Şimdi Ara

Sis ve sis farı konsunda ne biliyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
23.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla kızıyosunuz sis farı açanlara ama yoldaki kasisleri farketmekte çok işe yarıyorlar
  • Normal hava şartlarında kullananları anlamıyorum sevmiyorumda sis farı yeri değil resmen uzunları yakmış gibi duruyor ve rahatsız ediyor sellektör yapınca bide haklıymış gibi üstüne sellektörle karşılık veriyor.
    Ayarı tam ve şartlarına uygun sis farlarına saygım sonsuzdur.
  • Arkadaşlar siz sis farını açıp gezme veya şekil yönündenmi bakıyorsunuz yoksa işlevinimi soruyorsunuz?

İyi güzel bi bakalım şekil için takılan sis farı ne işe yarıyomuş?

-IŞIK AÇISI DOLAYISIYLA KARŞI ŞERİTTEN GELEN ARAÇLAR SİSLİ BİR HAVADA SİZİ DAHA UZAKTAN VE DAHA RAHAT FARK EDER(!!!!!!!!!!!!!!)

-ÖZELLİKLE ESKİ ACCENTLERDE ORJİNALDEN SARIYDI VE GENELİ SARIYA YAKIN BİR IŞIK VERİR AMACI İSE SİSTE GÖRÜŞÜNÜZÜ ARTIRMAKTIR. SİS BEYAZ BUNA SİZDE BEYAZ İŞİK TUTARSANIZ ÖNÜNÜZÜ GÖRÜMEZSİNİZ BU SEBEPLE ÖZELLİKLE SARI IŞIK ŞART

-SİSTE Bİ UZUNLARI YAKIN GİDİN BAKALIM NE OLUYOR? Bİ DE KISALARA DÖNÜN BİDE KISALARLA SİS YAKIN BİRDE SADECE SİSLERİ YAKIN HANGİSİNDE GÖRÜŞ EN İYİ DENEYİN GELİN TARTIŞALIM..

ARKADAŞLAR FABRİKA SÜS OLSUN DİYE JANT KAPAĞINDAN BAŞKA B,İŞEYİ KOLAY KOLAY TAKMAZ HELEKİ SİS FARLARINI Bİ AMACI VARKİ TAKILMIŞ BİZEDE EĞER ARACIMIZDA VARSA UYGUN YERDE KULLANMAK DÜŞER...

• Su konuyu hortlatayim, gina geldi ugrasmaktan, arkadaslar neden yakarsiniz anlamam, sis yokken size bir faydasi yok bu farlarin. Karsidaki sizi gorsun diye, o da sisli havalarda, yoksa karsidakine zulumdur...
  • Sis farı kullanan embesillerden gına geldi.Lanet olsun gereksiz yere sis farı kullanan sürücülere
  • şehir içinde kapatın sis farlarını.
  • Gereksiz sis farı yakmanın cezası 66 tl olmuş akşam öğrendim. (köy yolunda iyi oluyor diye açmıştım açık unutmuşum)
    ayrıca telefonla konuşmak 66 tl

66+66=132 tl

• Lüks otomobillerde sis farlarının olduğu bölümde çizgi şeklinde led sis farları(sis farı mı bilemiyorum) var. Onlar aracın farları auto konumdayken yanıyor. Onlar da suç mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ale_ale_0011

Lüks otomobillerde sis farlarının olduğu bölümde çizgi şeklinde led sis farları(sis farı mı bilemiyorum) var. Onlar aracın farları auto konumdayken yanıyor. Onlar da suç mu?

güzel soru,

onların ismi gündüz farı esasında, ama sis farının olduğu yerde bulunuyor,

polis durdurursa derdimizi nasıl anlatacağız bilemem :)

bir de viraj dönerken yanan sis farları var, polis görse biri yanıyordu diyip ceza yazmaya kalksa heralde çıldırırım :)
  • Sis farını açanlar ile ilgili yorumları okuyunca şok yaşadım kimi cahillikle kimi görgüsüzlükle suçlamış. :) Diyeceğim o ki suçlamaları yapanlar nerede yaşıyolar bilmiyorum ama ist - mecidiyeköyden (hergün e5 güzargahını kullanan) biri olarak sis farı olupta yakmayan görmedim Burda öyle ahkam kesmenin mantıgı nedir ? Yoksa sis farı olmayanların hepsi buraya mı toplanmış.

Tabiki karşı tarafa saygılı davranılacak ileri derecede göze rahatsızlık verecek aydınlatmalardan kaçınacağız da bunu sadece sis farı olarak değerlendirmek çok yanlış. bazı adamlar sadece farına bir xenon taktırıyor far mı
    meydanlara dikilen aydınlatma projektörlerinden mi belli değil.10 tane sis farı okadar kör etmez.

Sis farının sisli ve kötü hava koşulları dışında kullanımı yasaktır cezası vardır bununda bilincindeyiz zaten ama bugune kadar okadar çevirmeye takılmama rağmen hiç bir polis sis farım açık diye herhangi birşey dahi söylemedi. Ayrıca ne başkalarından selektör yedim nede karşı taraftan sis farı açık halde gelen bir araçtan rahatsız olduğum için sövdüğümü hatırlıyorum... Yani şahsi olarak demekki benim açımdan herhangi bir sıkıntı yok.Dolayısıyla kullanmamam içinde bir sebeb yok.Başkalarını bilemem.

Ve son olarak neden sis farı kullandığıma gelince, bu bir zevk meselesi doğru ama can güvenliğiiii diyede eklesem yanlış olmaz sanırım ...
    istanbul trafiği ; biraz önce sözünü etttiğim aydınlatma projektörü dahi taksanız sizi fark edemeyen zımbırtı şöförlerle dolu... :)

(Tüm Söylediklerim kullanım açısından standartlara uygun sis farları için geçerlidir.Uygun olmayanlar için geçerli değildir.Bknz : xenonlu sis. )

Herneyse konuyu açıklığa kavuşturduğum kanaatindeyim.Allah kaza bela vermesin arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Sis farı kullanan embesillerden gına geldi.Lanet olsun gereksiz yere sis farı kullanan sürücülere

geçen gün arkadaş grubumuzla bir yere giderken bu şekilde yakan bir embesille tanıştım, verdiği cevap "arabamı güzel gösteriyor".
    "yakınca araban ferrarimi oluyor? millet arabana hastamı oluyor sanıyorsun" dedim kıpkırmızı oldu yol boyunca yakamadı... (aracı cordoba)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERG81 -- 22 Ocak 2012; 16:07:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERG81

quote:

Sis farı kullanan embesillerden gına geldi.Lanet olsun gereksiz yere sis farı kullanan sürücülere

geçen gün arkadaş grubumuzla bir yere giderken bu şekilde yakan bir embesille tanıştım, verdiği cevap "arabam güzel gösteriyor".
    "yakınca araban ferrarimi oluyor? millet arabana hastamı oluyor sanıyorsun" dedim kıpkırmızı oldu yol boyunca yakamadı... (aracı cordoba)

helal olsun bana denk gelmedi şöyle bir zaar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ERG81

quote:

geçen gün arkadaş grubumuzla bir yere giderken bu şekilde yakan bir embesille tanıştım, verdiği cevap "arabam güzel gösteriyor".

helal olsun bana denk gelmedi şöyle bir zaar

inşallah denk gelir, cevabı aldıklarında suratlarındaki eblek ifadeyi görmek güzel :)

• arkamdan gelen cok yaklastiysa veya far ayari bozuksa dikiz aynami yukari alip arka sis farini aciyom onun da gozune gozune girain diye. ikili ve kuvvetli yandiklari icin genelde careyi sivismakta buluyolar. bende arka sis farini hemen kapatiyom.
  • bende görüntü amacıyla sis farı taktırdım

ama yanlış anlaşılmasın yanmayan halinin görüntüsü, siyah kapaklar çok gözüme batıyordu ilk zamanlar bir iki yaktım şimdi follow me home dışında hiç açmıyorum.
  • HORT!!

Nasıl geldim buraya bilmiyorum. Ben sellektör evi nedir diye arıyordum, oradan sellektör'e, oradan sis'e, oradan da sis farına geldim. Ne alaka bende bilemiyorum.
    Madem geldim bir şeyler yazayım bari dedim.

Esenboğa Havalimanını bilen bilir, bol sislidir.
    Akraba gelmiş yurtdışından, eh esenboğa'da uzak hani, gidip alayım dedim. 10m önümü zor görüyordum yine de gittim.
    Tam havalimanından çıkıp ana yola girmiştim ki çevirmeye denk geldim. Pusu kurmuşlar resmen.
    Gayet temiz yüzlü, iyi biri gibi(!) duran abi ile geçen konuşmayı aynen aktarıyorum;

-iyi günler, evraklar lütfen.
    -Buyrun.
    -Yurtdışından mı geliyorsunuz?
    -Akrabalarım geldi, onları karşılamaya geldim. İlk kez geliyorlar buraya.
    (arkadakilere bakarak)
    -Hoşgeldiniz o zaman. Sisler niye açık?
    -Hımm?! (valla anlamamıştım)
    -Gelirken de gördük sizi sis farlarınız sürekli açık gidiyorsunuz. Neden?
    -E sis var!
    -Bir daha görmeyeyim.
    -Peki, kolay gelsin.

Adam öldürmüş kadar suçlu hissettim kendimi

• eski aracımda sarı sis farları vardı. bir gün yoğun siste işe yarayacaklar nihayet diyerek sisleri açtım. hiçbir işe yaramadığını görerek hayal kırıklığına uğradım sadece süsmüş meğerse. tamponu değiştirirken söktürüp çöpe attırdım.

Sis ve sis farı konsunda ne biliyorsunuz?
  • sis farlarının camında kaplama gibi bir şey mi var? normal bir sis farı turuncu yanmaz çünkü.

ayrıca, sis farı yere yakın olduğu için, sis perdesinin altından yolu aydınlatır ve görmenizi, görülmenizi sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

sis farlarının camında kaplama gibi bir şey mi var? normal bir sis farı turuncu yanmaz çünkü.

ayrıca, sis farı yere yakın olduğu için, sis perdesinin altından yolu aydınlatır ve görmenizi, görülmenizi sağlar.

resim temsili olarak eklendi. bayağı normal sarı renkli bir sis lambası takılıydı fakat hiç verim alamadım. ben de hayret ettim oldukça da iyi görünüyordu halbuki. gerçekten işe yarayan sis farı kullanıcılarının marka ve model belirtmeleri çok faydalı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

sis farlarının camında kaplama gibi bir şey mi var? normal bir sis farı turuncu yanmaz çünkü.

resim temsili olarak eklendi. bayağı normal sarı renkli bir sis lambası takılıydı fakat hiç verim alamadım. ben de hayret ettim oldukça da iyi görünüyordu halbuki. gerçekten işe yarayan sis farı kullanıcılarının marka ve model belirtmeleri çok faydalı olacaktır.

Sisli yağmurlu havalarda çok araç kullanıyorsanız, off-road tipi öneririm. Çok kaba durmayanları da var.
    Tavanda istemem dersen, Transformacion ürünlerine bir bakmalısın.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.