iyi akşamlar herkese: benim sistem durduk yere resetliyor. acaba neden olabilir? sistem özellikleri; Amd Athlon 2600+(overclock yapmadım), Asus A7v8x-x anakart, Twinmos 256Mb 400mhz ddr ram, geforce fx 5200 ekran kartı, samsung 40gb Hdd(5400rpm), windows Xp professional SP1 yüklü. ayrıca sistem voltaj ve sıcaklık değerleri: Cpu sıcaklığı:62 derece, Anakart sıcaklığı:40 derece, 3 çeşit voltaj değeri var.bunlardan sadece 3.3V olanın değeri 2.944 acaba bu resetleme neden kaynaklanıyor?
arkadaşım sıcaklılar çok yüksek.. . bide ram den olabilir.. başka pek ihtimal vermiorum açıkcası...
neden bu kadar ısınıyor bu işlemci. bu değer amd için normalmi yoksa bios ayarlarında bir anormallik falan mı var? gerçi fanın ayarını yükselttim şimdi 3 derece düştü(59 derece oldu)
arkadaşım fanın yeterli soğutuyomu sence?
bi yorum yapamıyacağım bu konuda. normalde fanın ne kadar soğutma yapması gerektiğini bilemiyorum?
ama fanın markası COOLER MASTER HAC-V81 Xdream Fan. fanın dönüş hızını falan ayarlayabiliyorsun. maximum yapınca biraz sesi artıyor.
v3.3 çok düşmüş. RAMlere elektrik gitmeyince reset kaçınılmaz olmuş. Bence temel sebebi o.. Bir de sinkin dibinde krem var mı?
Acharad +1 v3.3 normalin baya altında (bende 3.36v). ancak işlemcinin ısısıda fazla yüksek hele o fan için baya fazla. gerçi xp2600 kullanmadım ama ortalama xp2500+ kadar olduğunu varsayıyorum.
v3.3'ün ve işlemci sıcaklığının normale gelmesi için ne yapmam lazım? bilgisayarım aynı zamanda power suply'a bağlı.markası mini bekap ve çıkış gücü 325VA. ama ups'e sadece kasa bağlı monitör değil
psu'ya monitör'ü bağlasan psu köprü görevi görür yani elektriği yine şebekeden alır. eğer ölçümler doğruysa 3.3v'un düşük olması büyük olasılık psu'dan dır. işlemciye gelince fanın altında termal macun olmaması olabilir. ancak yinede o kadar fark edeceğini sanmıyorum. işlemci voltajınıda (vcore) kontrol et benimki şu an 1.71v'de. tabii kasa fanı olmaması (veya sayısı), kasanın yapıldığı madde, oda sıcaklığı v.b. gibi şeylerde durumu değiştirir.
benim işlemci voltajı 1.552. bu değer sanırım normal. yani ben 3.3v'nin normal değere gelmesi için psu'yumu değiştireceğim?
az önce yine resetledi makine. beni sinirden götürecek bu alet
bence daha kaliteli en azından default çalıştırabilecek bir psu kullan.
v3.3 ün en az 3.1 civarı olması lazım. psu bir yerde tıkanıyor. bir de sinkin dibini kremle ısı iletimi artsın. çünkü o sıcaklık çok tehlikeli.. Isının sinke daha iyi aktarılması lazım.
yukarıda dediğim gibi hiç 2600 kullanmadığım için voltaj değerini bilmiyorum. o sebepten varsayımlar üzerine konuşmak zorunda kalıyorum. 3.3v için anartından cmos'u resetlemeni öneririm. sorunun hallolmazsa sorun psu'dandır. eğer öyleyse psu'yu bi servise götürüp baktırmadan bilgisayarını açık tutmamanı öneririm. servis sorunun psu'dan olduğunu söylerse yenisini alırsın. (hatta aopen h600a kasa alırsın. ısı probleminide halledersin)
cmos resetlemesinin nasıl olduğunu bilmiyorum. ama sorun galiba psu'dan. bilgisayarı aldığım yerdeki eleman istersem 5 dolar fark vererek COMPAQ marka 300wattlık psu alabileceğimi söylemişti. ben o zaman fazla önemsemedim bu psu ve kasa olayını. demekki önemliymiş. acaba COMPAQ 300 wattlık psu nasıldır?
yoksa illaki kasa mı değiştirmek lazım?istemememe rağmen
yukarıda dediğim gibi aopen h6000a tavisye ederim. hem psu'su kaliteli hemde işlemci ısısını 10 derece kadar etkiliyor.
yardımlarınız için teşekkürler. ben bunu en kısa zamanda bilgisayarcımla konuşup halledeyim.
62 derece yüksek bi derece ve ne kadar doğru okunduğuda çelişkide bence sıcaklıktan dolayı restliyodur helede yaz sıcakların gelmeden önlemini al
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme