Şimdi Ara

Sistem boot olmuyor ekrana goruntu gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kasami degistirmek icin parcalari soktum dun, yeni kasada bilgisayari topladigimda sisteme hic bir sekilde goruntu gelmedi. Ayrica garip bir sekilde ekran karti fani sanki baslamaya calisiyormus fakat basaramiyormus gibi hizlanip yavasliyordu. Guc gelip gidiyor sonra tekrar geliyor gibiydi. Videosunu birakacagim assagiya dikkatli izlerseniz anlayabilirsiniz.

Parcalari temizleyip uzay kasa yaptim ramleri kontrol ettim statik elektrik aldim kablolari kontrol ettim hic bir sey yok. Basta HDD sisteme bagliyken denedim bir sey degismedi bende hdd ye zarar verir ve zaten alakasi yok diye denemelerimi suan hdd bagli degilken yapiyorum.

VGA cikisini anakarta verdim oylede alamadim goruntu fakat biosdan bir ayar yapilmasi gerekiyor olabilir onboard graphics icin o yuzden sorunlu anakart mi emin degilim.

Sorun anakart islemci veya ekran kartinda.

Anakartim M5A78L-M LX V2 islemci fx4100 ve ekran karti Hd7770

Video:
    https://m.youtube.com/watch?v=3J9IdoVPIsc&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakartin pilini söküp bir sure bekleyip takın bazen çözüm olabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

Anakartin pilini söküp bir sure bekleyip takın bazen çözüm olabiliyor

Denendi. Ise yaramiyor

• ekran kartı çift bios ise birde öyle dene.
    görüntü çıkışlarını farklı kablolar ile dene.
    ram yerlerini değiştir
    birden fazla ram varsa sırayla dene.
  • Ben bu sorunu power ile çözdüm başka bir power supply deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: brltpc

Ben bu sorunu power ile çözdüm başka bir power supply deneyin

Anakart gitmis yuksek ihtimal. Ekran karti ram ve HDD yi baska bilgisayarda denedik calisiyor. Islemci isiniyor power tusuna basinca ama anakart pasif

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: im.erer

quote:

Orijinalden alıntı: brltpc

Ben bu sorunu power ile çözdüm başka bir power supply deneyin

Anakart gitmis yuksek ihtimal. Ekran karti ram ve HDD yi baska bilgisayarda denedik calisiyor. Islemci isiniyor power tusuna basinca ama anakart pasif

benim cross check yapma şansım olmamıştı.. ailemin bilgisayarı arızalı olan. vizeler bitince cross check için amd tabanlı bir pc bulacağım arkadaş çevremden. sonuçları paylaşırım.
  • Benimde ole bir durum olmuştu işlemci pinleri ve bios chipte kısadevre vardı sorunu hallettım belki sızınde montaj sırasında bısey olabılır. denenecek seyler işlemci kontrol sok tak ram yuvalarını degış tek ram kullan power soket lerını kontrol et işlemci 12 volt girişi takılımı birde buzzer tak ses verırse dinle he birde pili sok clear cmos varsa jumper kısa devre yap anakartı tamamen elektrıkten ayır beklet tekrar çalıştır eger yıne olmuyr ıse servıs
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.