sagolsunlar iki amcam, pc ye format atmaya calismis, yarim kalmis, tekrar denemisler atip atamadiklarini onlarda bilmiyor ve suan acilista direk olarak biosa giriyor, ilk önce bios default ayarina getirdim, olmadi... sora bios pilini cikardim gene düzelmedi, sistem cdsi takip format atiyim dedim, boot bile edemiyorum, aciliyor makina, anakart logosundan sora direk biosa düsüyor, yardimlarinizi bekliyorum, simdiden herkese teşekkürler... unutmadan anakart üzerindeki parcalari tek tek cikarip denedim...
Bilgisayarın bu hale gelmesine 2 amcanın sebeb olduğunu sanmıyorum....Bios pilini çıkarttım demişsin biosun resetlenmemiş olma ihtimali olabilir.Eğer varsa Cmos clear jumperi ile deneyin...
bios pilini bi bes dakka filan beklettim ama, sifirlandimi bilmiyorum, Cmos clear jumperi nerde oldugunu bilmiyorum ama, şıh google göre anakart üzerinde bi jumpermis, onun yerini degistirmem gerekiyor herhal, sagolasin binbaşım...
arkadaşım geçen bi müşterimin başına da geldi aynı sorun baktım ki biosta cpu sıcaklığı 104 dereceye çıkmış cpu fanını değiştirdim ve sıkıntı düzeldi bi dene istersen derim geçmiş olsun