Şimdi Ara

Sis ve sis farı konsunda ne biliyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
23.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arabaya binerim; önce kemeri takarım; sonra arabayı çalıştırırım.

sonra kısa farlarımı yakarım. sonra hareket ederim.

kısalarınızı daima yakın arkadaşlar.

hayırlı günler
  • Arka sisler normalden çok daha parlak. Bizim Corsalarda bunu aşağıya koymuşlar ve arkadakinin gözünü nispeten almıyor. Ama pek çok arabada arka stopların daha parlak yanmasını sağlıyor. Bunlar da göz hizasına yakın olduğu için direk görüşü azaltıyor. Önde giden arabanın etrafını pek seçemiyorsunuz.

Nasıl olur da herhangi bir arka sis farından şikayetçi olmayabiliyorsunuz?
    quote:

Orjinalden alıntı: srdrmrngz
    quote:

Orjinalden alıntı: aya
    quote:

Orjinalden alıntı: Mesudum
    Türkiye şartlarında ağır bir para, yoksa verdiğikleri hasarın karşılığı değil.
    Işık konusunda trafikte:
    1- Uzunlarla şehir içinde gezenler, şehir dışında da sizi geçtikten sonra kısaya almayı akıl edebilenler (yakından kısa bir süre kendimi onlara göstermek isterdim )
    2- Devamlı sis farı açık gezenler (şoparlar)
    3- Sonradan takılan merceksiz ve ayarsız Xenonlar (sonradan görmeler)
    4- Far ayarı nedir bilmeyen, ayarlı olsa bile far devamlı en yukarıda kullananlar (ayarsız sboplar)
    5- Gece saatlerinde bile "ben önümü görüyom birader" havalarında ışıklarını yakmayanlar
    6- Sadece Çin mavisi parklarla gezenler
    ...

tiplerden şikayetçiyim aslında.
    .oO°Oo.

7) arka sis farları açık gezenler ve işin kötüsü nasıl açtıklarını ve nerden kapatılacağını bile bilmeyenler...

Arka sis'in kime ne şekilde bi zararı oluyo ki? de şikayetçisin bu durumdan?? (sadece merak ettim)

.oO°Oo.

• valla yurdumuz insanı ön sis farlarınında kesinlikle göz almadığını ve önlerini daha iyi görmelerini sağladığını idda ediyor, onlar için arka sis farı gece lambası gibi bişey kalır.
  • Hiç bir lamba ve aydınlatma sistemi siste daha uzağı göstermez!
    Sis farları uzağı görmek için değil uzaktan farkedilmek içindir!

Ayrılmış yollarda ve otoyollarda arka sis farı daha fazla önem kazanır.
    Gidiş-geliş ve yayların bulunduğu güzergahlarda ön sis farını açmak çok daha erken farkedilmenizi sağlar.

Sisli havalarda erken ve uzaktan farkedilmeniz kendi güvenliğiniz için çok önemlidir!
  • Aslında,

O kadar fark verip taktırmışlar... Bir de yakmayacaklar mıydı?

Gündüz de yaksınlar, böylece daha verimli kullanmış olurlar. Ne de olsa artık onlara kimse görgüsüz demez. Herkes alışmış ve kabullenmiş gibi dışarıda.

Hatta varsa ellerindeki LED el fenerlerini, Laser pointerlarını falan da yaksınlar. Hem iyi dikkat çekerler, hem iyi görür ve görünürler. Bakarsınız birkaç salağın da ağzı açık kalıverir.

Bazı Hindu otobüsleri de bir başka ilham kaynağı olabilir onlara.

.oO°Oo.
  • Sis farlari sizin gormenizi kolaylastirmanizdan ziyade baskalari sizi gorsun diyedir arkadaslar.
    sis farinin isigi sis icinde cok cok uzaklardan gorunebilir.
    boylelikle onleri yakarsaniz karsidan gelenler , arkayi yakarsaniz arkanizdan gelenler sizi daha rahat gorurler....
    sis fari olayi budur , gorus kalitenizi artirmaz ama baskalari sizi cok uzaklardan farkedebilir...
    onunuzde giden bir arabanin arka sis fari yaniyorsa deniyebilirsiniz. normal stoplari 100 metre sizi gecince gorunmez olur ama sis farinin kirmizi isigi 100 lerce metre oteden cok rahat gorunur o kadar sisin icinde.
  • benim bildğim sis farinin tem farkı yere yakin olmasi yani alcakta.
    sis-optik vs nedenlerden dolayi yere yakin yani alcak ışık kaynaği sisli havalarda daha iyi aydinlatma yapiyor..

arzs ederim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: srdrmrngz

quote:

Orjinalden alıntı: aya

quote:

Orjinalden alıntı: Mesudum

Türkiye şartlarında ağır ibr para, yoksa verdiğikleri hasarın karşılığı değil.

Işık konusunda trafikte:
    1- Uzunlarla şehir içinde gezenler, şehir dışında da sizi geçtikten sonra kısaya almayaı akıl edebilenler (yakından kısa bir süre kendimi onlara göstermek isterdim )
    2- Devamlı sis farı açık gezenler (şoparlar)
    3- Sonradan takılan mercekszi ve ayarsız Xenonlar (sonradan görmeler)
    4- Far ayarı nedir bilmeyen, ayarlı olsa bile far devamlı en yukarıda kullananlar (ayarsız sboplar)
    5- Gece saatlerinde bile "ben önümü görüyom birader" havalarında ışıklarını yakmayanlar
    6- Sadece Çin mavisi parklarla gezenler
    ...

tiplerden şikayetçiyim aslında.

.oO°Oo.

7) arka sis farları açık gezenler ve işin kötüsü nasıl açtıklarını ve nerden kapatılacağını bile bilmeyenler...

Arka sis'in kime ne şekilde bi zararı oluyo ki? de şikayetçisin bu durumdan?? (sadece merak ettim)

NOT: Ben nerden açılıp kapandığını biliyorum

Arka sis farlarını açanlardan ben de şikayetçiyim ve çoğunu da selektör ile uyarırım, anlamıyor ise kısa bir süreliğine uzunlarımı yakarım. Hala anlamıyor ise başka bir şey yapmaya gerek yok, çünkü önümüzdekinin anlayabilitesi kısıtlı, yapacak bir şey yok...

Arka sis farları gereksiz yere insanın gözünü almakta ve çevresinin algılanmasını zorlaştırmakta. İnsan refleks olarak gözbebeklerini kısıyor ve görüşü azalıyor.

Ben de şunu anlamıyorum, arkada normal kırmızı lambalar yanar iken insan normal bir havada arka sisleri yakmaya niye gerek duyar...

• Her zaman sis yakan arkadaşlar sislere park ampulu taktırsın
  • sis olmadığı halde sis farlarini yakanlara ............ küfürümü basıp adamlarin üstüne gidiyorum sisi açinca elinize bir şeymi geçiyor karşıdan gelenin gözünü aliyor kamaştırıyor hatta kazaya bile sebeb olabilir kim yakıyorsa normal havalarda...........
  • quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

sis olmadığı halde sis farlarini yakanlara ............ küfürümü basıp adamlarin üstüne gidiyorum sisi açinca elinize bir şeymi geçiyor karşıdan gelenin gözünü aliyor kamaştırıyor hatta kazaya bile sebeb olabilir kim yakıyorsa normal havalarda...........

• 1.sis farı kullanmam gereksiz bir içat fazladan lüks
    2.yakanlara uyuz olurum heleki arka sisleri
    3.sabahları hava kapalı ise ve ya yağmurlu ise farlarımı açarım

hız yapmam
    frene basmam

sis farının ekstra bi yararı yok

• niyeki sis farı açınca acayip karizma oluyor bee.bukadar kızılacak ne var..

ayrıca karşıdan gelenin sis farı açıp açmaması beni çok rahatsız etmiyor..hatta hiç rahatsız olmuyorum..gözü aldığını ilk defa duyuyorum sizdende haa.
  • gelen benide rahatsız etmiyorda giden heleki önümdeki aaç arka sislerini açtıysa bunun anlamı yoğun siste en sağdaki veya en soldaki benim demektir tabi ark bunu yolun ortasından giderken yoğun kar altında yakınca yavaşlamak frene basmak gibi durumlar oluyor kardada frene bsınca arabayı kaydırma olasılığın yüksek

peki yoğun siste veya normal hayatta yakınca bence hiç bir yararı yok elimde olsa far kullanmam
    çünkü önümüde arkamıda görüyorum
  • allahım yarapbim hala çıkıp ne güzel karizmatik oluyor diyorlar ya allah akıl fikir versin bu kadar insan rahatsız oluyorum demiş hala ama güzel duruyor muhabbeti yapılıyor. yak sis farlarınıda karşındaki gözlerini aldığın için birgün girsin sana kafadan. yok yok bu millet adam olmaz.
  • VALLA BEN UYUZ OLDUUM ARABALARA YAKIORUM GECERKEN TİP TİP BAKIYORLAR BENDE ONLARA BAKIORUM.sonrada kapatıorum
    quote:

Orjinalden alıntı: vasago

allahım yarapbim hala çıkıp ne güzel karizmatik oluyor diyorlar ya allah akıl fikir versin bu kadar insan rahatsız oluyorum demiş hala ama güzel duruyor muhabbeti yapılıyor. yak sis farlarınıda karşındaki gözlerini aldığın için birgün girsin sana kafadan. yok yok bu millet adam olmaz.

• selam arkadaşlar.sis farları normalde kaç metre illeriyi aydınlatmalıdır?
  • sis farlarının amacı yerden yansıyarak karşıdan gelen aracın sizi görmesi için değil mi?

1-2 metre önümü göreyip ne yapayım ben?

1-2 metre kadar aydınlatır ama 60-70 derecelik açıyla aydınlatır
  • sis farı süs farı değildir,

ilk arabamda sis farı vardı en çok işe kısa far ve uzun far kolu arızalıydı durup dururken sönüyordu bende gece yolculuklarında sis farı kullanıyordum, ve sonunda afyon civarında gece polis çevirdi ve' lütfen sis farını uygun zamanda kullanın ' dedi. Ama bilmiyorki kol arızalı. Ve 4 yıl bir kere ihtiyaç duymadım. Şimdi sıfır arç aldım ve sis taktırmadım. Hava için alınacaksa da fazla magandaca kullanmamak lazim. Sonradan görme gibi.BENCE GEREKSİZ.
  • Bence bu kadar abaratacak bi olay yok evet güzel durduğu kesin bunu herkes biliyor bende de var sis farı ama sadece 4-7 arası yakıyorum hava kararınca kapatıyorum genelde. Bazen açtığımda oluyor tabi çok karanlık aydınlatması olmayan yerlerde insanın gözünü alıyor doğru ama normal caddelerde falan etkilemiyor. Bunun yanında gündüzleri far açık gezmesi ( şehir içi için konuşuyorum ) sadece akücülerin işi saçma bir olay aküler bitsin yenilerini alsınlar diye ee baksanıza bi akü kaç sene gidiyo satan adamlar yenisini nasıl satacak...Ama uzun yolda işe yarıyor bence karşıdan geleni daha rahat farkediyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.