Lenovo Y750 sahibiyim. Bilgisayara Ubuntu kurmuştum. O zamandan beri, Ubuntu kurduğum bölümü Windows'ta göremiyorum. Recovery yaptığım halde windows Ubuntu'yu siliyor ancak Ubuntu'nun eskiden yüklü olduğu bölüm görülmüyor. Sanırım diskin uzantısı değiştiğinden dolayı. Ancak biçimlendirme yapmaya yada bölümü silmeye çalıştığımda da "windows bu diskteki sistem bölümünü biçimlendiremez" hatası almaktayım. Günümü yedi resmen.
Recovery denedim olmadı. Ubuntu ile girip NTFS yapmaya çalıştım, ntfs yok. FAT32 yapıp Windows'un görmesini sağlayacaktım ancak o da olmadı; Ubuntu kök dizin istiyor. XP kurup biçimlendireyim dedim kurulumdan o da olmadı, makinaya kurulmuyor, mavi ekran veriyor.
Bilgisi olan arkadaşlardan bir yol sunmalarını bekliyorum.
Bir şekilde ntfs çevirmeniz lazım.
Evet ama nasıl? :)
Acronis herhangi bir sürüm Tools menüsünden herhangi bir dosya sisteminde veya ham halde olan diskleri yeniden yapılandırabilirsin.
Acronis bu tarz bir program mı? Link verme ihtimaliniz var mı?
Acronis sistem geri yükleme tarzı birşey sanırım. Eğer öyle ise işimi görmesi pek mümkün değil. Uzun zamandır Ubuntu yüklü pc.de. Tekrar silip kurduğum zaman da olmuştu
Acronis disk yönetme, yedekleme ve geri yükleme (en basite indirgenmiş açıklaması) yazılımları üreten bir firmadır. Acronis ana sayfasından Disk Directör veya True İmage 2013 trial indirebilirsin.
Şu an programda görünürlüğü açısından değişiklik oldu. NTFS olarak değiştirdim ancak demo olması sıkıntı çıkarır mı? Key arayayım mı?
: )Herhangi bir şekilde illegal bir tavsiyede bulunmam mümkün değil. Bu tür işler yapan ücretsiz bir yazılım düşünüyorum. Sanırım HirenBootCd ücretsiz ve içinde bu tür araçlar bulunduran bir cd. Ayrıca Acronis ile ilgili genel olarak toplumda image alma (yedekleme) ve image'den yazma (geri yükleme) olarak iki yönü bilinir. Aslında Acronis Harddisk konusunda disk üreticilerin bile tercih etti bir yönetim yazılımıdır. Biz BT ve IT sektöründe Acronisin muhteşem özelliklerinden faydalanıyoruz. Özellikle Serverler üzerinde . Sizin yapmak istediğiniz aslında çok basit bir işlem . O yüzden herhangi bir acronis tarzı bir programlada yapabilirsiniz. Dediğim gibi HirenBootCd seklinde aratıp bu cd içindeki araçlarıda kullanabilirsiniz.
Şu şekilde oldu. Şimdi tekrardan recovery yapsam düzelir mi, yoksa HirenBootCd kurulumunu yapmam gerekir mi?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme