Şimdi Ara

Sistem Revize Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aşağıdaki sistemi HD4850 ilk çıktığında ( sanırım 3 sene önce ) almıştım fakat artık kendiliğinden kapanmalar , aşırı ısınmalardan dolayı revize etmem gerektiğini düşünüyorum.

Anakart: Gigabyte P35-DS3R [ DDR3 desteklemeyen modeli . v2.1 ]
    İşlemci: Intel Core 2 Quad 6600 [ Thermaltake Çift Fanlı
    Ram: 1GBx2 OCZ 800MHZ RAM
    Harddiskler: SEAGATE 7200RPM 320GB x 2
    Ekran Kartı: ATI HD4850 [ 100 derecelik sauna versiyonu ]
    Kasa: CoolerMaster R690 3 tane FAN
    Güç Kaynağı:Thermaltake 720W

Bu sisteme çok fazla aşırıya kaçmadan bir takviye istiyorum. Önceliğim Ekran Kartı [ 250TL civarı ]

Sizce ne yapmalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanchoLOL -- 14 Temmuz 2011; 20:57:41 >

• bütçeyi 300'e çıkartarak 5850 alabilirsin..

350'ye dc2 soğutmalı var..

tabi 2.el alırsanız 250'yede bulursunuz 5850'yi..
  • Peki diğer parçalar hakkında ne yapmalıyım.İşlemcim Thermaltake'in devasa soğutucusuna rağmen 55 derece ve hemen 2 cm arkasında egzos fanı var ve bence kasa biraz dar gibi.( kasam 690'ın camsız olan ilk versiyonudur.Güç kaynağım Thermaltake 720W
  • Thermaltake Frio'nun sorununu buldum.Vatan Bilgisayarı'n çok sevgili montaj uzmanı yanlış montajını yapmış düzelttim. Şuanda çok daha iyi bir işlemcim var.

Aşağıdaki 3 parçayı almayı düşünüyorum.

Sapphire HD5830 1GB 256BIT xtreme
    MSI P43 anakart
    Geil 4x2GB 1600MHZ ddr3 ram

Bu durumda işlemcim ve güç kaynağım darboğaz yapar mı ?

İşlemci:Q6600 ( ocsiz )
    Güç Kaynağı:Thermaltake 720WATT
  • rami 8 gb yapmanın yakın zaman için getirisi olmayacaktır size. (bakmayın benim sisteme benimki spontone - bir arkadaşın aldığı parçaların uyuşmamasından dolayı onun parçalarını almamdan kaynaklandı) 5830 f/p ürünü değildir size ikinci el bir 5850 öneririm. Diğer parçalar içinde ikinci eli dikkate almanız faydanıza olacaktır. Sonuçta sisteminiz güncel değil artık. Güncel olmayan bir sisteme sıfır parça almak pek akıl karı olmaz.
  • Mevcut anakartınız P43 çipsetten daha iyidir, değiştirmeyin

İşlemciyi 3ghz ve ya biraz üzerine çıkarın...

Ramlere takviye yapın +2gb daha oem ram alıp takın ddr2 800mhz olarak 2.el bile olur maksat 4gb yapmak.

Sonra arkadaşlarında dediği gibi 2.el HD5850 / HD6850 yakalarsan kaçırma al hemen, powerın yeterli zaten başka da bir şey yapma bu sisteme Q6600 ile hala rahat şekilde oyun oynarsın...

64bit işletim sistemi kur son olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 15 Temmuz 2011; 2:20:03 >
  • Şuanki anakartım DDR2 destekliyor sadece ve DDR2'lerin fiyatları DDR3'ten de pahalı gibi o yüzden anakart değişikliğine gitmek istedim.
    Güç Kaynağım , Blu-RAY , HDD ve İşlemciyi zaten değiştirmeyi hiç düşünmedim.
    Ekran Kartı olarak bana HD4850 gibi birkaç sene rahat yetecek birşey istiyorum aslında. ( O yüzden hep sıfır ürünler arıyordum. ). HD4850 ise sadece sıcaklık problemi yüzünden tüm sistemi ısıtıyor ve kastırıyordu ve açıkçası yeni bir soğutucu almak istemedim ekran kartına.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7900XT için sistem tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Hazır Sistem Tavsiyesi
    geçen ay önce açıldı
    Güncel Sistem Tavsiyesi
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.