Şimdi Ara

sistem icin yardim edermisiniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba dostlar aslinda ilk yola ciktigimda msi ge60 laptop almak vardi ama daha sonra masaustu toplamam yonunda cok fazla telkin alinca bi deneyeyim dedim
    uzun sure oyunlarda sorun yasatmicak bir pc olsun istiyorum aslinda cok fazla butcem yoktu ama abiminde destekleri ile 2300 tl civarina kadar ciktik onceliklerim arasinda monitor yok dandik bir monitor olabilir cunku monitoru sadece pc basinda otrurken kullanicam onun disinda 12 metrelik bir hdmi kablo ile pc yi tv ye baglayim kablosuz klavye mouse yardimi ile kasanan bagimsiz olarak salonda oyunlarimi oynamak istiyorum pek anlamiyorum pc toplamakdan o yuzden buyuk olasilikla cok sacma sapan bir pc toplamis olabilirim ama su kardesinize bi destek cikarsaniz gelismesi yada fuzuli olmus kisimlari soylerseniz sevinirim

anakart = ASUS M5A97 =197tl anakart

ıslemcı = AMD FX X6 6300= 258tl ıslemcı

ekran kartı = ASUS HD7970 DirectCU II TOP =963 TL(bu kart bu fiyatlara baska nerde var bulamıorum cidden hiç bir yerde ) ekrankartı

hdd =WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm =146tl hdd

ram = GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz=146tl ram

kasa = THERMALTAKE COMMANDER 700W = 229tl kasa

TOPLAM =1939 TL
    ne dersiniz bu parçalar bir araya gelirmi gelirse iyi çalışırmı eksik olan bir şey varmı yardımcı olursanız sevinirim birde ucuz monitör önerisi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: jrvirus

merhaba dostlar aslinda ilk yola ciktigimda msi ge60 laptop almak vardi ama daha sonra masaustu toplamam yonunda cok fazla telkin alinca bi deneyeyim dedim
    uzun sure oyunlarda sorun yasatmicak bir pc olsun istiyorum aslinda cok fazla butcem yoktu ama abiminde destekleri ile 2300 tl civarina kadar ciktik onceliklerim arasinda monitor yok dandik bir monitor olabilir cunku monitoru sadece pc basinda otrurken kullanicam onun disinda 12 metrelik bir hdmi kablo ile pc yi tv ye baglayim kablosuz klavye mouse yardimi ile kasanan bagimsiz olarak salonda oyunlarimi oynamak istiyorum pek anlamiyorum pc toplamakdan o yuzden buyuk olasilikla cok sacma sapan bir pc toplamis olabilirim ama su kardesinize bi destek cikarsaniz gelismesi yada fuzuli olmus kisimlari soylerseniz sevinirim

ekran kartı = ASUS HD7970 DirectCU II TOP =963 TL(bu kart bu fiyatlara baska nerde var bulamıorum cidden hiç bir yerde ) ekrankartı

TOPLAM =1939 TL
    ne dersiniz bu parçalar bir araya gelirmi gelirse iyi çalışırmı eksik olan bir şey varmı yardımcı olursanız sevinirim birde ucuz monitör önerisi :)

Dostum hiç kötü bir sistem toplamamışsın monitör için 400 TL ayıracağını varsayarakhttp://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-vx238h-23-vx238h-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64400 şu monitör işini fazlasıyla görür TVye falan da ihtiyacın kalmaz.Bence bu gün ekran kartı hariç bütün sistemi alıp stoklara girince de ekran kartını alırsan güzel olur.

• Gayet güzel bir sistem toplamışsınız,bir iki parçayı değiştirelim;
    Kasa olarak Corsair 300R+CX650 alın hocam.
    7970'in dar boğaz yapabileceğini düşünüyorum zaten bulamamışsınız 7950 alın.
  • Islemciyi 8320 ile degistirmeniz daha iyi olacaktir onun haricinde topladiginiz sistem yeterli veya islemci ayni kalsin karti 7950 alin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Kutup_Ayısı_ -- 26 Mayıs 2013; 19:17:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oozgur16

quote:

merhaba dostlar aslinda ilk yola ciktigimda msi ge60 laptop almak vardi ama daha sonra masaustu toplamam yonunda cok fazla telkin alinca bi deneyeyim dedim

TOPLAM =1939 TL

Dostum hiç kötü bir sistem toplamamışsın monitör için 400 TL ayıracağını varsayarakhttp://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-vx238h-23-vx238h-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64400 şu monitör işini fazlasıyla görür TVye falan da ihtiyacın kalmaz.Bence bu gün ekran kartı hariç bütün sistemi alıp stoklara girince de ekran kartını alırsan güzel olur.
    tv basında kullanmak ıstememın nedenı tamamen laptop kulturune alısmıslık yuzunden :) kolay kolay sabıt bıryerde takılabılecegımı sanmıyorum o yuzden 21 ınc 250-300 tl arası bır monitor alırım sanırım :)

• quote:

anlamadım pek 7950, 7970 den dahamı iyi bir kart ?

Hayır değil ama 6300'ün o ekran kartını sınırlandırmaması için Overclock yapmanız gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuh

quote:

anlamadım pek 7950, 7970 den dahamı iyi bir kart ?

Hayır değil ama 6300'ün o ekran kartını sınırlandırmaması için Overclock yapmanız gerekecek.

pekı 8320 aynı sorunu yaşarmıyım ?
    yani ya işlemciyi yukarı çek yada ekran kartını aşağı çek diyorsun doğrumu anladım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrvirus -- 26 Mayıs 2013; 19:28:21 >
  • quote:

Hayır,yaşamazsınız.
  • quote:

quote:

Hayır,yaşamazsınız.

işlemci değişiminde öyle çok büyük bir fiyat farkı yok yaklaşık 80 lira farkediyoru 8230 ile çok bir sorun yaratmaz benim için ama sorunum vatanın o belirttiği fiyata asus 7970 top modelini bulabilirmiyim stoklara girdiği zaman cunku heryerde 1100 -1200 arası fiatlar verilmiş
  • quote:

işlemci değişiminde öyle çok büyük bir fiyat farkı yok yaklaşık 80 lira farkediyoru 8230 ile çok bir sorun yaratmaz benim için ama sorunum vatanın o belirttiği fiyata asus 7970 top modelini bulabilirmiyim stoklara girdiği zaman cunku heryerde 1100 -1200 arası fiatlar verilmiş

Asıl soru stoğa girdiği zaman %30 indirim bulabilir misiniz.
  • quote:

quote:

Asıl soru stoğa girdiği zaman %30 indirim bulabilir misiniz.

aynen bende o anlamda sordum zaten
    bide Corsair 300R+CX650 320 tl civarı bi fiyat yapıyor yaklaşık 100 lik bir fark var ve 50 w düşük güçe rağmen sizce okadar farka değermi ?

• quote:

bide Corsair 300R+CX650 320 tl civarı bi fiyat yapıyor yaklaşık 100 lik bir fark var ve 50 w düşük güçe rağmen sizce okadar farka değermi ?

Ayrı ayrı almayın;
    http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/corsair-cc-9011014-600cx-carbide-serisi%E2%84%A2-300r-80plus-600w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=62264

• quote:

quote:

Ayrı ayrı almayın;
    http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/corsair-cc-9011014-600cx-carbide-serisi%E2%84%A2-300r-80plus-600w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=62264

Alıntıları Göster
    pekı 7970 +8230 ıcın 600 watt yetersız kalmazmı ?

• quote:

Evet biraz sınır bir değer ama Thermaltake'in de 700W olduğuna inanmıyorum CX600 daha iyi bir performans verecektir.
  • quote:

quote:

Evet biraz sınır bir değer ama Thermaltake'in de 700W olduğuna inanmıyorum CX600 daha iyi bir performans verecektir.

çok arada kaldım şimdi çünkü çok kilit bir nokta güç kaynağı özellikle yük altındayken pc öbür taraftan corsair ın 750 watt lık r400 versiyonu 350 tl ye gelio çok para :D
  • quote:

çok arada kaldım şimdi çünkü çok kilit bir nokta güç kaynağı özellikle yük altındayken pc öbür taraftan corsair ın 750 watt lık r400 versiyonu 350 tl ye gelio çok para :D

Ürün hakkında net bir bilgi de yok üretici sitesinde değerleri de kontrol edemiyorum seçim sizin:)
  • quote:

quote:

Ürün hakkında net bir bilgi de yok üretici sitesinde değerleri de kontrol edemiyorum seçim sizin:)

neyse önümde kredi kartımın hesap kesim tarihini beklemek için koca 1 hafta var :) nihai kararı düşünüp alırız :) bişey daha sorcam bu anakartın ekran kartı ada işlemci yada ramlerle vs uyumlu olmama gibi bir durumu olabilirmi o konudan hiç bakmamıştımda :D

• quote:

quote:

quote:

neyse önümde kredi kartımın hesap kesim tarihini beklemek için koca 1 hafta var :) nihai kararı düşünüp alırız :) bişey daha sorcam bu anakartın ekran kartı ada işlemci yada ramlerle vs uyumlu olmama gibi bir durumu olabilirmi o konudan hiç bakmamıştımda :D

Alıntıları Göster
    TT nin 700 watlık kasasını, FX 6300 ü ve 7970 i alabilirsiniz.
    Anakartı, overclock yeteneği ile bu yapıp, 6300 ü 4,5 yaptınızmı. darboğaz falan olmaz.

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-970a-ud3-970a-ud3-amd-970sb950-am3+-ddr3-2000mhz-(oc)-usb-30-sata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=63232

• quote:

Anakart gayet iyi hocam değişmeyin.
  • quote:

quote:

Anakart gayet iyi hocam değişmeyin.

Alıntıları Göster
    http://www.gold.com.tr/powercolor-hd7970-ekran-karti_u

yanlışmı görüyorum yoksa bu 7970in fiyatı niye böyle acaba? bu kart alınabilirmi ? fiyat bana çok iyi geldi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.