ocz ReaperX 2*2 gb dual rame gecikme değelerini düşüreyim diye biostan 2.2v verince sistem bir türlü açılmıyor. bios pilini çıkartıp denedim olmadı. taktım gene olmadı. diğer pc min işlemcisini taktım, ram taktım, psu değiştim ne yaptıysam bi türlü sistemimi açamıyorum. sadece bir kaç saniye kasanın ışıkları yanıyor, pervaneleri çalışıyor ama hemen ardında reset atıyor. acaba anakartı mı yaktım? bilmediğim bi çaresi varmı?
ayni sorun bendede oldu ramleri yuvalarindan cikar sora 1 ini 2. kanala yani dual calistirmadigin yere tak duzelicektir sora 2 sini birden tekrar dual olarak takabilirsin bende korktum yaktim die 1 saatlik bi urash sonucunda bu neticei aldim saygilar..
birde islemciyide biras o/c yap derim ben
quote:
Orjinalden alıntı: gokh
ayni sorun bendede oldu ramleri yuvalarindan cikar sora 1 ini 2. kanala yani dual calistirmadigin yere tak duzelicektir sora 2 sini birden tekrar dual olarak takabilirsin bende korktum yaktim die 1 saatlik bi urash sonucunda bu neticei aldim saygilar..
bunları da denedim ama değişen birşey olmadı. başlangıçta hata sesi geliyor (biip diye). sonra bir kaç saniye tüm pervaneler çalışıyor ,ışıklar yanıyor ve ardından resetliyor. bu ben fişini çekmiyene kadar devam ediyor. remleri yer değiştirdim olmadı. tamamen çıkartıp da denedim gene olmadı. en azından ekrana başlangıçtaki siyah ekrana gelen yazılar gelirdi. sanırım anakarttan. saygılar..
Anladığım kadarıyla sıfırlamak için sadece pili çıkarmak yeterli olmayabiliyor. Jumper dan bahsedildiğini, pil yuvasondaki + - alana aynı anda temas edilerek resetleme yapıldığı gibi şeyleri okuduğumu hatırlıyorum. Bu yönde bilgiler arayarak bahsettiğim işlemlerin nasıl yapıldığını öğrenmeni ve uygulamanı tavsiye ederim. İnşallah anakartına zarar gelmemiştir.
Pili Çıkartmadan Önce Poweri Kapatıyosun Dimi Pili Ters Tak Jumperin Yerini Değiştir 10 Sn Bekle Sonra Pili Düz Tak Jumperi Eski Yerine Getir Poweri Aç
quote:
Orjinalden alıntı: ylpc
Pili Çıkartmadan Önce Poweri Kapatıyosun Dimi Pili Ters Tak Jumperin Yerini Değiştir 10 Sn Bekle Sonra Pili Düz Tak Jumperi Eski Yerine Getir Poweri Aç
gücü kesiyorum evet. jumper in yerini nasıl değiştirecem anlamadım. jumper dediğiniz pilin yanında olan iki ayaklı şey değil mi? anakartta sadece bir tane var ve jumper takılı değil. başka bi jumper bulum taktım fakat bu sefer de bilgisayara hiç güç gelmedi. iki gündür deniyorum. sanırm anakart yanmış. ama ben sadece ramlere 2.2 v vrdim. anakart nasıl yanıyor hayret.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme