum, bundan on sene önce yolda denetim olurdu, hiç görmesem bir yerden başka yere giderken 2-3 ekip görürdüm. Şimdi hiç yok.

Takip edilmedikten sonra kurallara kendi arzusu ile uyacak adam sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Malesef bizim genlerimizde yok kendimizi denetlemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Shepard -- 21 Kasım 2011; 9:57:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

bu sis farı konu ve LPG konularından artık kusacağım, hep aynı şeyler...

hocam o yonetmeliklerin değişmesi değil uygulanması lazım sonuçta muayeneden geçmeyen hersey e trafik polisleri ceza kesse yolda trafikte bunlar bu kadar olmaz dı çakma xenon yasak değilmi yasak muayeneden geçiyormu geçmiyor trafik polisi bu aracın farları uygun değil deyip bağlama hakkı varmı var ama yappamıyorlar görevlerini inannı insanları kör etmek için bazıları inadına takıyor o çakma zenonları hem sis farlarına hemde uzun kısa farlarına

fabraik açıkışlı orjinal olur far ayarı da olur direk göze değilde yola verir ışığı tamam onlar zaten kusursuz ama bu pazardan 30 liraya alıp arabada ne kadar ampul varsa hepsini zenonla değiştiren insan musvettelerine başka türlü nasıl tepki verebiliriz imza toplayıp kara yolları genel mudurluğune mi sikayette bulunalım

Artık eds ler çakma zenonlu araçlarada ceza kesebilsin diye gerçi anca foto çekip siyah beyaz resmini eve yolluyorlar o da kırmızı ışık yada hız sınırını aşınca

Yani konu dönüyor dolaşıyor Polise geliyor....

Demekki Ülkemizdeki düzensizliğin baş kahramanı, düzeni sağlamakla görevli Polisler....

şaka bir yana Polislerde hata var tabii ki ama Millet olarak da yasak delmeyi seviyoruz.....

Dediğiniz gibi Polis her kural çiğneyene bassa cezayı bak nasıl süt liman olacak trafik....

• bunu yapanlar ise genelde 3-5 mılyarlık sahıncı kadro bılemedın hayallerıne ulasmıs tıpocular.
  • sis farını süs farı niyetine kullananlar,
    cahil, değilse görgüsüz ve bencil yaratıklardır.
    sonradan takılan ve başkasını rahatsız eden her türlü aparatın kullanılmasına karşıyım,
    kullananları, allah bildiği gibi yapsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

sis farını süs farı niyetine kullananlar,
    sonradan takılan ve başkasını rahatsız eden her türlü aparatın kullanılmasına karşıyım,

sis farı çoğu araçta default ya da stock halde bulunan bir donanımdır. Esan şahin dediğiniz arabalarda bulunmaz. Doğan görünümlü olanlarında yaparlar heralde. Bu bir kroluksa bunun para ile alakası yok. Egolarınızı kusmayın buraya.

normal sarı ampullu fabrikasyon sis lambası benim gozumu almıyor. dedigim gibi sizin alıyorsa sizlerde ciddi problemler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohara

Son zamanlarda moda mı oldu nedir, İstanbul'da sis yokken akşamları millet sis farı açıyor! Özellikle de doğan-şahin gibi alt seviye araç kullanan ezik kırolar!'

niye doğan şahin gibi ezik kırolar diyorsun ki bunu yapan bmw mercedes arabası olanlarda var , hadi ön sisi geçtim arka sisi niye yakarsın arkadaş?
  • viraj aydınlatması olarak araç direksiyonu çevirince döndüğü taraftaki sis farını otomatik yakıyorsa ne olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

quote:

Orijinalden alıntı: derememo

sis farını süs farı niyetine kullananlar,

sis farı çoğu araçta default ya da stock halde bulunan bir donanımdır. Esan şahin dediğiniz arabalarda bulunmaz. Doğan görünümlü olanlarında yaparlar heralde. Bu bir kroluksa bunun para ile alakası yok. Egolarınızı kusmayın buraya.

normal sarı ampullu fabrikasyon sis lambası benim gozumu almıyor. dedigim gibi sizin alıyorsa sizlerde ciddi problemler var.

ben ,nereye, ney kusmuşum, tam anlamadım?
    sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş.
    ben, --cahil, değilse görgüsüz ve bencildir" derken,
    sadece şahincileri, doğancıları....vs kastedmedim.
    sis yokken sis farı kullanan herkesi kasteddim.
    kimin, neyi rahatsız edip etmediğine göre değil, kanunlara göre hareket etmeliyiz.
    sizin gözünüzü rahatsız etmiyor, ama benimkini ediyorsa,
    benim göz problemim olduğu anlamına gelmez.
    benden sonra bu konuya 150 kişi yazsa
    ve hepside gözlerini rahatsız ettiğini söylese ne yapacaksınız?
    haksız mı olacaksınız? özür mü dileyeceksiniz?
    onlarada "--gidin gözünüzü doktora gösterin" mi diyeceksiniz?
    yoksa sisleri yakmaktan vazmı geçeceksiniz?
    işleyiş size göre, bana göre yada benden sonraki 150 kişiye göre olmamalı.
    işleyiş kurallara göre olmalı.
    kurallarda sis farını sis harici kullanmak yasaktır
    bunu bilmediği için sis farını yakıyorsa = cahildir.
    yok bunu bildiği halde yapıyorsa = görgüsüz ve bencildir.
    hangi model araç kullanıyor olursa olsun.

• Tekrar hatırlatmak isterim, sis farını gereksiz yere kullananlar TC yasalarına göre suçludur ve cezai işlem yapılır.
  • Ben neden oy kullanamıyorum? Ankette mi sıkıntı var yoksa bende mi? Ilgilenen olursa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar en temizi kanun üzerinden irdeleme yapmak. Set hocam yanlış anlama, tamamen fikir teatisi amaçlı konuya atılıyorum, biliyorsun çok değerli bir arkadaşımsın, kastım olmadan kırarsam çok üzülürüm.

IŞIKLARIN KULLANILMASI:

Madde 64 - Araçların sürülmesi sırasındaki zorunluluk ve yasaklar aşağıda gösterilmiştir.

a) Zorunluluklar:

1. (Değişik alt bent: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkların yakılması,

2. (Değişik alt bent: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Geceleri, yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda, bir aracı takip ederken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkların yakılması,

3. Kuyruk (arka kenar) ışıklarının uzağı veya yakını gösteren ışıklar veya sis ışıkları ile birlikte kullanılması,

Zorunludur.

b) Yasaklar:

1. Gece sis ışıklarının; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması,

2. Dönüş ışıklarının geç anlamında kullanılması,

3. Karşılaşmalarda, ışıkların söndürülmesi,

4. Öndeki aracı geçişlerde uyarı için çok kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkların yakılması,

5. Yönetmelikte belirlenecek esaslara aykırı olarak ışık takılması ve kullanılması,

6. Sadece park lambaları ile seyredilmesi,

Yasaktır.

(Değişik fıkra: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Bu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) ve (3) numaralı alt bentleri ile (b) bendi hükümlerine uymayanlar 1 800 000 lira, birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendi hükümlerine uymayan sürücüler 3 600 000 lira para cezası ile cezalandırılırlar.

Şu halde yasak olan nedir?

Yasak olan "Gece sis ışıklarının; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması" dır.

Ceza Hukukunda genel kural yorum yasağıdır. Yani bir madde yorum ile genişletilemez. Ancak ve ancak ika edilen fiil, kanunu lafzına birebir uyuyor ise ceza vermek mümkündür.

Şimdi, burada bir ceza olmakla birlikte, bu bir İDARİ para cezası. ADLİ değil. Halböyleyken, yorumlanabilir olup omladığından yüzde yüz emin değilim, fakat bura da bir ceza sözkonusu olduğundan yorum ile genişletilmesi mümkün değil diye düşünüyorum.

Bunları neden anlattım, şundan dolayı:

Maddede yazan sis ışıklarının GECE yakılması halinde ceza sebebi olduğu. Bu durumda eğer yorum ile genişletilmez ise, gündüz yakılması sebebi ile ceza verilemeyeceği.

Yine madde de sis farlarının sisli, karlı ve sağanak yapmurlu havalarda yakılması serbest. Hal böyleyken, sağnak yağmur yapıyorsa, kar yağıyorsa kişi sis farlarını açabilir. Yamur sürekli sağnak yağmaz, dolayısı ile biraz hafifledi hop hadi kapat diyemezsiniz. Yani yağmur yağıyorsa o far açılır ve ceza verilmez.

Yine kar yağıyorsa da açılır, bakınız tipi yada fırtına demiyor demiyor, kar yağıyorsa diyor. Demek ki, az bir kar yağsa bile adam açar ve ceza verilmez.

Şimdi, eğer bu far "GÖZÜ ALDIĞI İÇİN" yasak olsa, yağmurda, karda ve gündüz kulllanımında da yasak olmalıydı. Çünkü takdir edersiniz, gündüz de far göz alır, uzunları yakıp deneyebilirsiniz yolda.

En başta dedim, burada mesele sis farının açılması değil, burada mesele sis farına yanlış ampül takılması, sis farının ayarsız olması, çakma xenon takılması. Yani gözünün rahatsız olduğunu söyleyen arkadaşlar %100 haklılar. Kimse onlara yalancı diyemez, atıyorsun diyemez. Ama o sisfararının göz almasını sebebini yukarıda saydım. Adam farı değiştirince, orjinal olmayan far göz alıyor. Adam arabayı parkederken tampon kaldırıma vuruyor, yamuluyor, farların ayarı bozuluyor. Sonra göz alıyor.

Şimdi, diyeceksiniz ki savunuyor musun? Hayır savunmuyorum. Ama hafif yağmur yağmaya başladımı ben de açıyorum sis farımı. Çünkü kendimi göstermem gerekli farkedilmek için. Trafikte nasıl adamların araba kullandığı malum, "yaauu görmedim ben" lafını duymaktansa, yağmurda yakarım sisimi giderim.

Kaldı ki, eğer ortada bir kanun maddesi varsa, bunun tam anlaşılması ve doğru yorumlanması gerektiğini düşünüyorum.

Yönetmeliğe de baktım:

ARAÇ IŞIKLARININ KULLANILMASI

Madde 127 - Araçların sürülmesi sırasında ışıklarının kullanılması bakımından mecburiyet ve yasaklar aşağıya çıkarılmıştır.

a) Uzağı gösteren ışıklar (uzun hüzmeli farlar);

1) Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkların yakılması mecburidir.

Ancak, sürücünün yeterli mesafeyi açık olarak görebildiği ve kendi aracının da yeterli uzaklıktan görülebileceği hallerde, uzağı gösteren ışıklar yerine yakını gösteren ışıklar kullanılabilir.

2) Karşı yönden gelen araç sürücülerinin ve karayolunu kullanan diğer kişilerin gözlerini kamaştıracak bütün hallerde, uzağı gösteren ışıkların yakılması yasaktır.

b) Yakını gösteren ışıkların (kısa hüzmeli farlar);

1) Karşılaşmalarda,

2) Aydınlatmanın yeterli olduğu kesimlerde,

3) Öndeki araç yakından izlenirken,

4) Uzağı gösteren ışıkların uyarma için kullanılması hali dışında, yanyana gelinceye kadar bir aracı geçerken,

5) Gündüzleri görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda,

c) Kuyruk ışıklarının, (arka park lambası) seyir sırasında, uzağı veya yakını gösteren ışıklar veya sis ışıkları ile birlikte, kullanılması mecburidir.

d) Işıkların kullanılmasına ilişkin diğer esaslar;

1) Dönüş ışıklarının "geç" anlamında kullanılması,

2) Sadece park veya sis ışıkları yakılarak araç sürülmesi,

3) Karşılaşmalarda ışıkların söndürülmesi,

4) 1 ve 2 sayılı Cetvellerde ve Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelikte gösterilen esaslara aykırı ışık takılması ve kullanılması,

5) Sis ışıklarının; sis, kar, şiddetli yağmur sebebiyle görüşün yetersiz olduğu haller dışında ve geceleri yakını ve uzağı gösteren ışıklarla aynı zamanda kullanılması,

6) 1 ve 2 sayılı Cetvellerde ve Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik esaslarına uygun olarak takılan ışıkların da amaç dışında ve gereksiz kullanılması, yasaktır.

Geçme sırasında ışıkla uyarma; uzağı ve yakını gösteren ışıkların çok kısa süre içinde sıra ile veya ikisinin birlikte aynı zamanda yakılmasıdır.

Sürücüler, geceleri, yakın ilerisi görülmeyen kavşak, dönemeç ve tepe üstlerine yaklaşırken, yakın ve uzağı gösteren ışıkları ardarda ve sıra ile yakarak gelişlerini haber vermek zorundadırlar

Yönetmelik de kanunu teyid ediyor. Zaten kanuna aykırı olmaması gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Shepard -- 21 Kasım 2011; 17:27:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Toorop

Arkadaşlar en temizi kanun üzerinden irdeleme yapmak. Set hocam yanlış anlama, tamamen fikir teatisi amaçlı konuya atılıyorum, biliyorsun çok değerli bir arkadaşımsın, kastım olmadan kırarsam çok üzülürüm.

IŞIKLARIN KULLANILMASI:

Madde 64 - Araçların sürülmesi sırasındaki zorunluluk ve yasaklar aşağıda gösterilmiştir.

a) Zorunluluklar:

1. (Değişik alt bent: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkların yakılması,

2. (Değişik alt bent: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Geceleri, yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda, bir aracı takip ederken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkların yakılması,

3. Kuyruk (arka kenar) ışıklarının uzağı veya yakını gösteren ışıklar veya sis ışıkları ile birlikte kullanılması,

Zorunludur.

b) Yasaklar:

1. Gece sis ışıklarının; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması,

2. Dönüş ışıklarının geç anlamında kullanılması,

3. Karşılaşmalarda, ışıkların söndürülmesi,

4. Öndeki aracı geçişlerde uyarı için çok kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkların yakılması,

5. Yönetmelikte belirlenecek esaslara aykırı olarak ışık takılması ve kullanılması,

6. Sadece park lambaları ile seyredilmesi,

Yasaktır.

(Değişik fıkra: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Bu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) ve (3) numaralı alt bentleri ile (b) bendi hükümlerine uymayanlar 1 800 000 lira, birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendi hükümlerine uymayan sürücüler 3 600 000 lira para cezası ile cezalandırılırlar.

Şu halde yasak olan nedir?

Yasak olan "Gece sis ışıklarının; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması" dır.

Ceza Hukukunda genel kural yorum yasağıdır. Yani bir madde yorum ile genişletilemez. Ancak ve ancak ika edilen fiil, kanunu lafzına birebir uyuyor ise ceza vermek mümkündür.

Şimdi, burada bir ceza olmakla birlikte, bu bir İDARİ para cezası. ADLİ değil. Halböyleyken, yorumlanabilir olup omladığından yüzde yüz emin değilim, fakat bura da bir ceza sözkonusu olduğundan yorum ile genişletilmesi mümkün değil diye düşünüyorum.

Bunları neden anlattım, şundan dolayı:

Maddede yazan sis ışıklarının GECE yakılması halinde ceza sebebi olduğu. Bu durumda eğer yorum ile genişletilmez ise, gündüz yakılması sebebi ile ceza verilemeyeceği.

Yine madde de sis farlarının sisli, karlı ve sağanak yapmurlu havalarda yakılması serbest. Hal böyleyken, sağnak yağmur yapıyorsa, kar yağıyorsa kişi sis farlarını açabilir. Yamur sürekli sağnak yağmaz, dolayısı ile biraz hafifledi hop hadi kapat diyemezsiniz. Yani yağmur yağıyorsa o far açılır ve ceza verilmez.

Yine kar yağıyorsa da açılır, bakınız tipi yada fırtına demiyor demiyor, kar yağıyorsa diyor. Demek ki, az bir kar yağsa bile adam açar ve ceza verilmez.

Şimdi, eğer bu far "GÖZÜ ALDIĞI İÇİN" yasak olsa, yağmurda, karda ve gündüz kulllanımında da yasak olmalıydı. Çünkü takdir edersiniz, gündüz de far göz alır, uzunları yakıp deneyebilirsiniz yolda.

En başta dedim, burada mesele sis farının açılması değil, burada mesele sis farına yanlış ampül takılması, sis farının ayarsız olması, çakma xenon takılması. Yani gözünün rahatsız olduğunu söyleyen arkadaşlar %100 haklılar. Kimse onlara yalancı diyemez, atıyorsun diyemez. Ama o sisfararının göz almasını sebebini yukarıda saydım. Adam farı değiştirince, orjinal olmayan far göz alıyor. Adam arabayı parkederken tampon kaldırıma vuruyor, yamuluyor, farların ayarı bozuluyor. Sonra göz alıyor.

Şimdi, diyeceksiniz ki savunuyor musun? Hayır savunmuyorum. Ama hafif yağmur yağmaya başladımı ben de açıyorum sis farımı. Çünkü kendimi göstermem gerekli farkedilmek için. Trafikte nasıl adamların araba kullandığı malum, "yaauu görmedim ben" lafını duymaktansa, yağmurda yakarım sisimi giderim.

Kaldı ki, eğer ortada bir kanun maddesi varsa, bunun tam anlaşılması ve doğru yorumlanması gerektiğini düşünüyorum.

Forum silinebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serkan Sarı

Ben neden oy kullanamıyorum? Ankette mi sıkıntı var yoksa bende mi? Ilgilenen olursa sevinirim.

Baktım ama ankette sıkıntı yok, acep programsal bir hatamı oluştu, bi bakayım tekrar...
  • @Toorop
    Olay bitmiştir. Daha kimse konuşamaz heralde.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.