Şimdi Ara

Sistem ısı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni kurduğum masaüstü sistemim aşırı ısınıyor. Oyunlarda 70 ile başlayıp ilerledikçe 80 hatta 90 derecelere çıkıyor, kısa bir anlığına dahi olsa 100 dereceyi de gördüm.
    Aynı zamanda bilgisayar kasam da çok ısınıyor, üstü yanları ateş gibi oluyor.
    Bu konu ile ilgili intel'e de bir mesaj geçmiştim, intel çok umursamıyor, mavi ekran görmedikce veya sisteminiz kapanmadıkca önemsemeyin bu sıcaklığı diyor,Sistem ısı sorunu

Sizin konu ile ilgili önerilerinizi rica ediyorum, yani sistemi nasıl soğutabilirim?

Intel i7 7700k + Cooler Master X6 Air
    MSI Z270 Gaming Pro
    Corsair 16GB ram
    P100-700W cooler master bilgisayar kasası

Ayrıca bugün aşağıdaki fanı sipariş ettim, kasanın arkasındaki egzos fan ile değiştirip, arkadaki fanı da kasanın alt tarafındaki boşluğa monteliyeceğim, bakalım bir etkisi olacak mı..
    http://www.hepsiburada.com/cooler-master-excalibur-120mm-hiz-kontrollu-pwm-kasa-fani-r4-exbb-20pk-r0-p-BD303118

• Ekran kartı ve işlemci termal macununu yenileyin, dikkatli ve dengeli sürün. Kasa içi hava sirkilasyonunu iyi ayarlayın. Mesela ben Zalman Z3 Plus kasa kullanıyorum, İşlemci Soğutucum Cooler Master Hyper 212 Evo, kasada 12 cm lik 5 Adet fan var. Ama malum yaz aylarındayız ve havalar çok sıcak elimizden geldiğince soğutmamız gerekiyor kasayı.
  • bilgisayari yeni kurdigum icin islemci fanini da bayramda ozenle monte etmistim, islemci uzerine termal macunu ozenle cok kalin olmayacak sekilde heryerine yayarak surmustum.. yani macunu yenilemek bir fayda saglamayacaktir. Bende fan sayimi 3 e cikarttim ancak henuz yeni fani monte edemedim, belki bir iki fan takviyesi daha yapmam gerekebilir dediginiz gibi.. ama elimdeki bu guclu islemci faniyla bu kadar yuksek isilara cikmasi sasirtici gercekten..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.