Şimdi Ara

Sistem Programları Kapatıyor, Res Atıyor, Anakart değişti hala Aynı! Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    AMD X2 64bit 6000,
    MSI K9N Anakart,
    4GB 800MHz Ram,
    Sata DVD,
    IDE HDD,
    BenQ 19'' LCD Monitör,
    NVidia GeForce 8500 GT Ekran Kartı.

Bilgisayara Daha önce 32bit Vista Kurdum 3 defa format attmama rağmen devamlı kapatıyordu ve SATA sürücü hatası veriyordu mavi ekran(Son sürücüleri kurup, windowsun kendi sitesinde yazılanlarıda yapmama rağmen sorun çözülmedi) alıyordum, anakartım ASUS idi o zaman, anakart değiştirildi, MSI aldım şimdi ve XP SP3 kurdum. ilk başta mavi ekran almaya devam ettim satayı iptal edince mavi ekranların sıklığı azalmasına rağmen sorunlar devam etti. Tüm yazılımlar aniden kapanıyor ve bir hata oluştu diyor. Denemediğim yol kurmadığım driver kalmadı ancak hala sorun devam ediyor...Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Lütefn acil yardım...Bir fikir verseniz o bile yeterli olacaktır.
    Şimdiden teşekkürler...

• SATA hatası ise HDD ile alakalıdır başka bir HDD tak ve dene bakalım hata alıyor musun?Eğer yine alıyorsan power diyebilirim ama sata girince işin içine hdd ağır basıyor...
  • bence ram ler dede sorun olabilir. ram lerden birini çıkar öyle dene kadeş. yada 4 tane ise sadece 1 ini tak öyle dene.
  • Sorun HDD olamaz çünkü HDD ide zaten DVD Sata ancak Setuptan SATA sürücülerini iptal etmeme rağmen sorunu almaya devam etmiştim(Anakart setuptan). Ram konusunda haklı olabilirsiniz. Dual Ram kullanıyorum, Slotları değiştirdim... ancak soırun devam etti bende vista kurdum şu anda vistadan kullanıyorum. Son güncellemeleri kurulu vistanın(lisanslı), tüm dirverları online en son versiyon çektim ancak bu seferde mavi ekran IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hatası alıyorum...Sistem kapanıyor... Bir fikri olan yardımcı olabilirse sevinirim tekrar...
    Ram olayını da deneyeceğim, ancak ondan olduğunu sanmıyorum.
  • Sanırım 2x2 dual kullanıyosun. tek 2 şeklinde tak(yada tek slot ram tak)
    dvd sürücüsünü bağlama karta. bi süre kullan hata verirse ramleri değiş (takmadığın ile)
    yine hata verirse. buraya dön.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

Sanırım 2x2 dual kullanıyosun. tek 2 şeklinde tak(yada tek slot ram tak)
    dvd sürücüsünü bağlama karta. bi süre kullan hata verirse ramleri değiş (takmadığın ile)
    yine hata verirse. buraya dön.

Haha :) bu kadar yıldır bilgisayar kullanırım neden bunu denemedim bilmiyorum...Aslında biliyorum :) Vistanın kendi çözüm bulucusu sorunun sata da olduğunu söyleyince nette de bu hatanın SATA hatası olduğunu okuyunca denemedim bile :)
    Şu anki durum DUAL 2x2GB 800MHz lik ramlarden biri arızalı. 4 slotta da sistem açılmıyor mavi ekran veriyor. Şu anda 2 GB 1 tanesini kullanıyorum. Tekmarın Teknik servisini de tebrik ediyorum, Onlar da bu hatada sadece anakartı değiştirdiler sorun devam edince bilmiyoruz sistemde sorun var demişlerdi(Yazılımlarda). Şimdi bu Rami onlara takdim edeceğiz :) çok teşekkürler yardım için.
    Eeeee ne demiş atalarımız...El Elden üstündür :)
    Tekrar fikir ve desteleriniz için teşekkürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: savasci38domates

bence ram ler dede sorun olabilir. ram lerden birini çıkar öyle dene kadeş. yada 4 tane ise sadece 1 ini tak öyle dene.

aynı şeyi bizde ilk olarak dedik ama görmedin heralde kardeş :))

ama sorun değil. sorunun çözüldüğüne sevindim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.