Şimdi Ara

Sistem Nasıl Sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süredir forumu takip ediyorum.Kafama ve bütçeme göre bir sistem oluşturdum.Fazla tecrübeli olmadığımdan size bir danışayım dedim.Yeni tavsiyelere açığım.Kasa max 2000 tl olacak. yorumlarınızı bekliyorum....

https://store.donanimhaber.com/d3/46/cc/d346cce09340d43b11ce92e5346789e8.jpg
     Sistem Nasıl Sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: suloman83

Bir süredir forumu takip ediyorum.Kafama ve bütçeme göre bir sistem oluşturdum.Fazla tecrübeli olmadığımdan size bir danışayım dedim.Yeni tavsiyelere açığım.Kasa max 2000 tl olacak. yorumlarınızı bekliyorum....

https://store.donanimhaber.com/d3/46/cc/d346cce09340d43b11ce92e5346789e8.jpg
     Sistem Nasıl Sizce?

Tek modül 8 GB ram alınmaz. Alınsa da 2x4GB kit ramin performansını vermez.

Şununla değiştirin gerisi AT gibi sistem.

G-Skill RipjawsX 2x4GB 1600MHz CL9
    200TL Vatan'da Haftasonu.

• kedi bedri kullanıcısına yanıt
    İlerisi için tek slot daha iyi olur diye düşünmüştüm.Ayın 15'inde ilk maaşım yatacak inşallah o zaman alacağım.Tavsiyeniz için teşekkürler...
  • suloman83 S kullanıcısına yanıt
    Bir de Vatan haftasonu indirimi olunca bu 2400 küsür fiyattan mı düşecek yoksa bu indirimli fiyat mı? onu pek anlayamadım
  • quote:

İlerisi için tek slot daha iyi olur diye düşünmüştüm.Ayın 15'inde ilk maaşım yatacak inşallah o zaman alacağım.Tavsiyeniz için teşekkürler...

Yok kimse tek slot rami 8 GB önermez. Kit daha sağlıklı çalışır. Performansı daha fazla oluyor. Zaten minimum 2 seneye kadar 8 Gb üstü lazım olmayacak oyunlar falan için. Gidişat bunu gösteriyor. Crysis 3 bile ben 4 GB Ram'le taş gibi çalışırım diyor.

Evet %25 İndirimli fiyat 2.400 küsür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kedi bedri

quote:

Yok kimse tek slot rami 8 GB önermez. Kit daha sağlıklı çalışır. Performansı daha fazla oluyor. Zaten minimum 2 seneye kadar 8 Gb üstü lazım olmayacak oyunlar falan için. Gidişat bunu gösteriyor. Crysis 3 bile ben 4 GB Ram'le taş gibi çalışırım diyor.

O zaman bunu biraz düşürmek gerekecek 2000-2250 bandına düşürmek için hangi parçadan kısmalıyım sizce?

• Renden almicaksin galiba o yuzden islemci 8320 olsun. Gerisi zaten guzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu sistem uyumlu mu?
    10 yıl önce açıldı
    Sistem sizce nasıl?
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishCovboy

Renden almicaksin galiba o yuzden islemci 8320 olsun. Gerisi zaten guzel.

Evet almayacam Oyun amaçlı olacak.
  • quote:

quote:

quote:

O zaman bunu biraz düşürmek gerekecek 2000-2250 bandına düşürmek için hangi parçadan kısmalıyım sizce?

İşlemciyi 8320 yap.
    GPU'yu: ASUS GTX660 Ti DirectCU II GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
    Artan para ile istesen Cooler Master Hyper 212x al.

7870XT'den biraz daha üst bir ekran kartı bu.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx660-ti-dc2-2gd5-gtx660-ti-directcu-ii-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=61900

• quote:

quote:

quote:

quote:

İşlemciyi 8320 yap.
    GPU'yu: ASUS GTX660 Ti DirectCU II GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
    Artan para ile istesen Cooler Master Hyper 212x al.

7870XT'den biraz daha üst bir ekran kartı bu.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx660-ti-dc2-2gd5-gtx660-ti-directcu-ii-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=61900

Tamamdır şimdi bütçeye daha uygun oldu yoksa klavye, mouse, hoparlör, monitör derken 3000 tl ye yaklaşıyordu.Umarım performans açısından çok fark etmez.

• suloman83 S kullanıcısına yanıt
    Tamam bi GTX760 kadar performans veremez GTX660. Çünkü 760'ın rakibi Sapphire HD7950 3GB 384bit.
    Ama 7870XT gibi bir kartı geçmek de her yiğidin harcı değil. İyi bir seçim olacak.
    Hocam tek slot ile dual farkı ev kullanıcısı için birbirinden farklı değildir. ram bazlı bir kaç test programı ile anlaşılmayacak kadar ufak fark yaratır okadar...
    8 gb tek modül daha ucuza geliyor aslında alına bilir...
  • İş yükünü paylaşma durumu ve ısıyı göz önüne alırsak Kit daha mantıklı geliyor bana hep.

Şuana kadar sürekli Kit kullandım. Hiç memnuniyetsizlik yaratmadı bana.

Harici tek modül kullandıklarım da oldu. Onlarda da sıkıntı çektim diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedi bedri -- 6 Eylül 2013; 23:03:22 >
    bide eskiden 2x4 ramlerde tek slot 8 gb dan ucuza geliyordu mesela kit hertürlü avantajlı oluyordu ama şimdi tek daha avantajlı fiyat konusunda sanırım arz talep meselesi.. ben ram aldıgım da bu fiyatlar olsaydı tek slot alırdım ne yalan söyliyim ...
    ocak 1 de aldıgım 110 2x4 8gb g-skill ram şimdi olmuş 200 lira ozaman 200 civarına 16 gb alabiliyordum keşke onu alsaydım diyorum şimdi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 6 Eylül 2013; 23:08:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

bide eskiden 2x4 ramlerde tek slot 8 gb dan ucuza geliyordu mesela kit hertürlü avantajlı oluyordu ama şimdi tek daha avantajlı fiyat konusunda sanırım arz talep meselesi.. ben ram aldıgım da bu fiyatlar olsaydı tek slot alırdım ne yalan söyliyim ...
    ocak 1 de aldıgım 110 2x4 8gb g-skill ram şimdi olmuş 200 lira ozaman 200 civarına 16 gb alabiliyordum keşke onu alsaydım diyorum şimdi :)

O arz talepten daha çok dolar kıvraklığı hocam. Bir de Vatan ta ta ta tannnn farkı.
    dolar 8gb da da dolar hocam ne fark ediyor 2 side dolarla geliyor :) tel modül geçmiş artık dual kitler... hele eksene baktım 220 diyor 4x2 liğe :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

dolar 8gb da da dolar hocam ne fark ediyor 2 side dolarla geliyor :) tel modül geçmiş artık dual kitler... hele eksene baktım 220 diyor 4x2 liğe :)

O Vatan'ın tuzunu da geçmiş.

Ama Vatan'da dolar kuru aynı olmasına rağmen 2 gün arayla fiyatta 0,10$ artışa şahit oldum.
  • Hocam son bir de monitör tavsiyesi alayım???
  • quote:

işlemci FX8320
    ram 2x4gb gskill ripjawsx
    ekran kartı 7950

quote:

Hocam son bir de monitör tavsiyesi alayım???

ASUS
    21.5" VS228H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    347 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 6 Eylül 2013; 23:24:29 >
  • oha for

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.