Şimdi Ara

Sistem boştayken kaç watt tüketir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sistem imzamdaki gibi aklıma takılan birşey var.Bu ay elektirik faturası biraz kabarık gelince daha da kafama takıldı.Ben sitelerden psu ihtiyacına bakınca yaklaşık 310 çıkıyor fakat bu değer herhalde yük altındaki değer değil mi?45w da monitör harcıyor yanı benim herhalde max tüketim 350 watt civarıdır.Merak ettiğimse ben geceleri pc yi download için açık bırakıyorum bazen o zaman tabiki pc boşta masaüstünde ve monitör kapalı oluyor.Peki acaba bu durumda enerji tüketimi ne kadar değişir.Yarı yarıya falan düşme ihtimali var mı?Birde eski bir makine var celeron onboard ekran kartı falan.Acaba download lar için onu mu kullansam diyorum.Mantıklı bir şeçenek gibi geliyor ama şu boştaki tüketimi çok merak ediyorum gerçekten.Yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim.

• 310w maximum cektiği güçtür. O değer boştayken düşer,yaklasık yarı yarıya diyeiblirz.
  • Burdaki (http://site.hardwarena.com/Video-Inceleme-Zalman-ZM-MFC3.html) incelemede E2160 ve 8800GTX ile boşta 160W civarı çıkmış. En önemli güç unsuru olan bu 2 parçayı sana uyarlarsak;

E2160 65W çekiyor, Phenom 2 X4 940 125W
    8800GTX 70W çekiyor, 4890 60W (boşta).

Toplama/çıkarma işlemi yaparsak senin sistemin boşta 210W çıkıyor. Tabi burda diğer bileşenlerin de önemi var, ben sadece incelemeye göre oran yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LUZz -- 18 Ocak 2010; 1:13:55 >
  • Ekran kartın boşta 60-70 watt gibi devasa bir güç tüketir.Eğer Cool'N Quiet açık ise işlemcinin tüketeceği 20 watt civarıdır.Diğer bileşenler çokta önemli değil.

Nerden baksan boşta monitör kapalı 100-110 watt güç tüketir.Ekran kartın örneğin HD5850 olsaydı 50-60 watt tüketirdi.Bir de PSU verimlilik olayı var ama hesaba katmaya değecek bir güç israfı olmaz bu seviye bir güç tüketiminde.
  • WinXp kullanıyorsan CoolNQuiet pek efektif çalışmıyor, Win7 veya Vista'ya geçebilirsin,çok daha başarılı işlemci kullanımı var.
  • bende win7 var şuan o dediğiniz olay nedir acaba pek bilgim yok bu konularda?Monitör max 45 watt çekiyor kapalı olduğunda 100-100 nasıl anlamadım?
  • Şimdi baktım bu Cool'N Quiet dediğiniz olaya yararlı bişeye benziyor.Nasıl yapıldığını anlatabilirmisiniz acaba ve de zararı olmaz herhalde değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Psu kaç Watt?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_153_setup.exe programını indir ve çalıştır, program açılınca CPU SPEED kısmına dikkat et, eğer Col'n Quiet aktif ise 800mhz civarı bir Speed'de olacak, voltaj da 0.95 filan olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

bende win7 var şuan o dediğiniz olay nedir acaba pek bilgim yok bu konularda?Monitör max 45 watt çekiyor kapalı olduğunda 100-100 nasıl anlamadım?

Windows XP'de işlemci güç tüketimi bütünleşik değil.Sürücü kurarak Cool'N Quiet aktif hale geliyor.Vista ve 7'de ek sürücü kurmadan güç seçeneklerinden "Dengeli" konumunda işlemci yüksüz durumda saat hızlarını düşürüyor.Gelişen teknolojilerle Vista ve 7 taşınabilir bilgisayarlarda pil ömrünü uzun tutmak için bileşenlerin daha verimli kullanılmasını sağlıyor.O nedenle az da olsa Vista ve 7 güç tüketim kontrol mekanızması olarak XP'den iyi.

Boştaki güç tüketim hesabını şöyle yaptım:
    Ekran Kart=60
    İşlemci=20
    Diğer Bileşenler=30(HDD,Anakart,Ram,Fanlar vs)
    ______________________________________+
    110 watt (farazi bir değer.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 18 Ocak 2010; 1:46:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

bende win7 var şuan o dediğiniz olay nedir acaba pek bilgim yok bu konularda?Monitör max 45 watt çekiyor kapalı olduğunda 100-100 nasıl anlamadım?

Windows XP'de işlemci güç tüketimi bütünleşik değil.Sürücü kurarak Cool'N Quiet aktif hale geliyor.Vista ve 7'de ek sürücü kurmadan güç seçeneklerinden "Dengeli" konumunda işlemci yüksüz durumda saat hızlarını düşürüyor.Gelişen teknolojilerle Vista ve 7 taşınabilir bilgisayarlarda pil ömrünü uzun tutmak için bileşenlerin daha verimli kullanılmasını sağlıyor.O nedenle az da olsa Vista ve 7 güç tüketim kontrol mekanızması olarak XP'den iyi.

Boştaki güç tüketim hesabını şöyle yaptım:
    Ekran Kart=60
    İşlemci=20
    Diğer Bileşenler=30(HDD,Anakart,Ram,Fanlar vs)
    ______________________________________+
    110 watt (farazi bir değer.)

değer böyleyse süper ötesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_153_setup.exe programını indir ve çalıştır, program açılınca CPU SPEED kısmına dikkat et, eğer Col'n Quiet aktif ise 800mhz civarı bir Speed'de olacak, voltaj da 0.95 filan olması lazım.

değerler dediğiniz gibi şuan müzik youtube msn vs açık olmasına rağmen.Anladığım kadarıyla oyunların etkisi büyük bu işte zorlayıcı oyunların.Boştayken çok enerji harcıyan bir makine değil herhalde

• İşlemci : İntel Dual-Core E5200

Bellek : Kingston 2 GB (2 x 1GB) DDR2 800 Mhz

Hdd I. : 500GB Seagate 7200.12 SATA2

Hdd II. : WD Scorpio Blue 250 GB IDE

Anakart : Asus P5KPL-CM

Ekran kartı : ASUS Radeon EAH 3650 256MB DDR3 (Şuan onboard)

Bu sistem boşta 72 watt harcıyor (sadece kasa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 18 Ocak 2010; 2:03:54 >

• krm-iks, bu program nedir, power supply'nin yardımcı programı mıdır ?
  • quote:

krm-iks, bu program nedir, power supply'nin yardımcı programı mıdır ?

kesintisiz güç kaynağının yazılımı
  • En iyisi bir güç tüketimini ölçen prizlerden almak, elimde onlarca konfigrasyon var, deneyip en iyisini seçmek lazım, gerçi geciktik biraz :)
  • quote:

En iyisi bir güç tüketimini ölçen prizlerden almak, elimde onlarca konfigrasyon var, deneyip en iyisini seçmek lazım, gerçi geciktik biraz :)

Watt ölçerde var. Tchibo dan almıştım "enerji ölçüm cihazı"

http://forum.donanimhaber.com/m_26021399/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

İşlemci : İntel Dual-Core E5200

Bellek : Kingston 2 GB (2 x 1GB) DDR2 800 Mhz

Hdd I. : 500GB Seagate 7200.12 SATA2

Hdd II. : WD Scorpio Blue 250 GB IDE

Anakart : Asus P5KPL-CM

Ekran kartı : ASUS Radeon EAH 3650 256MB DDR3 (Şuan onboard)

Bu sistem boşta 72 watt harcıyor (sadece kasa)

bendede var güç kaynağı ama cd falan vermediler sanırım powercom marka 1000 lik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mk4Ever. -- 18 Ocak 2010; 2:55:02 >

• @Mk4Ever.

hangi model ap mi a mı
  • krm-iks, forum içinde sanırım okumuştum, uygun fiyata almıştınız galiba, satmayı düşünürseniz alabiliriim:)
  • AP.Seninki gibi değeri görebileceğim bir yazılıp varsa yardımcı olursan sevinirim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.