Şimdi Ara

Sistem Hazır Son Sorularım(6700K+GTX1080) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İleriye dönük almak iyidir tabi ama şu an en üst seviye dediğimiz donanımların 5 sene sonra ne olacağı belli değil, benim tavsiyem saglam bi işlemci alıp ilerki zamanlarda ekran kartı upgrade i dir. Mesela su an 1080p icin 970 yeterli bi kart 1 2 aya 2.elde fiyatları baya düşecektir, yeni gelecek amd kartlar da tercih edilebilir fiyatları makul seviyede olursa. Tabi karar sizin siz kullanacaksınız.
  • Yani haklısınız sanırım. Büyük ihtimal 1070 alacağım zaten 1080 biraz israf olacak. Ama şu dönemde bile 1080 nin bile fhd de 60 fps veremediği oyunlar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glitchy

Yani haklısınız sanırım. Büyük ihtimal 1070 alacağım zaten 1080 biraz israf olacak. Ama şu dönemde bile 1080 nin bile fhd de 60 fps veremediği oyunlar var.

Oyunlar da grafiksel olarak bi + vermeyip performansı baya düşüren gereksiz bazı ayarlar var onları açmadığınız sürece 970-980 gibi kartlar her oyunda 60fps verecektir. Bence ekran kartı ve monitörü 2. elden alın diger parçalar kaliteli olsun, mesela asus vn247h 1080p 60hz 1ms 2.elde 400tl ve aşşağısına bulunabiliyor ekran kartı fiyatları da baya düşecek. 4k ya uygun kartlar cikinca direk 4k ya geçin. Bütçenizi bilmeden yazıyorum da bütçe de önemli :). Tabi karar sizin gene.

• anakarti ve islemciyi dusurup 1440p monitor alirdim.60hz icin overkill bir ekran karti cunku o. 1440p de bile her oyunda +90fps veriyor. yok ben render yapacagim falan diyorsan ekran kartini 1070 alirdim ama gene 1440p ekranimi alirdim, gerisi fazlalik
  • Hocam bütçe 6.000 ben size şöyle anlatayım olayı.

Ben bu işe MSI notebookları görünce başladım araştırdım araştırdım ve aynı fiyata 2 kat performans almanın yolunun toplama olduğunu keşfettim araştırdım araştırdım 5.000 bütçeyle 970 sistem hazırladım onu alacaktım R390X gördüm onu alacaktım 980 gördüm dedim ki bir kez alacağım zaten az daha verip 6.000 tl ye 980 alayım dedim ama sonra şu lanet Pascallar duyuruldu

Sonra şişirdiler şişirdiler neden ben titan x den daha iyi bir kart almıyorum bu fiyata dedim(Tabi o zaman 3.000 tl değildi yahu 700$.3=2100 tl dedim hangi kafaysa )

Ama sonra 2.850 tl ye çıktı fiyatı ve umutlarım düşmüştü ki Allah vergisi amazonu keşfettim ordan hala alabileceğimi fark ettim fiyatı dolayısıyla ve biraz sıktım dişimi ve bir plan yaptım. Böyle çok pahalı parçaları baştan bir halledecektim ve geriye kalan eksik, yetim, gelişmemiş parçaları upgrade edecektim ve bu iki parçayı SSD ve Monitör seçtim hayatında SSD ve Full HD monitör görmemiş biri olarak (1366x768 ve 15,6" ekranla 5 yıldır yaşıyorum) bunları idare edebileceğimi düşündüm ki monitör yine Full HD olacaktı.

Zaten amacım böyle 4K lar 2K lar görmek değildi de sadece sistemimin uzun vadeli olmasıydı. Biraz overkill olacak görünüyor belki ama asıl amacım farklı yani.

Derken kafam GTX 1070'e de gitti çünkü özel soğutmaların çok pahalı olacağı düşüncesi sardı beni. Ama nasıl olacak göreceğiz.

• anakarttan düşüp ssd ye ve ram e veririm çok gereksiz o anakart...
  • Sizce tek fark OC mi ? Yani kalite ve sağlamlık yoksa tabi ki M5 veya Ranger alırım OC delisi değilim o kadar.
  • Glitchy kullanıcısına yanıt
    benim derdim anlatmışsın aynı ya :D ama ben 5500tl ye 980ti + 6700k hayali kuruyodum okul nedeniyle yaza bırakmıştım şimdide yeni serii duyruldu duruma göre bende 1070 e gidebilirim ama 1080p +1ms olayından vaz geçemiyorum uzun ömürlülük için..
  • Aynı durum
    Ozaman yeni gelecek olan amd lerden alıp (r9 480) arta kalan parayla 2-3 sene sonra ekran kartı upgrade i yapabilirsin, tabi gene sen bilirsin.

• şahsi olarak diyebilirim ki eğer aşırı ağır render işlemi almayacaksan 300 400 lira fazla verip i7 alma i5 6600k gerçekten iyi bir işlemci anakart olarak ben ranger aldım hdmi portunda sıkıntı vardı vatana götürdüm aynı dakka para iadem yapıldı ellerinde asus maximus viii GENE vardı 40 50 tl fark verip onu aldım mini atx ve geri kalan özellikleri ile ranger ile hemen hemen aynı sadece ram desteği 3733 mhz e kadar asus mu msi mı diye baya araştırdım fakat msi yerine asus'u seçtim baya baya daha iyi yorumları vardı (asRock z170 oc pro) modelini 750 ye alabilsem kesinlikle asRock 'u alırdım o yüzden asus dan şaşma amazondan 750watt GQ aldım 2 3 liralık bir power kablosu alman yeterli şu anda sistem aşırı sessiz çalışıyor 4 fan olmasına rağmen ekran kartını almadım bende duruma göre 1070 yada r9 480 yada 2x 970 kovalayacağım ssd olarak pny inan ki yeterde artar baya iyi performansı var ram olarakta amazondan vengeance 2x8 3k mhz alabilirsin

• Hocam büyük ihtimal şöyle yapacağım sistemi. M7 sebebim ise M5'e göre daha kaliteli malzemeler daha fazla faz sayısı daha kaliteli kapasitörler ve daha iyi sesinin olması. Açıkçası Asus ile çok arasında kalmıştım görünüş,özellik vb. her şeyi msi' da daha çok seviyordum ama önemli olan sağlamlık ve kalitesiydi. Ama msi'ın artık kaliteli işler yaptığını öğrendim o yüzden olumlu yorum da çok olunca bunu tercih ettim. Hocam sadece oyun değil malesef i7 alıp rahat edeyim diyorum.

Anakart: MSI Gaming M7 840₺
    Ekran Kartı: GTX 1080 (Amazon'dan alınacak.) 2500₺ (En fazla bu olmazsa 1070 devam)
    İşlemci: Intel i7 6700K 1200₺
    Bellek: Kingston HyperX Fury 8GB 2400MHz 110₺
    Soğutucu: Silverstone TD02-LITE 295₺
    HDD: WD 1 TB 7200Rpm 170 ₺
    SSD: (İleride alınacak.)
    PSU: EVGA 650 GQ (Amazon'dan alınacak.) 270₺
    Kasa: NZXT H440 500₺ (Bütçe yetmezse S340.)
    Monitör: ASUS VX228H 570₺

Toplam 6455₺

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam bence bu sistemi hdd ile darlamayın 240 ssd alın ileride harici olarak depolama gerekirse hdd alırsınız ve kasa için o kadar fazla vermeyin gereksiz gibi onun yerine 750 GQ evga alın gerçi 30 tl fark var 650 ile yinede size kalmış bir durum bellek olarakta yine corsair lpx leri tavsiye ederim zaten chrome filan derken sistem 3 gb filan yiyor harici işlemlerde sistem daha rahat etmesi açısından 2x8 almanız daha iyi gibi
  • RAM i 16 yapın derim.
  • Acımayın monitörü Asus MG248Q alın

• @Meliodas Hocam SSD'yi 2-3 ay sonra alacağım tak diye takılıyor zaten ya onu öyle yapayım dedim. 650 çok rahat yetecek ama belki onu da düşünebilirim. Kasa normalde S340'dı H440 çok manyak bir kasa gibi geldi ama sanırım biraz savurganlık olacak cidden onu değiştirebilirim. Belleği normalde corsair vengeance alacaktım ama kingston cl değerleri daha düşüktü ama rami 16 yapabilirim.
  • @The Rainmaker Sanırım öylesi daha doğru olacak.

@talhanuh43 Para verin alayım hocam . Güzel monitörmüş cidden.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.