Şimdi Ara

sis-sağnak-yağış-karlı-havalar dışında Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çevirenler!!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
0
Favori
12.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki

sis-sağnak-yağış-karlı-havalar dışında Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çevirenler!!!

(En Son Oy Tarihi: 9.2.2017)
Giriş

Orijinalden alıntı: set

quote:

Orijinalden alıntı: Serkan Sarı

Ben neden oy kullanamıyorum? Ankette mi sıkıntı var yoksa bende mi? Ilgilenen olursa sevinirim.

Baktım ama ankette sıkıntı yok, acep programsal bir hatamı oluştu, bi bakayım tekrar...

Ilgi için teşekkürler,iki gündür deniyorum, oy kullanma kutucuğunu işaretleyebiliyorum ancak oy kullan deyince tekrar kullanılmamış ekrana atıyor.
  • merhabalar. öncelikle 2 seferdir sis farı ile ilgili konu açıyorum ama zaman bulup da giremediğim için cevap veremeden konu kapanıyor. beni yanlış ya da eksik anlayan arkadaşlara pm attım ama burada da derdimi dillendirmek istiyorum: öncelikle ''a5'in gazabı'' derken samimi, esprili bir yazı olsun diye öyle yazmıştım. böyle olacağını bilseydim yazmazdım. birka arkadaş direk okumadan, anlamadan imzama sataşmış 2. konuda görgüsüzlük üzerinden: 64' doğumlu, arası babasıyla hiçbir zaman iyi olmamış ve bu yüzden de hayatta hep yalnız hareket etmiş ve de erken olgunlaşmış bir insanım. gel gelelim şu hesabı açmak için oğlumdan yardm almak zorunda kalmış da bir insanım. ayrıca foruma ilk kayıt edildiğimde (!) ''herkes imzasını dolduruyor, sen doldur baba.'' tarzı bir tavsiye aldım ve gerçekten de böyle olduğunu gördüm birçok kişide. ben forumun otomobil konusunda paylaşım yaptığım için araçlarımı(zı) yazdım. bu yaşıma gelmişim, ''şuyum var, buyum var.'' amaçlı girecek değilim foruma. uzadı biraz galiba, iyi günler.

• quote:

Tekrar hatırlatmak isterim, sis farını gereksiz yere kullananlar TC yasalarına göre suçludur ve cezai işlem yapılır.

Peki sayın yönetici DH kurallarına göre "Özellikle de doğan-şahin gibi alt seviye araç kullanan ezik kırolar!" demek suç değilmidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.S 43

quote:

Tekrar hatırlatmak isterim, sis farını gereksiz yere kullananlar TC yasalarına göre suçludur ve cezai işlem yapılır.

Peki sayın yönetici DH kurallarına göre "Özellikle de doğan-şahin gibi alt seviye araç kullanan ezik kırolar!" demek suç değilmidir?

Haklısınız, genelleme yapmak doğru olmamış,düzelttim. Teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: E.S 43

quote:

Haklısınız, genelleme yapmak doğru olmamış,düzelttim. Teşekkür ederim.

Bende tşk ederim. Umarım arkadaşa gereken uyarı yapılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ES3NT -- 22 Kasım 2011; 20:09:46 >
  • Şehir içinde sırf gösteriş olsun diye açanlara hem sövüyorum hemde uzunları yakıyorum direk.Açma amaçları da nedir bi anlasam?Çok boş insanlar var ülkemizde çok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhandincel1
    Şehir içinde sırf gösteriş olsun diye açanlara hem sövüyorum hemde uzunları yakıyorum direk.Açma amaçları da nedir bi anlasam?Çok boş insanlar var ülkemizde çok.

+1 sis farını neden açtıklarını ben de anlamış değilim.
    En azından xenon takmasınlar ve arka sisleri açmasınlar da ne yapıyorlarsa yapsınlar.
  • Arkadaşlar ben böyle manzarayı her sabah karşılıyorum. Üstelik aracımda ön sis farı yok.Gerek de duymuyorum. Arka sis fari fazlasıyla yetiyor . Gerekirse ışıklara yaklaşınca 4'lü flaşöra basıyorum. Anlamıyorum ön sis fari 7/24 açanları..Boşuna 50x2=100 watt'nin ürettiği alternetörlere ve yakıta yazık..

sis-sağnak-yağış-karlı-havalar dışında Gereksiz yere sis farı açıp arabasını pavyona çevirenler!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyBlue -- 23 Kasım 2011; 21:02:40 >
  • bu çakma zenon takanların sisleri kısaları oyle bir goz alıyorki

bırakın karşımdan geleni ışıklarda arkamda duran aracın farları çakma zenonları benim dikiz aynasına yansıyor

yine gozumu alıyor açıyorum 4 lüleri geçiyorum arkasına uzunları yakıp bende arkadan onu takip ediyorum

anlasın diye ama hemen basıp başka biryerden kaçıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unixslax -- 30 Kasım 2011; 2:05:48 >
  • bir de bu sis+kısa gezenlerin kısa farları hep daha fazla yukarı ayarlanmış. bu da göz almaya bir etken.
    ayrıca açık sislere bakarken bir de ıslak zeminde bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

Belli ki bu trafikte ön-arka sisi açık gezenler, çakma xenon takanların sayısı azalmayacak.Bunlara karşı nasıl önlem alabiliriz peki?Mesela gece gözlüğü işe yarar mı?

Kaynak gözlüğü işe yarar sanırım:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Marka model fark etmiyor. Zihniyeti araştırmak lazım.
    Sis farı açarsında bembeyaz xenonlarla birlikte her şekilde rahatsız ediyor ya. Hele arka sis farına uyuz olduğum kadar çok az şeye uyuz oluyorumdur. Hadi ön sis farını açınca daha iyi aydınlatıyor da arka sis farını açıp ne görüyorsun onu merak ediyorum. Bazıları özellikle arkada tek olan sis farını ikiye çıkarıyor.
    207, Getz gibi araçlarda tam ortada kuyruk gibi...
    Ne demeli bilmiyorum... Çözüm yok sanırım biz mi düzelticez bu durumu?

kesinlikle katılıyorum ön sis gine orjinal ise pek göz almıyor pakat arka sisler resmen kör ediyor adamı. köprü trafiginde önumdeki 206 arka sis yakmış dur kalklarda resmen kör oldum arkasında da kaçamıyorum trafikte bir ara boşluk bulup sola kaçtım oda önüme girdi en son dayanamayıp inip adamın yanına gidip beyfendi arka sisi kapatın dedim verdigi cevap -ne olmuş ,- ne var flan dı bende tamam diyip aracıma binip mercekli uzunları yaktım baya etkili göz alıyor (bir süre sonra kapattı arka sisi bende söndürdüm uzunları) böyle tip insanlarda var ..

• Her şahin , dogan kullanan insanlara kro diyen ... var . Neyse en iyisi ben susuyum .
  • Ben aşırı rahatsızım bu sis farı açıp gezenlerden yağış ya da sis olmayan havada amacınız ne kardeşim? gerçekten anlayamıyorum. Ha bir de güzel Ankaramızın insanları akşamları kısaları da söndürüp yerine sisleri açıp gezme huyu edindiler ki onlar küfür dağarcığımı sık sık tekrar edip hızlı şekilde çok sayıda insanı anmamı sağlıyorlar ! Artık sinirden altımdaki arabada sis farı varsa karşıdan gelene uzunları yakıp sis farlarını yak-söndür-yak-söndür yapıyor ve üzerine sürüyorum

• Gunduz fari diye birsey var simdi

mesela yeni passatta gunduz far olarak sisler yaniyor, keza skodanin bazi modelleride boyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi time is up -- 10 Şubat 2013; 11:51:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Park sis olunca ne oluyor ki? Daha mi cok goz aliyor uzunlar acilmis gibi mi oluyor. Sislerini acanlara apaci vs diyeceginize far ayari yaptirmayip dikiz aynasndan beni kör eden veya karsmdan gelenin yolu gormemi engelleyen o uzun gibi kisalari olan araclsri sikayet edin
    Sisleri kullanan biriyim evet tepki de gelebilir normal. Ancak far ayari orjinal olduktan sonra hicbi sikinti yok.onemli olan tuv onayli yerlerde far ayarlarinin yapilmasi.

• quote:

Orijinalden alıntı: time is up

Gunduz fari diye birsey var simdi

mesela yeni passatta gunduz far olarak sisler yaniyor, keza skodanin bazi modelleride boyle

O yanan sis farları degil yalniz.

• Ben her zaman yakarım ama sabahları . Akşamları kesinlikle yakmam , kısalarla yola devam .
  • sadece o mu arkadaşlar.Yolu babasının malı sanıp bosken aheste aheste ılerleyıp onunde bırı durdugunda kıyametı koparan yobazlara,arabasının yarısını kaldırıma yarısını yola bırakıp bebek arabası ıle gececek yer bırakmayıp uyarıldıgında yolu gosterek ''şurdan dolanıver ''diyecek kadar cahil ve saygısılara gereksız yere sisi yakmak bir kenara cadde uzerındekı evlerde hastamı var cocukmu var uyayuan varmı dıye dusunmeden kornalara sureklı gereksız yere asılanan okuzlere ne demeli.cem yılmazın kulakları çınlasın EĞİTİM ŞART!
  • başlık kendi içinde tutarsız, sis farı sağnak yağış veya karlı havada da açılmamalı, sadece sis durumunda kullanılmalıdır...

özellikle yağmurda açılan arka sis arkadan gelen sürücünün camında komple kırmızı yansımayla görüş alanını kısıtlar ön sis farları ise ayna etkisi yapan yoldan daha fazla yansımayla karşı tarafın gözünü daha çok alır
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.