Şimdi Ara

Sistem boştayken bilgisayarın yeniden başlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar kullanılmadığı zaman, bir süre geçtikten sonra resetleniyor.
    Saatlerce karşısında oturayım veya bilgisayarı meşgul edecek bir program çalışsın resetleme olmuyor.

Hem Windows 7, hem de Windows 10 da aynı sorunu yaşıyorum.
    Windows 10 da webde dolaşırken veya herhangi bir şey yaparken rastgele resetliyor ama oyunlarda sorun yaşamıyorum.
    Windos 7 de ise sadece boşta beklerken resetleniyor.

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

MB : Gigabyte H97M-D3H
    İşlemci : I5 - 4590
    Ram : 2x4 GB 1866 Corsair Vengeance Pro
    SDD : Kingston 120GB (Windows 10/64)
    HDD : Samsung 750GB (Windows 7/64)
    PSU : Cooler Master 80Plus 750W
    GPU : Yok
    Olay 41, Kernel Power
    Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Sistem yanıt vermiyorsa, kilitlendiyse veya gücünü beklenmeyen bir şekilde kaybettiyse, bu hata oluşabilir.

Provider
      [ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
      EventID 41
      Version 2
      Level 1
      Task 63
      Opcode 0
      [ ProcessID] 4
      [ ThreadID] 8
      EventData
      BugcheckCode 0
      BugcheckParameter1 0x0
      BugcheckParameter2 0x0
      BugcheckParameter3 0x0
      BugcheckParameter4 0x0
      SleepInProgress false
      PowerButtonTimestamp 0

• oklawa kullanıcısına yanıt
    Anakartın biosu güncel mi ? değilse güncellemeyi deneyin.
  • Son versiyon (F7) yüklü.
    Herhangi bir ısınma sorunu yok makinede, 4 saatlik MEMTEST sonucunda RAM'ler de hatasız çıktı.
    Güç yetmeme gibi bir sorundan da kaynaklanmıyor, 750w güç kaynağı kullanıyorum, zaten güçten kaynaklı olsa oyunlarda yapardı sorunu.

Bu yazıyı başta win10 da yazmaya başlamıştım, linkleri tıklarken resetledi.
    Şuan Windows 7 de yazıyorum.

Windows10 da kullandığım ssd raporu da aşağıda, sorunsuz görünüyor.

Anakart/İşlemci kaynaklı bir sorun olduğu kanısındayım ama kaynağını tespit edemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oklawa -- 27 Eylül 2015; 17:01:54 >

Yalnız güç kaynağından da olabilir söyleyeyim o modeli birkaç kere daha yazmışlardı daha önce. Diyorsun ki o kadar oyun oynuyorum kapanmıyor vs. ama anlık bir sıkıntı yaratıyor olabilir. İşlemcide sorun olma ihtimali çok az, anakart olabilir ama tercih edilmeyen ara bir model almışsın.
  • İlgin için teşekkür ederim.

Sırf denemek için 36 saat boyunca oyun ekranını açık tuttum sorun olmadı. Oyunu kapattım, tarayıcı açtım çekildim bilgisayarın başından. Yarım saat sonra geri geldim sistem yeniden başlamıştı.

Kabahati hangi donanıma atacağımı çözemedim :)

Anakart yeni, işlemci yeni, yük bindirecek bir ekran kartı bile yok (onarımda)
    Güç kaynağını temmuz ayında servise yolladım test için, sorunsuz olduğuna dair raporla geri geldi.
    Hani overclock yapılacak bir makine de değil hatayı kendimde arasam.

Çözemedim.
    Farklı parça ile denenmesi şart dediğim gibi güç kaynağı biraz daha kolay hemen kasa dışında gerekli kabloları takıp, açıp yarım saat beklersiniz gene tekrar oluyorsa en zor iş anakartı denemek gibi duruyor.
  • Evde yedek bir güç kaynağım veya ana kartım olmadığı için deneme imkanım olmadı. İnternette derinlemesine araştırmalarım sonucunda Hasswell C6/C7 durum ayarlarından kaynaklanabileceğini değerlendirdim ancak normalde AUTO olan bu ayarları Enabled/Disabled yapmam sonucu etkilemedi.

Son olarak Power Loading ayarının bu sorunu çözebileceğini okudum ve AUTO olan bu ayarı ENABLED yaparak sorunu çözdüm, tekrar sıkıntı olursa başlığa yazarım.

BIOS / Power Management / Power Loading
    Enables or disables dummy load. When the power supply is at low load, a self-protection will activate causing it to shutdown or fail. If this occurs, please set to Enabled. Auto lets the BIOS automatically configure this setting. (Default: Auto)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Anakarttan demek çözmene sevindim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.