Şimdi Ara

Sistem alındı / AMD phenom II x4 965

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba daha önceden forumda kritiğini yaptığımız sistemi topladım, ilk izlenim çok performanslı çalıştığı yönünde.. 5-6 tane HD filmi aynı anda açtım zorlanma olmadı, bunun haricinde Need For Speed Shift oyununu 1920x1080 ve full detay ayarlarda oynadığımda hiçbir takılma yaşanmadı, kasa çok sessiz çalışıyor, ve kasa montajı çok pratik. Fiyat performans anlamında coolermaster'ın aşağıda modelini belirttiğim kasasını çok iyi buldum.

1. Gigabyte GA-770TA-UD3 anakart
    2. Amd Phenom II x4 965 Black Edition AM3 3.4 Ghz 8MB Cache 125w işlemci
    3. Sapphire HD5850 Toxic GDDR5 1GB 256bit DX11 ekran kartı
    4. 2x2 GB Kingston Hyperx Kit DDR3 1333Mhz CL7 XMP RAM
    5. Samsung 500GB 16MB SATA2 7200RPM HDD
    6. CoolerMaster Centurion RC-T05 650watt MidT ATX KASA
    7. Samsung 2494HS 23.6" SyncMaster 16:9 HDMI Monitör (50.000:1 Kontrast)
    8. Samsung SH-S223C Double Layer 22x SATA DVD Re-Writer

Monitör hariç, ürünler Vatan Bilgisayar'dan Worldcard ile 8 taksit'e bölünmek suretiyle alındı çünkü %18 KDV indirimi vardı.
    Vatan Bilgisayar'a ödenen 1765 TL / 8 Taksit.

Monitör Bimeks'ten alındı,
    Bimeks'e ödenen 600 TL / 12 Taksit

Toplam bedel 2365 TL (taksitli ve KDV dahil genel toplam)

Umarım bilgiler sizlere de ışık tutar

Sistemi toplamadan önce

Monitörümüz

İlk oyun denememiz, NFS Shift

1920x1080 çözünürlüğü bir de 46" ekranda denedik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simartem -- 28 Mart 2010; 15:18:33 >

• Hocam hayırlı olsun sistem gayet güzel olmuş, lakin Toxic fiyatı şişirmiş (650 TL) 100 TL civarı fiyatı şişirmiş...

Club 3D --- 580 TL ve direk bu fiyata bölünebiliyor (World karta) EXA'da, 70 TL kar edip işlemci için bir soğutucu alabilirdin yani ama neyse güle güle kullan
  • hayrlı olsun guzel olmuş
  • Centurion kasa süper olmuş, hastasıyım kutusunu görünce hemen tanıdım. Güle güle kullanın. Samsung monitörler için natural pro ve magictune programlarını kullanmanızı öneririm. Zevkinize ve odanın aydınlatmasına göre ayarlarsınız.
  • Gayet beğenfiğim ve f/p vir sistem. Hayırlısı olsun artık oyun testleri de yaparsın bizler için
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Hocam hayırlı olsun sistem gayet güzel olmuş, lakin Toxic fiyatı şişirmiş (650 TL) 100 TL civarı fiyatı şişirmiş...

Club 3D --- 580 TL ve direk bu fiyata bölünebiliyor (World karta) EXA'da, 70 TL kar edip işlemci için bir soğutucu alabilirdin yani ama neyse güle güle kullan

Üstadım, teşekkür ederim haklısın toxic fiyatı şişik olduğu konusunda, aslında internet avantajını kullanıp tüm parçaları en uygun fiyatla almak en iyisi ama monitörü başka yerden, sistemi başka yerden topladığım sırada (vatan + bimeks) bir de en uygun fiyatlısını alayım diye internet olayına girseydim heralde sistemi toplamak 1 haftayı bulacaktı. Örneğin hepsiburada sitesinde Samsung monitör beğenmiştim ama 30 mart'ta stoklara gireceği için alamadım. Hem fiyatı uygundu hem de özellik bakımından daha bi iyi gibi görünmüştü gözüme Samsung B2430H 24" Full HD HDMI ( http://bit.ly/9Z2vza ) KDV Dahil 490 TL gibi bir fiyattı ama sistemi bölük pörçük toplamak zorunda kalacaktım alamadım sonuçta, bir de %18 kdv indirimi biraz cezbediyor ve 3e 5e bakılmıyor, aslında bakmak lazım :)

Tekrar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simartem -- 28 Mart 2010; 15:25:53 >

• çok güzel bi sistem gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: SKIDROW

çok güzel bi sistem gerçekten

teşekkürler, sizlere daha iyileri nasip olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: simartem

quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Hocam hayırlı olsun sistem gayet güzel olmuş, lakin Toxic fiyatı şişirmiş (650 TL) 100 TL civarı fiyatı şişirmiş...

Üstadım, teşekkür ederim haklısın toxic fiyatı şişik olduğu konusunda, aslında internet avantajını kullanıp tüm parçaları en uygun fiyatla almak en iyisi ama monitörü başka yerden, sistemi başka yerden topladığım sırada (vatan + bimeks) bir de en uygun fiyatlısını alayım diye internet olayına girseydim heralde sistemi toplamak 1 haftayı bulacaktı. Örneğin hepsiburada sitesinde Samsung monitör beğenmiştim ama 30 mart'ta stoklara gireceği için alamadım. Hem fiyatı uygundu hem de özellik bakımından daha bi iyi gibi görünmüştü gözüme Samsung B2430H 24" Full HD HDMI ( http://bit.ly/9Z2vza ) KDV Dahil 490 TL gibi bir fiyattı ama sistemi bölük pörçük toplamak zorunda kalacaktım alamadım sonuçta, bir de %18 kdv indirimi biraz cezbediyor ve 3e 5e bakılmıyor, aslında bakmak lazım :)

Tekrar teşekkürler

Evet hocam, aslında tek yerin de avantajları var yani toplama ile uğraşmıyorsun, sorun olduğunda tek yere götürüyorsun vs... yani fazladan verilen miktarı da hem toplatma hemde servis bedeline giden bir para olarak düşünebiliriz tabi, işin içine vade de girince aslında yine de zarar etmiş sayılmayız. Tek tek sipariş etmeye ve de toplatma olayını da eklersek baya zaman alırdı...

Keyfini çıkarın hocam, salonda da oldukça şık bir görünüm olmuş

• yardımlarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkürler.
  • Öncelikle hayırlı olsun.
    HDMI ile mi görüntüyü kasada TV ye verdiniz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkinferno

Öncelikle hayırlı olsun.
    HDMI ile mi görüntüyü kasada TV ye verdiniz acaba?

teşekkür ederim. Monitör kullanımında da, TV ye bağlantı yaptığımda da HDMI kullandım.
  • arkadaşım işlemciye bir overclock çekermisin kaça çıkcağını daha doğrusu 4 ghz olarak stabil çalışıp çalışmadığını merak ediyorum.
  • Kasanın fiyatı gerçekten çok uygunmuş (215 TL şu anda)

teknofiyattan 650w'lık güç kaynaklarına baktım en ucuz 160TL'ye var.
    http://www.teknofiyat.com/?search=650w&altlimit=&ustlimit=

Kasayı 50TL'ye almış oldunuz, çok çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rextr -- 28 Mart 2010; 21:49:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoyalForce

arkadaşım işlemciye bir overclock çekermisin kaça çıkcağını daha doğrusu 4 ghz olarak stabil çalışıp çalışmadığını merak ediyorum.

Selam, işlemciye overclock @3.8 Ghz çektim stabilitede sorun yoktu, ancak montaj esnasında bir aksilik olmuştu termal macun ziyan oldu bu sebeple şu an soğutma sistemi olması gerektiği gibi değil. Isı anlamında güvenemediğim için 4.00'lara çıkartamıyorum, ama youtube'dan araştırdığınızda 3.9 ve 4.0 gibi stabil kullananlar var. Açıkçasını isterseniz, mevcut ekran kartı ile işlemci fabrika hızında olmasına rağmen (3.4) çok çok iyi çalışıyor, bu sebeple overclock ihtiyacı duymadım.
  • hayırlı olsun çok güzel bi sistem olmuş darısı başımıza...
  • quote:

Selam, işlemciye overclock @3.8 Ghz çektim stabilitede sorun yoktu, ancak montaj esnasında bir aksilik olmuştu termal macun ziyan oldu bu sebeple şu an soğutma sistemi olması gerektiği gibi değil.
    Macun ziyan olduysa da önemli değil, zaten azalıp inceldikçe işini daha iyi yapıyor. Senin işlemci bomba gibi kendi halinde de, 3.8ghz değil standart hızında veya 3.6ghz'de kullansan bile sınırsız çalıştırır sistemin geri kalanını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 28 Mart 2010; 22:19:24 >
  • Hayırlı uğurlu olsun kardeş güzel sistem...

Bende i5 750 li bir sistem toplayacağım bakalım ne zaman...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.