Şimdi Ara

Sistem iyi ancak kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARkadaşlar sistemim aşağıdaki gibi ancak lol ü 20 fps
    coh1 i 15 fps
    coh 2 yi 7 fps
    call of duty mw 2 yi 40 fps de açıyor
    oyunlar inanılmaz kasıyor oynanmayacak hale geliyorlar
    sizce problem ne ne yapmalıyım
    bu arada güncellenebilecek BÜTÜN driverleri güncelledim
    yardımlarınızı bekliyorum
     Sistem iyi ancak kasıyor Sistem iyi ancak kasıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 44568 -- 22 Ocak 2015; 18:43:37 >

• Hwmonitor programını bu linkten indirip kurun. Boşta ve yükte (yük için afili bir oyunu veya passmark95 gibi bir test programını en az 20 dakika çalıştırın) olmak üzere iki farklı durum için ekran görüntüsü alın..

Hdtune programını bu linkten indirin. Benchmark, health, errorscan, speed map testlerini yapıp ekran görüntülerini alın..

Görev yöneticisinden işlemler, performans ve kaynak yöneticisine ait ekran görüntülerinide alıp hepsini gönderin durumu bir değerlendirelim..

• Buyrun Hocam Sistem iyi ancak kasıyor Sistem iyi ancak kasıyor Sistem iyi ancak kasıyor Sistem iyi ancak kasıyor Sistem iyi ancak kasıyor Sistem iyi ancak kasıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 44568 -- 27 Ocak 2015; 20:59:45 >

• Bu kadar karışık göndermeyi nasıl başardınız hem merak ettim hemde imrendim desem yeridir...

Bir sıkıntı var gibi görünüyor, bazen veriler pek sağlıklı olmuyor o nedenle ikinci bir program ile bakalım. Aida 64 adlı programı indirin, BİLGİSAYAR sekmesini açın ALGILAYICI kısmını açıp burada ki mevcut tüm bilgilerin ekran görüntüsünü alıp gönderin. Tek parça ekrana sığmazsa iki parça halinde çekip gönderin ancak tam olsunlar lütfen...

Sıcaklıkla ve voltaj değerleri ile ilgili ciddi sorunlarınız var aida64 ile bir kez daha kontrol edelim ve netliğe kavuşturalım. Yüklerken haberdar et özelliğini kullanırsanız benimde haberim olacaktır, yoksa her yazdığım konuya tek tek girip bakamıyorum..

NOT: Aida 64 hwmonitor gibi değerleri hafızaya almaz, anlık verileri gösterir. O yüzden aida 64 ile ekran görüntüsü alırken.
    1. Bilgisayarınızı sabah ilk kullanımda açtığınızda aida 64 ile değerlerin olduğu sayfanın ekran görüntüsünü alınız. burada maksat açılış sıcaklığı ve yüksüz olarak voltaj değerlerinin ne durumda olduğunu görmek. O yüzden sabah diyorum ki uzun bir süre bilgisayar kullanılmamış olmasına dikkat ediniz.
    2. Aida 64 programını açın ve açık olarak bekletin. Yüksek konfigürasyon ihtiyacı duyan bir oyun veya passmakr95 gibi test programlarından birini en az 20 dakika çalıştırınız. Programları kapatmadan ALT+TAB kombinasyonu ile masa üstüne çıkıp aida 64 ile algılayıcı sayfasının ekran görüntüsünü alınız.

EDIT1: Hdd nizin health sekmesinde fiziksel hasara dair bir veri geçmemiş durumda görünüyor ancak onunda sıcaklıkla ilgili sıkıntıları var. Errorscan yaparken START butonun altındaki SPEED MAP testinide yapmanız olumlu olur. Vaktiniz varsa yeni bir test yapın, yoksa çok da önemli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 27 Ocak 2015; 22:22:01 >

•  Sistem iyi ancak kasıyor
     Sistem iyi ancak kasıyor@dopac34

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 44568 -- 27 Ocak 2015; 22:30:45 >

• İşlemci için o değerler doğru ise işlemci aşırı sıcak çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam peki ne yapmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 44568

hocam peki ne yapmalıyım

Termal macunu degistirin kasa icini detayli temizleyin bu siclik degerlerinde kullanabiliyo olmaniz mucize :) ayrica fanlari kontrol edin calismiyor olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanıcı adımı haberdar et kısmına yine eklememişsiniz.

Orada da açıkça görüldüğü üzere sıcaklık değeri coşmuş. Ancak aynı resimden 2 adet çekip göndermişsiniz nedenini anlayamadım. Bir tanesi sabah ilk açılışta diğeri de yükte 20 dakika çalıştıktan sonra olmalıydı ya pek öyle olmamışlar..

Bu bilgisayar ilk açılışında afili bir oyun çalıştırıldığında kapanma gibi bir sorun yapıyor mu?

Boşta ve yükte ekran görüntüsü almadığınız için fanların performansı hakkında bir fikrim yok o yüzden değişip değişmeyeceğine kendiniz karar verin. Muhtemelen işlemci termal macunu artık işlevini yitirmiş bu durumda kesinlikle yenilenmesi şart. Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.