Şimdi Ara

Sistem Isım Niye Bu Kadar Yüksek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus P5LD2 SE Anakart
    Ati 512 x1600 Ekran kartı
    Cpu sıcaklığım fan tam kapasite çalışırken 60 civari oluyor
    Anakart 42-45 Arasi
    Harddisk de 42-45 Arasi
    Cpu Yüklenmediğim Zamanlarda Belirgin Halde Sıcak Nedeni Ne Olabilir Fan Biraz Dandik Duruyor Benim Alırken Dikkat Etmemiştim Küçüktüm
    Yada Macun Kötü Olabilirmi
    Bir iki ss koyiyim fan ve sistemle ilgili
    Bu Sistemceğizim

Buda Fanceğizim

Fana Dikkatli Bakın Beyler Kenarindaki küçük kollari cevirince yerinden cikiyor ama tamamen sökülmüyor başka bi yerden anakarta bağlı mı anlamadım yada anakartin diğer yanindan vidalimi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pnomecasous -- 20 Temmuz 2008; 18:44:13 >

• Kasanın ıcı cok karısık yeterınce hava akımı olmuyor olabılır ama sıcaklıklar cok yuksek degıl bır sorun yaratmaz.
  • İşlemci hariç diğer sistem bileşenlerinizin ısı değerleri güzel.

Termal macun kötü ve kurumuş olabilir. Tazelemek işe yarayacaktır. Ama ben yinede bu sıcaklarda stok fanlardan birşey beklemeyin derim.

Egsoz fanınızı içeri üfler şekilde takmışsınız. Daha iyi performans için egsoz fanın mutlaka dışarı üflemesi gerekir.

Tamamen sökülmüyor derken neyi kastettiniz? Kolları çevirip çektiğinizde yerinden çıkması gerekiyor. O sistem fanlardan daha önce kullandım.

Ayrıca kasanızın uzakta kalan kapağını açık bırakıyorsunuz sanırım. Bu her ne kadar dışardan temiz hava geliyor, daha az ısınır parçalar gibi görünsede, kapakların kapalı olması her zaman için daha iyidir. İçeride tam bir sirkülasyon oluşur. Tabii önde hava alacak yeri varsa.
  • dün gece söktüm abicim macun kül olmş dökülüyor birazdan cıkıp macun alıcam fanda pek beğenmedim cok kötü ya elimle daha iyisini yaparım o derece
    egsozu ters takmışım farkında değilim cpu a yüklenince 75 + cıkmaz saniyordum 85-86 ları gördüm şartelden indirdim cpu havale geçirmiştir heralde 2-3 günde anca kendine gelir
    1 tane kasanin yanina dışarı üfleyecek bir tanede ön tarafa içeri hava üfleyecek fan almayı düşünüyorum iyi mi olur ?
  • Evet iyi olur. Ön fan dışarıdan temiz hava alacak, arka ve yan fan da dışarı atıcak.
  • Babam İlla Bilgisayari aldiğimiz yere gitti adam orjinal fani iyi gerek yok falan dedi abi o kadar borulu morulu iyi fanlar var 30-40 ytl ye bundan 2 kati iyisini aliriz babam bilgisayarciya inanior her seferinde anlatamıyorum adama.
    bios a girerken pc şifre sormştu bios pilini söküp takcam babam pc ciyi aradi böle böle diye adam format atmamız lazım falan direk para yontma peşinde
  • Egzos fanının yönü ters

macun almadıysan sürmesi kolay performanslı bir macun

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=28345

eski macunu aseton ile temizle ve macunu iki tarafada (cpu ve soğutucu) çok incecik yay
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pnomecasous

Babam İlla Bilgisayari aldiğimiz yere gitti adam orjinal fani iyi gerek yok falan dedi abi o kadar borulu morulu iyi fanlar var 30-40 ytl ye bundan 2 kati iyisini aliriz babam bilgisayarciya inanior her seferinde anlatamıyorum adama.
    bios a girerken pc şifre sormştu bios pilini söküp takcam babam pc ciyi aradi böle böle diye adam format atmamız lazım falan direk para yontma peşinde

o bilgisayarcıdan uzak durun. ne bir parça nede bir servis alın. tam kazıkçıymış. alahtan sizin bilginiz varda bu tarz kazıkçıların kurbanı olmamışsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.