Ayarları biostan bu şekilde değiştirdim.Fakat makine açıldıktan bir süre sonra kendisi donup kalıyor.Sorun ne olabilir.Diğer voltaj değerleri otoda kaldı ellemedim.Onları da mı değiştirmeliyim?Bİlmediğim için ellemedim bilenler varsa o değerler ne olmalı?Ekran kartıyla alakalı bi sorun olabilir mi yani ekran kartına da mı oc yapılmalı...
Yok mu bi yardım edecek....
ekran kartından değildir. ramlerin ddr kaç normalde. cpu nedir tam olarak. ben ram olarak tahmin ediyorum. timingleri yükselt biraz bide öle dene
ramlar ddr2 667 timigleri nasıl yükseltebilirim tam olarak bilmiyorum...
chipset diye başlayan bi bölüm vardır bıosta advanced kısmında oraya girecen dram timing vs. gibi bişe olması lazım enabled seçilidir onu disable yapıcan açılacak seçenekler. senin anakartınının bıosunu tam olarak bilmediğim için anca bu kadar tahmin yürütebiliyorum. p5b deluxe vardı bende bu şekildeydi az çok aynıdır heralde.
Tamamdır şimdi...Ram Timiglerini değiştirdim 5-5-5-15-5-42 yaptım ve diğer voltaj ayarlarını değiştirdim.Şu an Cpu Frekans: 380 Ram Frekans: DDR2 760 ta.Sistemde hiçbir kilitlenme yok.Oyunları son ayarlarda açtım kitlemedi ve masaüstü sıcaklığı Cpu: 37 derecede.Şu an 3.04 de stabilim. Fakat cpu frekansını 450 ye getirip ramleri 900 yaptığımda sistem açmıyor.Sanırım bu PSU ile fazla kasmamak lazım (300 watt Asus)
300 watt sa fazla uğraşma ben 400 watt ı aldım elime geçen gün valla pat diye patladı
300W düşük sakata gelme kardeş sistemine yazık olmasında
Walla şu an için bi sorun yok cpu da ısınma yok bu psu nun yetmiceği anlamına gelmiyo tabi ama ilerde bi sorun çıkarır mı sizce?
Arkadaşlar size hak vererek overclock işlemini durdurdum çünkü 300 wattlık bi psu ya bu sistemi emanet edemezdim haklısınız.Faka şöyle bir durum var.Yukarıda da yazmıştım sistem 37 derecelerde geziyodu daha sonra sıcaklık 40 derecelere falan çıkmaya başladı ve o/c yi kapattığım halde şu an cpu masaüstü sıcaklığı 45 derecelerde geziyo bunun sebebi ne olabilir sizce???
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme