Şimdi Ara

SİSTEM ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde buraya bir liste vermiştim ama pek öneri alamadım
    Benim hem oyun oynayıp hem grafik işleriyle uğraşacağım bi sisteme ihtiyacım var
    3000 lira bütçem var eksen bilgisayardan alıcam, hem photoshop,illustrator gibi programlar
    hem after effects gibi programlar hemde cubase reason gibi programları çok iyi derecede
    çalıştırabilecek hemde oyun oynayabileceğim bir bilgisayar önerisi olursa memnun olurum.
    NOT: OVERCLOCK YAPICAM. Bu kasaya kurucamhttp://www.eksenbilgisayar.com/Store/ProductDetails.aspx?productID=104461

• Monitör olmayacak sistemde. upp
  • alternatif

SİSTEM ÖNERİSİ
     SİSTEM ÖNERİSİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hugues de Payen -- 28 Mart 2015; 3:24:50 >

• Hugues de Payen kullanıcısına yanıt
    After Effects, Illustrator bunlar CUDA destekli programlar.
  • Emreth E kullanıcısına yanıt
    hocam zaten bütçeyi aştık.ayrıca nvidia ile daha iyi performans göstermesi, amd ile kötü performans gösterecek demek değil.
    Cuda destekliden kastım; Illustrator'da AMD ekran kartı kullanılamıyor GPU Performance özelliğini açamıyorsunuz bile. After Effects'te ise programı açar açmaz size uyarıda bulunuyor.
    Sende CUDA destekli bir kart yok o işleri de senin işlemcine yükleyeceğim deyip fazlasıyla ağır çalışıyor. Kendimden biliyorum özellikle detaylı bir işle uğraşırken bir frame'i bile dakikalarca beklettiğinden yarıda bıraktığım çok proje var.
  • Emreth E kullanıcısına yanıt
    hocam peki bu yeni imaclerde nasıl kullanıyorlar? M295x var gpu olarak.ben de zaten ordaki kullanımı düşünerek r9 290 önerdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hugues de Payen -- 28 Mart 2015; 4:00:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Toplama Önerisi
    geçen ay açıldı
    Güncel Sistem Tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki bu sistem nasıldır watt hesabı bilmediğim için onun seçiminide sizden bekliyorum
     SİSTEM ÖNERİSİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demir68 -- 28 Mart 2015; 4:17:43 >
    Açıkcası bir süredir ilgilenemediğim için konuya uzak kalmışım, düzeltiyorum. After Effects üzerinde 2 farklı render seçeneği var. Birisi Classic 3D (CPU üzerinden), diğerli Ray-traced 3D (GPU üzerinden). Herkesinde tahmin edebileceği gibi ekran kartı ile render almak işlemci ile almaktan çok daha hızlı sonuç verir. Fakat; Ray-traced'i kullanabilmek için program CUDA diğer bir değişle NVIDIA ekran kartlarını şart koyuyor. Eğer NVIDIA kartınız yok ise bunu yine CPU üzerinden yapmanıza zorluyor.

Bilgilendirmekte fayda var ki, After Effects ciddi bir şekilde RAM tüketen bir program. 16 GB RAM'e sahipsiniz ve basit görünebilecek bir projede bile render alırken neredeyse tamamını kullandığını görebilirsiniz. Tabiki bu işlemi doğru oranda kısalması demektir.

Illustrator'da ise, GPU Performance özelliğini kullanabilmek için NVIDIA kartı zorunlu kılıyor. Fakat bu çok ciddi bir proje üzerinde çalışmadığınız sürece pek dikkat çekici bir artı olmayabilir. Zaten bu CC 2014 ile yeni gelen bir teknoloji. Çalışma sırasında takılmadan akıcı bir önizlenim sunuyor.

Soruya gelecek olursak. 5k iMac'lerin M290x ve M295x ile gelecek olmasıyla bu uzun bir tartışmaya yol açmıştı ama kendisi zaten diğer güçlü donanımlara sahip olmasının ardında işin içinde yazılımsal uyumluluklar da var.

Ayrıca Adobe'un kendi sitesindeki gereksinimler bölümünde AMD ekran kartlarına yer verilmiyor ki Firepro'lar dahil. Bu demek değildir ki AMD kartlarla performans alamazsınız. Bunun nedeni de "yazılımsal olarak ufak tefek hatalar da olsa karşılaşılabilirsiniz o yüzden destek vermeyip kendimi garantiye alıyorum".

Açıkcası 5k iMac'lerin duyurusu yapıldığından beri Adobe'den AMD'ye destek haberini bekliyorum ve ümit ediyorum :)

Açıkcası bunlar dışında, her kimse benim gibi "o özellik niye yok" takıntısı yok ise AMD kartlarla da bu programları yine kullanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emreth -- 28 Mart 2015; 4:30:39 >

• demir68 D kullanıcısına yanıt
    Seçtiğin ekran kartının boyutları hakkında bilgim yok fakat kasan 30cm kadar olanak veriyor. Bence o kart sığmayabilir.
  • peki psu kaç wattlık olmalı?
  • Başka tavsiyesi olan yok mu ? yaptığım listede neyi değiştirmeliyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.