Şimdi Ara

Sistem Güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,elimde aşağıdaki sistem var.Yaklaşık 8-9 ay kadar önce CPU,ram,anakart ve SSD alarak bu 4 yıllık sistemi güncellemiştim.Lakin diğer parçalar halen duruyor.Şuanda elimde bulunana ek olarak yeni bir sistem oluşturma durumum var.Dolayısıyla elimdeki malzemeleri alacaklarımla harmanlayarak orta seviye ve nispeten üst seviye iki sistem oluşturmak istiyorum.Kendi araştırmamı yapmadan önce sizlerin görüşlerini alarak daha bilinçli bir toplama yapmak istedim.

Core i5 4570 @3.2Ghz
    Msi Z87 G43
    G-skill 2x4GB DDR3 1600Mhz
    Zotac GTX260 AMP2!
    Corsair Force GS 128 GB SSD
    Silverstone 500 Watt PSU+Gigabyte ISOLO Kasa

Üstün olan sistemde şu parçalar sabit kalacak üzerine ekran kartı ve PSU+kasa eklenecek;
    Msi Z87 G43
    Core i5 4570
    G-skill 2x4GB DDR3 1600Mhz
    Corsair Force GS 128 GB SSD

İkinci sistem bu parçaları içerecek;
    Zotac GTX260 AMP2!
    Silverstone 500 watt PSU+Gigabyte ISOLO Kasa

İlk sisteme 1050 TL kadar harcamayı düşünüyorum.650 ekran kartı,400 kasa+psu şeklinde.
    Şuanki piyasada ekran kartı olarak GTX760 ve R9 280 olarak iki seçeneğim var sanırım.Sizce hangisini,neden tercih etmeliyim?Ek olarak kaç wattlık bir PSU almamı öneririsiniz?Crossfire ya da SLI gibi bir düşüncem yok.Ama ileride sistemi değiştirirken yeni PSU almak da istemiyorum.650 watt bronze+ işimi görür mü?

İkinci sistem güncel oyunların sıkıntısız çalışabileceği,profesyonel olmayan düzeyde çizim programlarının kullanılabileceği bir sistem olmalı.Açıkçası bu kısımda bütçe belirlemekte biraz zorlandım.Biraz boyumu aşıyor gibiyim.

650-700 TL gibi bir bütçe belirledim,mecbur kalmadıkça da arttırmayı düşünmüyorum;

WD 1TB Caviar Blue Sata 3.0 136 TL
    G-skill 4GB DDR3 1600Mhz 133 TL

Geriye 380-430 TL gibi bir rakam aralığı kalıyor.Oldukça basit,ucuz,uyumlu bir anakart ve üste kalan para ile fiyatına göre olabildiğince iyi bir işlemci almam gerekiyor.Bu konuda da önerilerinize ihtiyacım var.
    Buna ek olarak ikinci sisteme yeni bir GPU almak istesem şuan mevcut olan GTX260 AMP2! kartı değiştirmeme değecek bütçe ne olur?

Son olarak görüşlerinizi belirtirken sebeplerini de açıklarsanız mutlu olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Runaway  -- 4 Temmuz 2014; 18:47:46 >

• Uzun yazınca pek okunmuyor sanırım.Kısaltayım;

650 TL bütçe ile bir ekran kartı,
    400-420 TL gibi bir bütçe ile de CPU+Anakart alacağım.

Bu parçalar farklı sistemlerde kullanılacak.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sistem güncelleme
    7 ay önce açıldı
    İLAN GÜNCELLEME..
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.