Şimdi Ara

Sistem geri yükleme noktalarının zamanla yok olması...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar; elle sistem geri yükleme noktası oluştursam da, zamanla kendiliğinden bu noktalar siliniyor...
    Bazen usb'den virüs girdiğinde taratıp malware ile siliyorum;bu durumdan dolayı silindiğini düşünüyorm fakat bu durum çok nadir gerçekleşiyor yani benim malware ile detaylı bir tarama yapma durumum...İkinci olarak; sistem uykudayken elektrik gittiğinde yada voltaj düştüğünde tek click ile açılma durumu olmuyor;makina açılamıyor, çünkü olağan kapatma yaşanmamış oluyor,power tuşuna uzun bassam dahi kapanıp açılmıyor ve tüm elektriği kesip yeniden açtığımda ise yine geri yükleme noktaları silinmiş oluyor, ve tüm bunlardan sonra sistemi geri yüklemek istediğimde eğer bu saydıklarım gerçekleşmiş olmuş ise sistem geri yükleme yapamıyorum....

Bu durumlardan etkilenmeyen bir sistem geri yükleme noktası oluşturma şansım yada sistem geri yükleme noktasında oluşturduğum tarihleri güvenli bir yere kaydetme şansım var mıdır? uzun zamandır çözemediğim bir sorun bu hafta yine oldu,bilen varsa gerçekten duamı alırsınız,teşekkürler şimdiden....

• Sistem geri yükleme noktaları 90 günde otomatik olarak siliniyor diye biliyorum. Geri yükleme noktalarıyla ilgili söylediğiniz gibi bir ayar var mı bilmiyorum. Ancak geri yükleme noktaları yedeklenebiliyor. Şurada resimli anlatım var(İngilizce):http://www.ghacks.net/2010/05/09/how-to-backup-system-restore-points/
    Kısaca yazmak gerekirse:
    1-)Bir klasöre girip ALT tuşuna basın. Yukarıdaki Dosya, Düzen... menülerinden Araçlar>Klasör Seçenekleri>Görünüm sekmesine girin. Gizli sistem dosyalarını göster seçeneğini işaretleyip kaydedin.
    2-)C: System Volum Information klasörüne girip sağ tıklayın. Özellikler>Güvenlik yolunu izleyin. Devam deyin. Kullanıcı adınızı yazıp İsimleri kontrol et tuşuna basın. Tamam deyin. Artık kullanıcı adınız listede görünecektir.
    3-)Kullanıcı adınızı seçip bütün kutuları işaretleyin.
    4-)Ardından System Volume Information dosyasından geri yükleme noktalarınızı bulup güvenli bir yere kopyalayın.
    5-)Kopyaladığınız geri yükleme noktasını daha sonra kullanmak için bu klasöre koyup geri yükleme yapabilirsiniz.

Eğer Windows'a bağımlı bir yazılım kullanmıyorsanız LinuxMint kullanmanızı öneririm. En azından virüslerle uğraşmazsınız. Windows'a yanına kurabilir, şüphelendiğiniz bellekleri Mint'le açabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: merhaba50

Sistem geri yükleme noktaları 90 günde otomatik olarak siliniyor diye biliyorum. Geri yükleme noktalarıyla ilgili söylediğiniz gibi bir ayar var mı bilmiyorum. Ancak geri yükleme noktaları yedeklenebiliyor. Şurada resimli anlatım var(İngilizce):http://www.ghacks.net/2010/05/09/how-to-backup-system-restore-points/
    Kısaca yazmak gerekirse:
    1-)Bir klasöre girip ALT tuşuna basın. Yukarıdaki Dosya, Düzen... menülerinden Araçlar>Klasör Seçenekleri>Görünüm sekmesine girin. Gizli sistem dosyalarını göster seçeneğini işaretleyip kaydedin.
    2-)C: System Volum Information klasörüne girip sağ tıklayın. Özellikler>Güvenlik yolunu izleyin. Devam deyin. Kullanıcı adınızı yazıp İsimleri kontrol et tuşuna basın. Tamam deyin. Artık kullanıcı adınız listede görünecektir.
    4-)Ardından System Volume Information dosyasından geri yükleme noktalarınızı bulup güvenli bir yere kopyalayın.
    5-)Kopyaladığınız geri yükleme noktasını daha sonra kullanmak için bu klasöre koyup geri yükleme yapabilirsiniz.

Eğer Windows'a bağımlı bir yazılım kullanmıyorsanız LinuxMint kullanmanızı öneririm. En azından virüslerle uğraşmazsınız. Windows'a yanına kurabilir, şüphelendiğiniz bellekleri Mint'le açabilirsiniz.

Anlatılanı harfiyen yaptım aslında, ama özel izinlerde değiştirme tiki yok;ben tüm izinleri daha öncesinde almıştım değiştirmedim dolayısıyla ama özel izinlerde değiştirme şekli yok; bundan dolayı da sistem geri yükleme dosyasını takip edip görsem dahi bir yere kopyalayıp da yedekleyemiyorum çünkü izin vermiyor :/ araştırıyorum bakalım, ilginiz için gerçekten teşekkür ederim :)
    Linux ubuntu türevlerini denedim, hatta bir dönem xp win 7 ve ubuntu yan yana çalışıyordu,ama açıkçası istediğim şekilde kullanamadım;win'de kullandığım program ve oyunlardan dolayı sanırım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: lonelywarrior40

quote:

Sistem geri yükleme noktaları 90 günde otomatik olarak siliniyor diye biliyorum. Geri yükleme noktalarıyla ilgili söylediğiniz gibi bir ayar var mı bilmiyorum. Ancak geri yükleme noktaları yedeklenebiliyor. Şurada resimli anlatım var(İngilizce):http://www.ghacks.net/2010/05/09/how-to-backup-system-restore-points/
    Kısaca yazmak gerekirse:

Anlatılanı harfiyen yaptım aslında, ama özel izinlerde değiştirme tiki yok;ben tüm izinleri daha öncesinde almıştım değiştirmedim dolayısıyla ama özel izinlerde değiştirme şekli yok; bundan dolayı da sistem geri yükleme dosyasını takip edip görsem dahi bir yere kopyalayıp da yedekleyemiyorum çünkü izin vermiyor :/ araştırıyorum bakalım, ilginiz için gerçekten teşekkür ederim :)
    Linux ubuntu türevlerini denedim, hatta bir dönem xp win 7 ve ubuntu yan yana çalışıyordu,ama açıkçası istediğim şekilde kullanamadım;win'de kullandığım program ve oyunlardan dolayı sanırım :)

Oyunlar konusunda Steam sayesinde Linux tarafında oldukça büyük ilerleme kaydedildi. Ancak daha yolu var gibi görünüyor. O dosyayı Windows'ta kopyalamanız şart değil. Bir Ubuntu Mint Pardus vs. dvd'siyle veya usb bellekle kopyalayabilirsiniz. Bir Linux dağıtımını Usb'ye yazdırıp sistemi usb'den başlatın. Ardından System Volume Information klasöründeki dosyayı başka bir yere kopyalayın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lonelywarrior40

quote:

Kısaca yazmak gerekirse:

Oyunlar konusunda Steam sayesinde Linux tarafında oldukça büyük ilerleme kaydedildi. Ancak daha yolu var gibi görünüyor. O dosyayı Windows'ta kopyalamanız şart değil. Bir Ubuntu Mint Pardus vs. dvd'siyle veya usb bellekle kopyalayabilirsiniz. Bir Linux dağıtımını Usb'ye yazdırıp sistemi usb'den başlatın. Ardından System Volume Information klasöründeki dosyayı başka bir yere kopyalayın.

Evet aslinda cok mantikli;benim gördüğüm 2 ayri dosya var onlari suan bilgisayarimda bulunan diger bagimsiz win7 sisteminden diger tarafa girip de kopyalayabilirim aslinda;yada dediginiz gibi olabilir;teşekkür ederim :)
    Oyun konusunda evet ilerlemeler var;takip ediyorum ama epey yollari var dediginiz gibi,ubuntu kullanicilari her ne kadar israrla çalışsa da gelişmeler için her zaman problemler oluyor emulatörlerin de durumu ortada;keşke sorunlari cozseler de biz de rahat rahat kullansak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam bunlardan hangisi sistem geri yükleme dosyası, hangisini yedeklemeliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayhan -- 13 Mayıs 2015; 22:47:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayhan

hocam bunlardan hangisi sistem geri yükleme dosyası, hangisini yedeklemeliyim ?

Bunu anlamanın yolu başlat/aramaya, sistem geri yükleme yaz; sonra sistem geri yükleme noktası oluştur de; sonra oluştura girip bir tarih yaz yada nasıl bir başlık istiyorsan;sonra oluştur,bitirsin, o klasöre girince yani buraya attığın yerdeki klasöre girince de sağ tıkla bugünün değiştirme tarihine sahip klasörlerdir senin geri yükleme noktaların :) benimkilerde bugünün tarihleri var ,ben öyle buldum...tabi kopyalabiliyorsan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hakkaten kopyalamıyor :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayhan

hakkaten kopyalamıyor :(

Yukarıda arkadaşın söylediği şekil en garanti yol; benim de yazdıklarıma bak eğer bu durumları yapabilme imkanın varsa kopyalarsın :)
  • quote:

bilen varsa gerçekten duamı alırsınız,
  • quote:

quote:

bilen varsa gerçekten duamı alırsınız,

Allah razı olsun hocam ^_^ çoktan aldın bile duamı sen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.