Şimdi Ara

Sistem hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi günler, uzun bir zaman önce Vatandan topladığım bir sistemim var galiba sistemde ufak ufak yeniliklere gitmem gerekiyor ama bu konu hakkında pek bir bilgim yok yavaş yavaş değişmesi gerekenleri almayı düşünüyorum almadan önce nelere öncelik verip neler yapmam gerektiğini sormak istedim. Yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkürler.

Sistem şu şekilde:

Ram: RAM DDR3 8GB PC 1600 CL9 G.Skill KIT (2x4GB) 8GBXL RipjawsX

Ssd: Corsair 120GB Force 3 GT Serisi Sata 3.0 SSD (555MB Okuma / 515MB Yazma)

Anakart: ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) Anakart

Ekran Kartı: Powercolor HD7850 PCS+ GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı

İşlemci: AMD FX X8 8120 Soket AM3+ 3.1GHz 16MB Cache 32nm İşlemci

Kasa: THERMALTAKE ELEMENT T 700W MidT ATX SİYAH KASA

Monitör: Zalman ZM-M220W 22 inch Wide Trimon 2D/3D LCD monitor

Sistem bu şekilde ufak ufak birşeyler ekleyip biraz daha güçlendirmek istiyorum yorumlarınızı önerilerinizi bekliyorum. İyi forumlar.

• FX-8350 + ekran kartı yapabilirsiniz bence.Bütçeniz nedir?
  • Aynı ram belleklerden 2x4 şeklinde bir adet daha almak. Toplamda 16Gb olur. Ve ya sadece aynısında 4Gb alıp 12Gb yapmak.
    Daha sonra Rx 470 4Gb ekran kartı.
    Sonra da 1920*1080p Hdmi Ips Monitör.
    -------------------------------------------------

Eğer elinizde geniş bütçe var ve de komple sistem yenilemek istiyorsanız, net bütçeniz nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ikisini değiştirip performansi biraz daha arttirabilirmiyim butçe olarak kafamda henuz bişey belirlemedim ama bi işlemci için 500 olabilir eğer elimdekinide satabilirsem duruma gore değişir tabi ekran karti olarak nvdia donsem mi diye duşunuyorum
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    sistemi yenilemek istiyorum ufak ufak ama yani bir ay mesela işlemci değişmesi gerekiyorsa işlemci alırım diğer ay ekran karti vs bu arada monitor onermişsiniz şuan kullandiğim monitorun ne gibi eksileri var hocam ?
  • Eski bir sistem , rx 470 eklemek işinizi görürü gibi.Ram takviyeside yapılabilir.

Cpu değiştirmenizi çok tavsiye etmem am3 yavaş yavaş bitiyor.Ölü yatırım olacaktır.
  • General Darknes kullanıcısına yanıt
    hocam ekran kartini iyi birşey almadan önce sistemde değişmesi gereken başka şeyler var ise orta halli onlara yonelmek istiyorum mesela anakart ne kadar iyi şuan kullandiğim sizin onerdiğiniz ekran kartını alsam birde işlemciyi başka birşey ile değiştirsem anakartim ne kadar yeterli olur ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Hakkında
    9 yıl önce açıldı
    Ulaşım hakkında acil yardım.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sfoker kullanıcısına yanıt
    Hocam bütçene göre değişir durum.Evet iki parçayı da değiştirip performansı arttırabilirsin ama daha kapsamlı bir yenileme için anakartı da değiştirmen gerekicektir çünkü RAM için DDR4 desteklemiyor.
    Sizdeki monitör 1080p bile değil o yüzden. 1680*1050 çözünürlüğü var. Ekran kartından tam verim alamazsınız. Düşük çözünürlük kartı değil çünkü.

o zaman her şeyden önce değişime monitör ile başlarsam şuan ki kartımdan bile biraz daha mı fazla verim alırım ?
    Hayır. Şuanki kartınız zaten eski bir kart. :)
    Düşük çözünürlüğe sahip bir monitör ile Rx 470 ve üzeri ekran kartları kullanmak iyi değil. PErformans kısıtlıyor. Özellik ile işlemci pek iyi değilse. Fx 8120 o kadar da iyi bir işlemci değil. Max. Rx 470 ideâldir bu işlemciye. Ama düşük çözünürlük olduğu vakit; ekran kartı kendi işini hemen görecek. İşlemci arkadan gelecek somut örneklersek. Burada da kısıtlanma oluyor. Ekran kartı kullanımı aşağılarda seyreder. Düşük çözünürlükte alacağınız değerleri 1080p yüksek çözünürlükte de alabilecek iken düşük çözünürlüğe gerek yok. Hem ani takılmalar da olması mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 12 Mart 2017; 17:23:07 >
  • bende işte yavaş yavaş yenilemek istiyorum bu yüzden en temelinden mi başlamak gerekir yoksa direk ekrankartı alayim mi falan diye şey yaptim hocam :)
    Yani hocam ilk değişmesi gereken parça nedir o zaman?. Direk ekran kartından başlamak ne kadar verimli olur ki ? , ekran kartları çok çabuk yükseliş gösterebiliyor bu yüzden diğer parçaları sağlam alıp orta halli bir ekran kartı almak daha mantıklı olmaz mı sonrada güzel bir monitör ?
    Bu sistem üzerinde yapabileceğiniz belirgin değişiklik yok hocam zaten. DDR3 bir sistem bu. İşlemci değiştirip ne yapacaksınız? Yine bir Fx serisi am3+ işlemci alacaksınız. Çok mu artış göreceksiniz? Tabii ki de hayır. Tüm parçaları yavaş yavaş değiştirmeyi düşünüyorsanız anakart ve işlemciden başlayın o zaman. DDR4 sisteme geçersiniz. Ama bir yandan da dediğim gibi monitör+ekran kartı+8 Gb daha ram ile bir süre daha götürür sistem sizi.

Sizin ne kadar bütçeniz var?

Temelden gir hocam o zaman.

Intel i5-6500 işlemci + Asus Z170 A anakart + 16GB(2x8) DDR4 RAM çek.

İleride ekran kartı alırsın.
    hocam açıkcası genel olarak birden 2000 3000 veririm diyemiyorum ufak ufak almayı düşündüğüm için bir bütçe yok kafamda mesela ilk olarak anakartın değişmesi gerekiyorsa anakartı değiştircem sonra başka birşey vs diye gidicem çünkü sistem şuanlık çok vasat değil iş görür olduğu için 0dan yenilemeği düşünmedim açıkcası yavaş yavaş dediğim gibi anakart alırım ilk olarak mesela o anakart ram yaparim ilk once daha sonra işlemci ve ekran kartı gelebilir
  • şimdi ben önerdiğiniz ana kartı alsam ilk olarak işlemciyi daha sonra falan değiştirmek istiyorum mesela şuan elimde olan parçalarla uyum sağlama gibi bir sorunu olacak değil mi hocam o yüzden ana kart ve işlemci ram 3 ünü bir mi almam gerekecek , ekran kartı sorun çıkarmaz her halde ?
    Maalesef takıp kullanamazsınız anakartı çünkü işlemciniz ile uyumlu değil.
  • o zaman ana kart işlemci ve ram 3 u birlikte alınmalı ekran kartıda daha sonra o şekildemi olur hocam
    Evet hocam RAM ile birlikte almalısın çünkü sistemin eski DDR3 ve komple değişmesi gerekiyor.

Ekran kartı alınır daha sonra zaten sürekli değişiyor kart piyasası.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.