Merhaba. Bilgisayarımı açtıktan belli bir süre sonra sistem kendi kendine restart yapıyor ve 'sistem ciddi bir tehlikeden kurtarıldı' diyor ve siyah ekranda hani şu seçeneklerin olduğu sayfa geliyor. Bazen de windowsu hiç görmüyor devamlı başlamaya çalışıyor. Dün akşam yine böyle yaptıktan sonra ekran kartını görmedi bende driverını yendiden kurdum ama yinede görmedi. Sonra kasayı açtım elimle ekran kartına baktım aşırı mı sıcak diye yada yerinden mi oynamış diye sapasağlam duruyordu ve sıcak değildi. Format attım virus mu diye format atarken dahi sistem restart yaptı. Formatı zar zor attım biosu da güncelledim ama hala aralıklarla sistem restart atıyor ve ne yapacağımı bilmiyorum sizlerden yardım bekliyorum. Ben sistemimi de yazayım. Şimdiden herkese teşekkürler... Anakart: Asus p5q Ekran Kartım: Asus 9600GT İşlemcim E8400 2 GB ram 250 GB ve 1TB olmak üzere iki hdd 650 watt power
pc nin sıcaklıkları ne kadar ona dikkat et
İşlemci - Ekran kartı sıcaklıklarına bakın ( Everest Ultimate Edition ) eğer sıcaklıklar normalse başka bir güç kaynağıyla deneyin sorun güç kaynağında olabilir.
Arkadaşlarında dediği gibi sıcaklıkdan kaynaklı olabilir. Ayda 1 lere kasanızdaki tüm fanların tozlarını temizleyin
Kasayı yeni aldım kasanın fanları tertemiz ekran kartının fanına arkadaşım ile baktık onunda eline erimiş halde diş macunu gibi toz kaplı bişi geldi ayrıntılı olarak bilmediğim için ne olduğunu söyleyemeyeceğim. Sıcaklıklar ise everest değil ama asus pc probe ve smart doctorun değerlerini verebilirim ekran kartı dünden beri izlediğim en yüksek değer 39 derece, anakart 36 derece işlemci 35 derece ile 40 derece arası oynuyor. Vala bilemedim ne kadar uzun açık kalırsa restart atma riski o kadar artıyor.
Kesinlikle RAM problemidir, sıcaklıkla alakalı olduğunu hiç sanmıyorum. RAM'leri çıkar, slotları temizleyip geri tak.
quote:
Orjinalden alıntı: Darkness
Kesinlikle RAM problemidir, sıcaklıkla alakalı olduğunu hiç sanmıyorum. RAM'leri çıkar, slotları temizleyip geri tak.
katılıyorum bu sorun genelde ram kaynakalı olabiliyor biostan ramler için doğru hızların seçildiğinden emin olun akabinde imkanınız varsa farklı ramler ile deneyin.
Yani ekran kartından olması sizce daha düşük bir ihtimal bende hep ondan şüpheleniyordum çünkü basit bir bilardo oyununu dahi dün formattan önce açmadı ve nfs açayım dediğimde resetledi kendini. Peki ram değerleri kaç olmalı bari birde ona bakayım. İşin ilginci o kadar keyfi davranıyorki 3 saattir açık hala kendini resetlemedi yani stabil çalışıyor gibi ama her an kendini resetleyebilir :S bir türlü sistemime güvenemiyorum. :(
öncelikle elinizdeki bellekler nedir çalışma hızlarını bilmiyorsanız 667 mhz çekin cpunuz 333 fsp ile çalıştığından 1:1 oranında çalışmaya başlıyacaktır.Bu hızda timing leri 5-5-5-15 olarak seçin. akabinde sistemi ortos ile olabildiğince zorlayın stabil kalmazsa farklı ramler ile deneyin.
Ek olarak cpu sıcaklığını takip ediyormusunuz arada onada göz atmakta fayda var.
ramlarim crucial ballistics 1066 mhz ddr2 800de çalışıyorlarmış bende 1066 yaptım şimdi reset atma olayı şu an için yok bakalım olmazsa artık iyi bir bilgisayarcı bulup götüreceğim umarım bir daha reset atmaz. İlginiz için teşekkür ederim. Saygılar ve selamlar.
Merhaba arkadaşlar sorunun ne olduğunu sanırım buldum bir haftadır deniyorum ve sistem reset atmadı. Bende nod32 ve spywaredoctor kuruluydu. Özellikle spywaredoctor'un güncellemelerinden sonra mod32 onu virus olarak görüyordu. Birisini kaldırayım dedim ve spyware yerine nod32'yi kaldırdım nodu kaldırmamın sebebi ayrı bir konu neyse spywaredoctorunda antiviruslu olanını kurdum. Sistem 1 haftadır reset atmıyor büyük ihtimalle sorun bu. Sizinle paylaşmak istedim saygılar ve selamlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme