Şimdi Ara

Sistem önerisi ( axle hd5770 ekran kartı nasıldır?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    -x4 955 alıp 3.4 ghzde kullanmayı düşünüyorum stock sogutucusuyla ısı sorunu olur mu?

MB: Gigabyte GA-890GPA-UD3H .//. Asus M4A88TD-V EVO/USB3 .//. asus m4a87td / usb3
    -gigabyte daha çok güç tüketiyor o zaman daha çok ısınıyor mudur? RAM acayip seçiyormuş, uyumlu listesinden de birşey anlaşılmıyor,eger siz kingston ddr3 1600mhz ( OC yapcagım için 1600mhz düşünüyorum yoksa 1333mhzde de 3.4 ghz de sorunsuz kullanabilir miyim? )
    -asus anakartın çipseti düşük ama crossfire filan yapmıycacağım fark eder mi bunun dışında?
    -Asus ile OC yapmak daha mı verimli ve bu asus anakart kingston ram destekliyor mu?
    -kingston dışında OCZ yada A-data ram önerirseniz de olur.
    -Bu Asus ve gigabyte kartı kullananlar sıcaklıklarını ve deneyimlerini söyler mi?

RAM: Kingston HyperX 4 GB (2*2) 1600 MHz DDR3 RAM CL8
    -dediğim gibi OC 1333 mhzde de yapılabilir mi sorunsuz şekilde? yani ram ısınmasın sonra OC ile. gigabyte ile uyumlu ram yada asus ile uyumlu ram?
    -cl8 cl7 cl9 çok fark edermi? yani oyunlarda 5-6fps kadar? yada normal kullanımda?

GPU: axle hd5770 yada palit gts 250 green
    -axle markası nasıl bir markadır? garantisi iyi mi türkiyede? bu kart dx11 oyunlarının hakkına veremeyeceğini düşündüğümden şimdi dx10 physx destekli gts 250 düşünüyorum. gta 4te hd5770den daha iyi sonuç veriyor ve batman aanı physx ile 45fps civarında oynatıyor. yakında çıkcak mafia IIyi de physx destekli oynatabilir mi? çünkü önerilen (minimum değil!) nvida ekran kartı 8800gt yada üstü.
    -hangisi daha mantıklı gts 250 daha ucuz ve aralarında fiyat farkına değecek performans farkı var mı?

HDD: wd caviar black 500gb cache:32mb yada samsung 500gb cache:16 mb
    -cache çok önemli mi erişim saniyelerinde ya da okuma hızlarında? yani okuma hızlarında 10-20mb fark oluyor mu? 1-2mb ise önemli değil o kadar.
    -daha mı hızlı açılır windows 32mblı cache ile. açılış süresi 2-5sn ise o da önemli değil.
    -birde western digital mi yoksa samsung mu daha kolay yıpranıyor, garanti distribitörleri nasıl türkiyede onların?

PSU,KASA: akasa zen 520w yada aerocool 600w
    -üstteki sistem için OC ile 520watt yeter mi? akasanın soğutması güzel mi?
    -aerocoolda daha çok fan var ve güç kaynağı daha fazla, soğutması akasadan daha mı iyidir?
    -hangisinin güç kaynağı daha sağlamdır?
    *Akasa ZEN 520W içerisindeki güç kaynağı max. 22A ve 20A verebilen çift 12V çıkışlarına sahipmiş.
    *high power 600watt varmış içinde.

her parça hakkında aklıma takılanlar bunlar, cevaplarınızı ve deneyimlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rengareng -- 9 Temmuz 2010; 17:52:26 >

• gigabyte anakart ile ocz ram alma..
    asus istiyorsan ASUS M4A89GTD PRO/USB3 te düşünebilirsin
    forumda bu kart hakkında kullanım tecrübeleri bulabilirsin
  • yani diyorsunki asus anakart al. peki o dediğin anakart ile diğerlerinin özellik farkı çok mu fiyat farkına değer mi?
    bir de diğer sorulara da bakar mısınız?
  • stok fanı oldukça kaliteli ısınma sorunu yaşamazsın gerekli sınırlar içinde tutat işlemcini ama bu bazen 6000 devire yaklaşmasına neden olur fanın sadece kafa ütüler. eğer bütçeniz varsa bi de soğutucu alabilirsiniz. daha ayrıntılı bilgi için OC kısmında phenom II BE konusu var oraya bakabilirsiniz.
  • sağol cevap için, diğer sorularım hala duruyor bir bakın lütfen...
  • Amd 955 3.4 stok fan ile kullanıyorum, hatta voltaj 1.250 e ayarlı, yani daha düşük voltajda sorunsuz çalışıyor.

Isı sorunu çok yok, oyunlarda 50 e kadar çıkıyor, masaüstü yaz oldugu için 38, ama havalar serinken 36-35 kadar düşüyor. Ses konusu dogru, havalar ısınmaya başlayınca epey gürültü yapıyor.

Gigabyte 890gpa-ud3h anakartını kullanıyorum. Son bios güncellemeleriyle güç tüketimini biraz düşürdüler, asusla arasında ciddi bir fark yok.
    Gigabyte ta ekran kartını ilk slota takıyorun, asusta ise ortadakine takıyorsun. Ayrıca asusta küçük bir kartı, kullanmadıgın slota takmalasın, yoksa sorun oluyor.

Asus un overclock konusunda biraz daha iyi oldugu söyleniyor, ram hızı sadece memory testi yapılan benchmarklarda fark eder. Oyunlarda ciddi bir fark yaratacagını sanmıyorum.

Patriot ramler kullanıyorum, herhangi bir uyumsuzluk yaşamadım. Overclock vs ile ugraşacaksan, ramlerin sogutuculu olmasına dikkat et.

Xigmatek kasada 500W güç kaynagıyla ati 5850 kullanıyorum. 500W fazlasıyla yeter, akasanın da sorun yaratacagını sanmıyorum.

• yani ram kingston hyperx sogutuculu 4gb ddr3 1333mhz olanı ile OC sorun olmaz? (gigabyte anakartta)
    peki ekran kartı ile harddisk konusunda fikirleriniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rengareng -- 7 Temmuz 2010; 16:42:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı önerisi
    9 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Önerisi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende merak ettim, ekran kartı konusunda özellikle...
  • Ati HD5770 ile Nvidia GTS 250 karşılaştırması:

http: // tiny url . com /38azpdf (boslukları silip, o şekilde adres çubugununa yapıştır.)

Palit GTS 250 green in normal GTS 250 lerden farkını bilemiyorum, ama azçok benzer performans veriyordur. 5770 daha yeni teknoloji oldugundan directx11 oyunlarını destekler ve daha az güç tüketmektedir.

Harddiskler için fazla birşey söyleyemiyorum. WD Black serisi genelde daha performanslı olması gerekiyor, hem black hem de 32 mb cache olması, performansını olumlu etkileyecektir. Yine de testlerini bulup, incelemek gerekir.

Not: ekran kartı karşılaştırmasındaki karakterler yüzünden linki dogrudan vermedim. Aşagıdaki yazıyı adres çubuguna yapıştır.
    http://www.tomshardware.com/charts/2010-gaming-graphics-charts-high-quality/compare,2237.html?prod[4210]=on&prod[4183]=on

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_cann -- 7 Temmuz 2010; 21:27:38 >

• sistem gayet güzel.. ikili yazdıklarından ekran kartı 5770, hdd wd caviar black 500gb daha iyi ve daha pfermanslıdır... kasa olarak "Dark Falcon OCZ 600W 4 Fanlı Akrilik Panelli Full Siyah Oyuncu Kasası" kişisel tercihim

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6172
  • quote:

Orijinalden alıntı: carloska

sistem gayet güzel.. ikili yazdıklarından ekran kartı 5770, hdd wd caviar black 500gb daha iyi ve daha pfermanslıdır... kasa olarak "Dark Falcon OCZ 600W 4 Fanlı Akrilik Panelli Full Siyah Oyuncu Kasası" kişisel tercihim

depolama alanında wd ve samsung testlerine bakın samsungun daha önce olduğunu göreceksiniz ama bu fark dağlar değil tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: carloska

sistem gayet güzel.. ikili yazdıklarından ekran kartı 5770, hdd wd caviar black 500gb daha iyi ve daha pfermanslıdır... kasa olarak "Dark Falcon OCZ 600W 4 Fanlı Akrilik Panelli Full Siyah Oyuncu Kasası" kişisel tercihim

novadan alamam o ankarada kalıyor ve internetten de alışveriş yapmam. kadıköyden alıcam büyük ihtimal hepsini...
  • konu yıkarı hala bekliyom. ram 1333mhz mi yoksa 1600mhz mi daha iyi OC için.
  • X4 955 alıp 3.4'e çekmenin bi manası yok, ramlerin 1333 mhz veya 1600 mhz'de çalışmasının hiç manası yok. ancak sentetik testlerde gözlemleyebileceğin ufak tefek farklar ortaya çıkacaktır. X4 810 - 1333 mhz cl7 ve X3 435 - 1333 mhz cl9'lu iki sistemim var. 4 çekirdek destekleyen uygulamalar dışında aralarında fark yok. o da ancak sentetik testlerde görebileceğin bir fark.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coverdale -- 8 Temmuz 2010; 10:31:52 >
  • yani diyorsunuzki x4 955 3.2ghz yeter, o zaman x4 965ile farkı ne bu x4 955in sadece 200mhz fark var ama fiyat farkı 15$+kdv?
    bir de axle marka 5770 sorun çıkartabilir mi, bios update gerekir mi? distribitörü çözüm bilgisayar nasıl bilirsiniz bu firmayı?
    axle marka kullananlardan fikir bekliyorum?
  • x4 955 BE oyunlar için gayet yeterli ama axle kart kullanmadım hiç.
  • axle hd5770 alan hiç mi yok forumda. yani çok mu ısınıyordur ve dandiktir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.