Şimdi Ara

Sistem acildiktan 4-5 sn. sonra reset

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldigim ASUS HD5450 ekran kartimi calisir durumdaki PC mi kapatip gerekli sekilde monte ettim. Power tusuna bastiktan sonra RAM
    sayma sesi gelmeden sistem reset atiyor. Reset attigini CD-Rom ve HDD nin sesinden anliyorum. Ekran kartini cikarip Onboard olarak da denedim sonuc yine ayni..

Sistem ozellikleri:
    - Winfast K8M890 anakart
    - AMD Athlon 4000+
    - 2Gb Ram

Denenmis yontemler;
    - CPU fani kontrol edildi, CPU termal macun yenilendi..
    - Anakart power kablolari kontrol edildi.
    - HDD & CD-Rom kablolari kontrol edildi.
    - RAM ler ayri ayri farkli slotlarda denendi ve baska bir RAM ile deneme yapildi.
    - RAM ler sokulup RAM hatasi sesi alindi. Slota RAM takildiginda sorun devam etmekteydi.

Supheli durumlar;
    - CPU fani ne hizli ne yavas donuyor, sanki BIOS' taki fan RPM ayarlari devreye girmiyor.
    - PC 2 defa res attiktan sonra herhangi bir tepki vermiyor bosta calismaya devam ediyor..

Konu hakkinda benim dikkat edemedigim ve gozden kacirdigim bir nokta varsa soylerseniz sevinirim. Sorunu cozemiyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun bıos kaynaklı muhtemelen ..Sistemde overclock var mı ? .. varsa defult ayarlarda deneyin ..Yoksa bıosu sıfırlayın yine .. Son olarak sistemin bıosunu güncelleyin ..Güncelse tekrar bıos atın yada bir önceki bıos sürümünü kurun ..
  • O kadar teknik bilgim yok.. Overclock yok makinamda.. Yeni BIOS nasil atarim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Winfast markası hakkında bilgim yok ..ASUS yada GİGABYTE yada MSI olsa yardımcı olurdum ... Anakartın markasını arama motorunda araştırıp kendi internet sitesinden bıos sürümlerine bakabilirsiniz.. Zaten tecrübeniz yoksa Bios update etme konusunda yardım almanızı öneririm ..
  • Güç kaynağın ( PSU ) kaç watt yani sistem için gerekli gücü sağlayabildiğinden eminmisin ? Bence güç kaynağın yetmiyor.
  • Görüş ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Uzay montaj yaptım sistem çalıştı, kasayı yalıtdım şuan herhangi bir problem yok.. :))
  • O zaman hayırlı olsun diyelim güle güle kullan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.